Το ήξερες πως οι γυναίκες που γίνονται μητέρες μετά τα 33...

Δεκέμβριος 18, 2015
jumbo-banner

Γίνατε ή τα έχει φέρει έτσι η ζωή ώστε να γίνετε μητέρα μετά την ηλικία των 33; Τότε ίσως να ζήσετε περισσότερο από τη μέση γυναίκα ή έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης στις ΗΠΑ, οι γυναίκες που αποκτούν παιδιά μετά την ηλικία των 33, χωρίς κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες που απέκτησαν το τελευταίο τους παιδί πριν από την ηλικία των 30 ετών σύμφωνα με το baby.gr.

Η διαφορά μάλιστα δεν είναι μικρή! Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες που γέννησαν το τελευταίο τους παιδί μετά την ηλικία των 33 ετών, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γιορτάσουν τα 95α γενέθλιά τους, συγκριτικά με όσες γέννησαν για τελευταία φορά στα 29 τους!

«Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα θα πρέπει να περιμένει να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, νομίζοντας ότι έτσι θα βελτιώσει την πιθανότητά της να ζήσει περισσότερο», σημειώνει ο Δρ Περλς, επικεφαλής της έρευνας. «Η φυσική ικανότητα μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία πιθανώς δείχνει ότι το αναπαραγωγικό σύστημά της γερνά πιο αργά και, κατά συνέπεια, εξίσου αργά γερνά και το υπόλοιπο σώμα της», συμπληρώνει.

Η μελέτη πάντως αποτελεί μια ένδειξη ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι η «κινητήρια δύναμη» πίσω από την εξέλιξη εκείνων των γονιδιακών παραλλαγών που καθιστούν εφικτή τη βραδεία γήρανση. Αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί πολύ περισσότερες γυναίκες καταφέρνουν να τα εκατοστήσουν σε σχέση με τους άνδρες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Menopause και είναι σύμφωνη με τα ευρήματα προηγούμενης έρευνας των ίδιων ερευνητών, που ανακάλυψε ότι γυναίκες που γέννησαν μετά τα 40 είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100 σε σχέση με γυναίκες που γέννησαν το τελευταίο τους παιδί σε νεότερη ηλικία.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot