Menu

Όταν ο πρώην επιστρέφει και δηλώνει ότι έχει αλλάξει...

Όταν ο πρώην επιστρέφει και δηλώνει ότι έχει αλλάξει...
jumbo-banner
Σαν να το νιώθουν, σαν να το μυρίζονται, σαν να τους το μαρτυράει κάποιος αόρατος χαφιές.
Δεν εξηγείται αλλιώς. Γιατί το δευτερόλεπτο εκείνο που λες στον εαυτό σου: «προχώρα, ξέχνα τον», χτυπάει μήνυμα στο κινητό:
-Πρέπει να σε δω... Πού είσαι; Μου λείπεις.-
Η καρδιά (που εδώ και μήνες προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της) σταματά. Χάνει παλμούς, χάνει λεπτά. Κοιτάς το κινητό στο χέρι σου και δεν κάνεις τίποτα, μένεις ακούνητη σαν άλλη… Καρυάτιδα, ανέκφραστη και αδύναμη να σκεφτείς, να αναπνεύσεις, ή να διαλύσεις με το βλέμμα σου το μήνυμα αυτό για πάντα. Έχεις να τον δεις μήνες. Τον σκέφτεσαι συνέχεια, έκανες αναρίθμητες προσπάθειες να τον ξεχάσεις/ξεπεράσεις. Κάπου κάπως ένιωσες λίγο καλύτερα, γνώρισες ένα καλό παιδί, ηρέμησες και τώρα ξαφνικά με 8 λέξεις και 3 τελείες, βρίσκεσαι ξανά... στο σημείο μηδέν.
Πολύ καλά, λοιπόν, ας βρεθούμε...
Απάντησες. Απάντησες θετικά και σαν ξαφνικός αυγουστιάτικος πυρετός με πονεμένα λαιμά, από εκείνη ακριβώς τη στιγμή που απέστειλες την απάντηση στο μήνυμά του, δεν είσαι καλά. Νιώθεις άρρωστη, νιώθεις άβολα στο ίδιο σου το σπίτι, δεν σε χωράει ο τόπος και το στομάχι σου έχει βρεθεί σε λάθος σημείο του σώματος. Κανονίσατε να έρθει σπίτι σου και όλα μοιάζουν λάθος. Μήπως έπρεπε να πάτε κάπου έξω; Μήπως δεν έπρεπε να του πεις «ναι» γενικώς; Μήπως έπρεπε να τον αφήσεις να περιμένει λίγο; Μήπως σαν άλλο κυνηγητικό σκυλί «μυριστεί» το καλό παιδί που έχει έρθει σπίτι σου πρόσφατα;
Καθώς η ημέρα της συνάντησης πλησιάζει οι σκέψεις γίνονται χειρότερες και πιο ουσιαστικές: Θα είναι ίδιος; Άλλαξε; Αξίζει να μιλήσουμε; Θα εννοεί όσα θα πει αυτή τη φορά ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του; Γιατί έχω αναστατωθεί τόσο;
Η αγάπη είναι ελέφαντας...
Η πόρτα άνοιξε και ξαφνικά στο σαλόνι σου μπήκε ένας ελέφαντας. Ένας ελέφαντας που αγαπάς και που ήθελες τόσο πολύ να δεις. Σου είπε ότι άλλαξε, ότι μετάνιωσε, ότι όσες γνώρισε και χαιρέτησε με ενθουσιασμό με την προβοσκίδα του όσο ήσασταν χώρια, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για αυτόν και ότι λυπάται για όλα... Σημείο SOS: Σε αυτό το σημείο και χωρίς να τον ρωτήσεις θα πρέπει ο ίδιος να σου πει τι άλλαξε. Χωρίς καθοδήγηση. Εάν όντως έχει αλλάξει θα σου δώσει χρόνο να επεξεργαστείς όσα σου είπε, θα σου αποδείξει με πράξεις (πληθυντικός αριθμός) ότι πραγματικά το εννοεί και δεν θα σε πιέσει για συγχώρεση εδώ και τώρα! Προφανώς υπάρχουν συναισθήματα, προφανώς και είσαι μπερδεμένη, προφανώς και είσαι αναστατωμένη. Πάρε το χρόνο σου και μην αποφασίσεις τίποτα εκείνη τη στιγμή. Νιώσε τις προθέσεις του, προσπάθησε να καταλάβεις αν κάτι είναι όντως διαφορετικό πάνω του (και μέσα του) και άσε το χρόνο να «αποδείξει» τα λεγόμενά του.
Reminder: ΟΛΟΙ μπορούν να αγοράσουν λουλούδια
Ναι, ήρθε και έφερε λουλούδια, δεν έκανε δα και τατουάζ το όνομά σου στο στέρνο του (που και αυτό μεταξύ μας και εμπεριστατωμένα τίποτα δεν σημαίνει -γιατί πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε). Μην αναστατώνεσαι από την παρουσία του και μόνο.
Η ουσία είναι στις πράξεις που αφορούν στη σχέση σας και στα συναισθήματά του και δυστυχώς αυτά θέλουν χρόνο για να επιβεβαιωθούν. Έχει ξαναπεί όσα άκουσες; Έχει πει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι θα αλλάξει; Πόσο εφικτό είναι να αλλάξει αυτά που λέει; Ζύγισε ξανά τους λόγους που χωρίσατε και πόσο πραγματικά αξίζει η σχέση αυτή.
Γιατί χωρίσατε;
(Φώτα πάνω σου) Γιατί; Γύρνα πίσω σε εκείνη την αποφράδα ημέρα και θυμήσου καλά τα λόγια σας, τις πράξεις που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και το πώς ήσουν μαζί του πριν χωρίσετε. Μην αμφιβάλλεις για την απόφασή σου. Κάτι σε οδήγησε σε αυτή. Είσαι καλύτερα χωρίς αυτόν; Οι λόγοι που χώρισες παραμένουν ίδιοι. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, εκτός από αυτά που υποστηρίζει εκείνος από την πλευρά του. Εσύ; Είσαι ίδια ή άλλαξες κι εσύ; Σε μία σχέση λάθη κάνουν και οι δύο, κανείς δεν είναι τέλειος. Όμως, γιατί να είσαι σε μία σχέση που δεν είσαι καλά;
Αλλάζει ο άνθρωπος;
Δεν θα πω όχι. Γιατί κι εγώ έχω αλλάξει. Όμως ο άνθρωπος αλλάζει όταν το θέλει πραγματικά και όχι όταν του το επιβάλλει κάποιος. Αλλάζει όταν είναι έτοιμος και όταν έχει πάρει αποφάσεις που θα τον οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό μονοπάτι συναισθηματικής ζωής. Δεν είμαστε ίδιοι με όλους τους ανθρώπους. Άλλοι μας βγάζουν τον καλό μας εαυτό και άλλοι όχι. Οι σχέσεις περιπλέκονται όταν κάνουμε στην άκρη τα θέλω μας και ζούμε για να κάνουμε τον σύντροφό μας χαρούμενο, όμως όχι κι εμάς.
Είναι λάθος να γυρίσω πίσω;
Αν βλέπαμε ταινία στο σημείο αυτό όλοι θα χειροκροτούσαν όρθιοι. Η ηρωίδα (εσύ) τα ξαναβρίσκει με τον… άπιστο Θωμά και όλα ξεκινούν ξανά πάνω σε νέα γερά θεμέλια (νομίζει) και εκείνη χαμογελαστή –και ενώ ακούγεται το Sometimes των James- περπατά στους δρόμους του Μανχάταν και μικρά ροζ λουλούδια πέφτουν από τον ουρανό και μπλέκονται στα μαλλιά της. Cut! Επιστροφή στην πραγματικότητα που δεν τρώγεται με νάτσος και ποπ κορν: Η λογική είναι γένος θηλυκού, βάλτη να δουλέψει... Η ζωή δεν είναι ταινία!
Γιατί...
Ο τσιγκούνης δεν γίνεται ξάφνου να μην είναι τσιγκούνης. Κάποιος που δεν είναι μονογαμικός, δεν θα γίνει. Η υπόσχεση της αλλαγής μπορεί να κρύβει μέσα της ειλικρίνεια τη στιγμή που εκφράζεται, αλλά ίσως είναι απλά μία κίνηση εγωισμού γιατί πολύ απλά δεν θέλει να σε χάσει. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που λέει ψέματα να εκτιμήσει ξαφνικά την ειλικρίνεια μόνο για εσένα! Δεν είναι κακό να τελειώνει μία σχέση, ειδικά όταν δεν σου προσφέρει συναισθηματική ισορροπία. Και αν, όντως, η επιστροφή κρύβει και την αλλαγή, θα το νιώσεις. Θα γίνει αργά, θα έχει ουσία και θα αισθανθείς ότι κάνεις το σωστό!
Επίλογος
Ναι, ο χωρισμός που έζησες ήταν αξεπέραστος αλλά βρισκόσουν στη γωνία «Σε ξεπέρασα και Προχωράω Μπροστά», όταν έσκασε το μήνυμά του... Εγώ απλά θυμίζω ότι όταν ξεκίνησες από το σπίτι σου πήγαινες κάπου... δεν γυρνούσες!
ΥΓ.: Όχι, ο έρωτας δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία σε μία κακή σχέση.
kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή