Όταν είσαι ερωτευμένη με δύο άντρες ταυτόχρονα

Οκτώβριος 19, 2015
jumbo-banner

Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία. Ή μήπως υπάρχει;

Λένε ότι ένα καλός τρόπος για να αντέξει μια σχέση στο χρόνο είναι να τα φτιάξεις με ένα φίλο σου, αφού τελικά αυτό που μένει σε μια σχέση είναι αυτό ακριβώς: η φιλία. Ωστόσο σύμφωνα με το cosmopolitan.gr, όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο με τη φίλη μου τη Μαρία η οποία είχε σχέση τεσσάρων χρόνων με τον πρώην κολλητό της, Σωτήρη, η εξαιρετική επικοινωνία που κάποτε μοιράζονταν δεν φαινόταν να την εμποδίζει από το να μου αραδιάζει ένα σωρό πράγματα τα οποία την ενοχλούσαν πάνω του.

Στα μάτια της ήταν εριστικά ισχυρογνώμων, αναβλητικός και υπερβολικά σπιτόγατος. Και μπορεί να τα έλεγε όλα αυτά, μπορεί να έβρισκε διάφορα προβλήματα στη σχέση τους, αλλά ο χωρισμός δεν ήταν ακόμα στα χαρτιά της. Άλλωστε, ο Σωτήρης την αγαπούσε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, την έκανε να γελάει και παράλληλα της έδινε το χώρο που είχε πάντα ανάγκη.

Μέχρι που η Μαρία έχασε τη δουλειά της και αναγκάστηκε να βρει καινούριες ασχολίες για να γεμίζει το χρόνο της: μία από αυτές ήταν το γυμναστήριο, άλλη μία ήταν η ινδική κουζίνα και η τρίτη ήταν ο Νίκος.

New life, new man
Γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο πάνω από τον ψύκτη, ένα βράδυ Παρασκευής που ο Σωτήρης ήθελε να μείνει για μια άλλη φορά στο σπίτι και να χαζέψει τηλεόραση και εκείνη ήθελε να προσποιηθεί ότι δεν την πείραζε. Ο Νίκος ήταν απίστευτα γοητευτικός με ιδιαίτερα γυμνασμένο σώμα ενώ η βαθιά, αντρική και καθησυχαστική φωνή του έκανε το πακέτο του ακόμα περισσότερο δελεαστικό. Από εκείνη την Παρασκευή η Μαρία γυμναζόταν πλέον βραδινές ώρες και μια εβδομάδα αργότερα αντάλλαξαν και κινητά.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η πλατωνική (αρχικά) σχέση τους και συνεχίστηκε με βόλτες στην Πλάκα, μπάνια στη Σαρωνίδα και πολύ αλκοόλ. Ο δραστήριος Νίκος όμως, ήταν δραστήριος σε όλους τους τομείς συμπεριλαβανομένου και του φλερτ όπως διαπίστωσε η Μαρία από τις θηλυκές παρουσίες στη σελίδα του στο facebook. Ωστόσο δεν την ένοιαζε ιδιαίτερα αφού ένιωθε ήδη ασφαλής στη σχέση της με τον Σωτήρη.

Έτσι, τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της η Μαρία τα είχε όλα: οι ελλείψεις του Σωτήρη καλύπτονταν από την παρουσία του Νίκου και το αντίστροφο. Μάλιστα η σχέση της με τον Σωτήρη είχε γίνει καλύτερη γιατί εκείνη δεν είχε πια λόγο να του παραπονιέται που δεν έβγαιναν αρκετά και δεν έκαναν πράγματα μαζί. Τα έκανε όλα αυτά με το Νίκο.

Guilty pleasure
Οι ενοχές βέβαια ήταν ένα άλλο ζήτημα και πηγή ταλαιπωρίας για τη Μαρία και για εμένα που άκουγα για αυτές όλο και συχνότερα: «Δεν πάει άλλο θα χωρίσω το Νίκο και μετά θα πλήττω αφόρητα αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να λέω άλλα ψέματα στο Σωτήρη. Α! Σου έδειξα τι μου έστειλε το μωρό μου;», μου έλεγε με έναν τόνο παραπόνου αλλά και ικανοποίησης παράλληλα.

Ναι, η Μαρία είχε δύο άντρες. Τους ήθελε και τους δύο ενώ ο καθένας ανταποκρινόταν σε εκείνη με το δικό του τρόπο. Όμως, η συγκεκριμένη «σύμβαση» ήταν in absentia: δεν ήταν γνωστή και συνεπώς ούτε και απαραίτητα αποδεκτή από τα τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα. Τα ηθικά διλήμματα που αντιμετώπιζε η φίλη μου είχαν να κάνουν με το ψέμα, το κουκούλωμα, την καταπάτηση της εμπιστοσύνης και των δυο.

Μπορεί να έκανε τέλειο σεξ με το Νίκο και να απολάμβανε την αγάπη του Σωτήρη, όμως η ιστορία της δεν ήταν ακριβώς αξιοζήλευτη. Πιο πολύ μου θύμιζε την ιστορία μιας 50χρονης φίλης της μητέρας μου η οποία ενώ δεν άφηνε με τίποτα το «λιμάνι» της (τον σύζυγό της δηλαδή) τα σαββατοκύριακα έφευγε τον δώδεκα χρόνια νεότερο συντροφό της στη Τζια. Για την Μαρία, όμως, που ήταν μόλις 31, η συνταγή δύο άντρες σε ένα, αμφέβαλα αν θα λειτουργούσε για πολύ.

Στους δυο και τρίτος χωρεί
Οι ειδικοί λένε ότι για να μπορέσει ένας άνθρωπος να ερωτευτεί δύο διαφορετικά άτομα ταυτόχρονα θα πρέπει η καθεμία από αυτές τις σχέσεις να βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο. Η σχέση της Μαρίας με τον Σωτήρη μετά από τέσσερα χρόνια δεσμού και δέκα χρόνια γνωριμίας είχε περάσει σ’ ένα ωριμότερο και βαθύτερο στάδιο, αυτό της αμοιβαίας κατανόησης που περιέχει ελάχιστες εκπλήξεις.

Από την άλλη, η σχέση με τον Νίκο βρισκόταν στο πρώιμο στάδιο του ενθουσιασμού, των καρδιοχτυπημάτων, της σαρκικής έλξης και της προκλητικής ατάκας. Ίσως σε κάποιες περιοχές του πλανήτη όπως στο Θιβέτ ή στην αρχαία Σπάρτη η πολυανδρία να είναι κάτι το σύνηθες, σίγουρα όμως δεν ήταν για τη Μαρία.

Το τέλος ενός έρωτα
Η ιστορία αυτή τελικά συνεχίστηκε μερικούς μήνες μόνο, καθώς οι απαιτήσεις του Νίκου πλέον πολλαπλασιάζονταν και η ζογκλέρ Μαρία είχε αρχίσει να χάνει τον έλεγχο αλλά και το ενδιαφέρον της προς τον Νίκο αφού διαπίστωνε πλέον ότι δεν είχαν τόσα κοινά όσα νόμιζε. Η ομίχλη του ενθουσιασμού είχε αρχίσει να διαλύεται και τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης που έκαναν τρέλες τους πρώτους μήνες, να πέφτουν. Αυτό που είχε μείνει ήταν η διαπίστωση ότι ο Νίκος δεν ήταν παρά ένα καμπανάκι που της έδειχνε για ποιούς λόγους η σχέση της με τον Σωτήρη ήταν ελαττωματική.

Καλύτερα οι δυο μας
Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι γυναίκες που επιλέγουν περισσότερους από έναν ερωτικούς συντρόφους έχουν ανάγκη την συντροφικότητα περισσότερο από οποιονδήποτε και με αυτόν τον τρόπο διαλέγουν να μειώσουν τις πιθανότητες να μείνουν μόνες. Αυτό είναι κάτι που ίσως πρέπει να το σκεφτείς, σε περίπτωση που βρεθείς στη θέση του να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο άντρες: πράγματι, δηλαδή, ερωτεύτηκες τον καινούριο ή θέλεις απλά να αποφύγεις το να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα με τον παλιό και την πιθανότητα του να μείνεις μόνη;

Από την άλλη, μπορείς ν’ ακολουθήσεις και τη συμβουλή του Τζόνι Ντεπ, του άντρα για τον οποίο μπορεί εγώ να θυσίαζα τη σχέση μου: «Εάν είσαι ερωτευμένος με δύο ανθρώπους διάλεξε τον δεύτερο γιατί αν αγαπούσες πραγματικά τον πρώτο δεν θα είχες ερωτευτεί τον δεύτερο». Καλή επιτυχία!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot