Τραγικό: Ξυπνάνε στον ύπνο τους για ένα like στο Facebook

Σεπτέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Ένας στους πέντε νέους ξυπνά κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπαίνει στο internet. Παιδιά ηλικίας 12-15 χάνουν ώρα από την ξεκούρασή τους και μπαίνουν στο facebook για να ανεβάσουν μια φωτογραφία ή να σχολιάσουν ένα τραγούδι.

Παιδιά είναι, όλα τα περιμένουμε από αυτά...

Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα και το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ αναμενόμενο. Κουρασμένα και άυπνα παιδιά με ελάχιστη προσοχή στη τάξη και σχεδόν καθόλου όρεξη για διάβασμα.

Στην έρευνα, που έγινε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εκπαιδευτικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Queen's, έλαβαν μέρος γύρω στους 800 μαθητές, ηλικίας 12 με 15 ετών. Η ερώτηση ήταν απλή. “Πόσο συχνά διακόπτετε τον ύπνο σας για να μπείτε στο Facebook;”
“Σχεδόν κάθε βράδυ” απάντησε το 23% και “Μία φορά την εβδομάδα” το 15%.

Ποια είναι η συνέχεια της απάντησης; Σωστά φαντάζεστε! Όσοι απάντησαν ότι ξυπνάνε σχεδόν κάθε βράδυ, συμπλήρωσαν την απάντησή τους ότι σχεδόν κάθε πρωί είναι κουρασμένοι.

Όπως τόνισε και η ειδικός Kimberly Horton, “τα μικρά παιδιά, πρέπει να συμπληρώνουν συγκεκριμένες ώρες ύπνου προκειμένου να μην είναι κουρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν ένα παιδί πέφτει για ύπνο στη 1 τα ξημερώματα και ξυπνάει κατά τη διάρκεια αυτού, για ένα comment ή like, είναι λογικό να μην είναι συγκεντρωμένο την επόμενη ημέρα στο σχολείο. Πρέπει να αποθαρρύνουμε τους νέους από τη χρήση κινητού και tablet κατά τη διάρκεια της νύχτας”.

Πραγματικά, είναι εντυπωσιακό πόση ενέργεια έχουν οι νέοι! Τους έχει μαγέψει τόσο πολύ ο κόσμος των social media που επηρεάζονται καθημερινά και θυσιάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανάγκες, όπως είναι ο ύπνος, το φαγητό και η ξεκούραση.

Πηγή: Dailymail

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot