Το τρέιλερ του «Transcendence»: Ο Τζόνι Ντεπ σε δίλημμα

Μάρτιος 31, 2014
jumbo-banner

Ακόμα ένα κινηματογραφικό σχόλιο επάνω στα όρια της τεχνολογίας

Μετά από δυο κάπως χαοτικά τίζερ-κλιπάκια, ένα ολοκληρωμένο τρέιλερ έρχεται να ρίξει λίγο περισσότερο φως στη φιλόδοξη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Γουόλι Φίστερ, «Transcendence», που θα προσπαθήσει να μετατρέψει σε τεχνολογικό κινηματογραφικό έπος τύπου «Inception» με τη βοήθεια των πρωταγωνιστών Τζόνι Ντεπ και Μόργκαν Φρίμαν, συστήνοντας στο κοινό έναν κόσμο εκλεπτυσμένων επιστημονικών ανακαλύψεων και επικίνδυνων συσχετισμών για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Από ό,τι έχει γίνει γνωστό για την πλοκή της ταινίας, κεντρικός χαρακτήρας (Ντεπ) είναι ένας επιστήμονας που δημιουργεί έναν υψηλής τεχνολογίας υπολογιστή, ο οποίος αναπτύσσει σταδιακά μια επικίνδυνη συνείδηση της ύπαρξής του και των δυνατοτήτων του. Αναμενόμενα εμφανίζονται εξτρεμιστικές δυνάμεις που επιχειρούν να τον σταματήσουν και τα διλήμματα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη μοιάζουν το ίδιο ομιχλώδη με τις δυνατότητές της. Ο επιστήμονας στοχοποιείται και οι δυο πιο κοντινοί σύμμαχοί του σε αυτήν την προσπάθεια, η γυναίκα του (Ρεμπέκα Χολ) κι ο καλύτερός του φίλος (Πολ Μπέτανι), επίσης επιστήμονες και συνεργάτες του δεν θέτουν μόνο ερωτήματα γύρω από το τι μπορούν να πετύχουν αλλά και γύρω από το αν πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνες.

Με ένα σενάριο του Τζακ Πάγκλεν από τον πυρήνα της Black List του 2012, (το γνωστό κατάλογο με τα καλύτερα κείμενα που δε βρήκαν όμως το δρόμο προς την παραγωγή και την οθόνη), και με την εποπτεία του ίδιου του Κρις Νόλαν ως executive producer, ο συνεργάτης του στην καλλιτεχνική διεύθυνση, Φίστερ, κάθεται για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα εξασφαλίζοντας όχι μόνο τον Τζόνι Ντεπ με 20 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή, αλλά και τον βετεράνο Φρίμαν του «Σκοτεινού Ιππότη» που θα συνεχίσει στο είδος της επιστημονικής φαντασίας μετά την εμπειρία του στο «Oblivion». Εκτός από τους Χολ και Μπέτανι, στο καστ επίσης και τα ονόματα των Κέιτ Μάρα και Κίλιαν Μέρφι.

Πηγή: e-go.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot