Vound: Το κοινωνικό δίκτυο που μιλάει... με τη δική σας φωνή

Απρίλιος 07, 2015
jumbo-banner
Πολλοί το αποκαλούν φωνητικό «Twitter», άλλοι ως «Instagram» για τη φωνή και κάποιοι «Vine» για τον ήχο.
 
Ο λόγος για την εφαρμογή «Vound» της Ιωάννας Αγγελιδάκη και του Ιωάννη Τσιώρη, με την οποία κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό κοινωνικό δίκτυο και να εισάγουν ένα νέο είδος δημιουργικής έκφρασης και διασκεδαστικής επικοινωνίας, πέρα από το κείμενο, τη φωτογραφία και το βίντεο, δίνοντας στη… φωνή των χρηστών τη θέση που της αρμόζει στο διαδικτυακό κόσμο. 
 


«Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφήσεις τη φωνή σου και να τη συνδυάσεις με διάφορα ηχητικά εφέ, γνωστά αποφθέγματα ή οποιοδήποτε άλλο ηχητικό απόσπασμα μπορείς να φανταστείς, με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, δημιουργώντας έτσι ένα “vound” το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 11 δευτερόλεπτα», λέει στον «E.T.» ο κ. Τσιώρης και συνεχίζει λέγοντας: «Οι χρήστες της εφαρμογής, δηλαδή, μπορούν να δημιουργήσουν αστείους διαλόγους με τους φίλους τους ή ακόμα και εικονικές συζητήσεις με τον αγαπημένο τους ήρωα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά και από πάρα πολλές άλλες ταινίες, να ακούσουν -και όχι απλά να διαβάσουν- αποφθέγματα σημαντικών ανθρώπων και να ευχηθούν στα αγαπημένα τους πρόσωπα για τις γιορτές μ’ έναν απρόσμενο τρόπο».

Η ιδέα
Σύμφωνα με τους ίδιους, το Vound δεν ήταν μία στιγμιαία έμπνευση, αλλά το αποτέλεσμα εντατικής έρευνας αγοράς και ανάλυσης των τεχνολογικών τάσεων. «Παρατηρήσαμε ότι οι χρήστες “μιλούν” όλο και περισσότερο με τις συσκευές τους, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες φωνητικών εντολών Siri, Cortana και Voice των Apple, Microsoft και Google αντίστοιχα, ενώ την ίδια στιγμή στο Facebook και στο Twitter είναι προφανής η απουσία των φωνών της καθημερινότητας μας», επισημαίνει ο κ. Τσιώρης και συμπληρώνει η συνιδρύτρια κ. Αγγελιδάκη ότι: «Τα τελευταία δύο χρόνια, εξάλλου, παρατηρείται η τάση να εμφανίζονται όλο και περισσότερες εφαρμογές σχετικές με φωνητικά updates, τόσο στην Ασία με τις Papa και Bubbly, όσο και στην Λατινική Αμερική με τη Heyhey. Η τάση αυτή σύντομα θα επηρεάσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και στόχος μας είναι το Vound να είναι η εφαρμογή εκείνη που θα την εισάγει πρώτη στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο».

Η εφαρμογή Vound
 
Τρόπος λειτουργίας
Ο χρήστης, λοιπόν, κάνει εγγραφή στην εφαρμογή, ώστε να δημιουργήσει το δικό του προφίλ. Στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει άλλους χρήστες για να δημιουργήσει σιγά-σιγά το δικό του feed, στο οποίο θα μπορεί να δει και να ακούσει τα vounds του δικτύου του. Για να δημιουργήσει το δικό του vound, θα πρέπει να ηχογραφήσει τη φωνή του και να εμπλουτίσει το ηχητικό του μήνυμα με έτοιμα clips από τη βιβλιοθήκη. Αφού προσθέσει εικόνα, το vound είναι έτοιμο και πλέον μπορεί να το μοιραστεί με τους φίλους του. 

Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να εξερευνήσει τη βιβλιοθήκη της εφαρμογής για να βρει τα καλύτερα vounds, με ατάκες από ταινίες, ανέκδοτα ή και ιστορικές φράσεις, όπως το «Houston, we have a problem» της αποστολής Apollo 13 της NASA. «Βλέπουμε, λοιπόν, χρήστες να συνδυάζουν τις φωνές των φίλων τους και να σχηματίζουν αστείες συζητήσεις, να προσθέτουν ηχητικά εφέ ή να κάνουν εικονικούς διαλόγους με ήρωες, όπως ο Gandalf, και στη συνέχεια να τα δημοσιεύουν στο Facebook και στο Τwitter», τονίζει η κ. Αγγελιδάκη. 

Vound Team
Τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας
Το «παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο των φωνών», είναι διαθέσιμο πιλοτικά για iOS συσκευές από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2014, ενώ -σύμφωνα με τους δημιουργούς του- αν και η εντατική προώθηση της εφαρμογής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, οι αναφορές από δημοφιλείς διαδικτυακές σελίδες, όπως το «Product hunt», είναι πολλές. «Πλέον η ομάδα μας μετράει επτά άτομα, μεταξύ των οποίων οι Α. Αποστολάκης, D. Gecaj, G. Ηacker, C. Manea και S. Εl Abdallah. Στόχος μας για το 2015 είναι η κυκλοφορία της Android έκδοσης, καθώς και η μετάφραση της εφαρμογής στα ελληνικά», καταλήγει ο κ. Τσιώρης.
e-typos.com 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot