Το “Grand Budapest Hotel”, η πιο επιτυχημένη ταινία του W.Anderson

Ιούλιος 08, 2014
jumbo-banner

Ο Wes Anderson αποτελεί μια κατηγορία μόνος του, και γι αυτό ακριβώς το λόγο ποτέ στη καριέρα του δε κατάφερε να θεωρηθεί εμπορικά θελκτικός. Πολλοί οι φανατικοί οπαδοί του, όμως το ίδιο πολλοί, αν όχι περισσότεροι, αυτοί που βλέπουν έστω ένα από τα χαρακτηριστικά γεωμετρικά πλάνα του και βγάζουν φλύκταινες. Έτσι, μέχρι φέτος, καμία ταινία του δεν είχε “σπάσει” ταμεία, με το μικρό budget τους να τον σώζουν από πιθανό box office bomb.

Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση αρχίζει κάπως να αλλάζει, με τη πρόσφατη ταινία του σκηνοθέτη The Grand Budapest Hotel να είναι η πρώτη στη καριέρα του που κατάφερε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 100 εκατομμυρίων σε έσοδα παγκοσμίως, έστω και οριακά. Το ποσό μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αν το συγκρίνουμε με blockbusters που ξεπερνούν τέτοια ποσά μόνο στην Αμερικάνικη αγορά μέσα σε μία εβδομάδα, όμως αν προσέξουμε ότι η, μέχρι τώρα, πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Anderson ήταν το The Royal Tenenbaums του 2001 με μόλις 71 εκατομμύρια παγκοσμίως, αντιλαμβανόμαστε ότι το κλίμα μοιάζει να αλλάζει.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot