Τα 7 λάθη της νοικοκυράς που θα έπρεπε να τιμωρούνται με φυλάκιση

Μάρτιος 12, 2016
jumbo-banner

Η έμπνευση ήρθε από την Ιταλία. Ας είμαστε ειλικρίνεις, όταν κάνουμε τα συγκεκριμένα πράγματα μας αξίζει γερή τιμωρία.

θυμάσαι πριν λίγες μέρες, μια είδηση που έκανε τον γύρο των social media και αφορούσε έναν Ιταλό που έκανε μήνυση στη γυναίκα του επειδή δεν έκανε τις δουλειές του σπιτιού. Ο κύριος της διπλανής χώρας, έγινε τόσο έξαλλος για το χαμηλό επίπεδο υγιεινής του σπιτιού και το ότι δε μαγείρευε η σύζυγος του, που πήγε στα δικαστήρια. Τον Οκτώβριο θα λυθεί το θέμα, λοιπόν, και θα μάθουμε αν η κακή νοικοκυρά θα ...φυλακιστεί ή όχι. Γιατί ναι, στην περίπτωση της Ιταλίας, προβλέπεται φυλάκιση από 2 έως 6 χρόνια, σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει επαρκής φροντίδα της οικογένειας.

Δε ξέρουμε τι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά όπως καταλαβαίνεις πολύ προβληματιστήκαμε. Δεν είναι πολύ απίθανο, αν βρεθεί ένας δικηγόρος τσακάλι να ξεκινήσει ένα ντόμινο δικαστηρίων για τέτοια θέματα και στη χώρα μας. Και η αλήθεια είναι, ότι εδώ που τα λέμε υπάρχουν και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λάθη που κάνουμε και μπορούν να μας κάνουν όλες να βρεθούμε μια μέρα αγκαλιασμένες πίσω από της φυλακής τα κάγκελα.

Ας μιλήσουμε για τα λάθη που κάνουμε μπας και γλιτώσουμε την ψειρού. Ποτέ ξανά τίποτα από τα παρακάτω που αναφέρει το ladylike.gr:

1. Δεν πηγαίνεις τις παντόφλες στον άντρα σου
3372

Γυρνάει κατάκοπος από τη δουλειά και εσύ είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ, έχοντας επίσης γυρίσει από δουλειά; Μα καλά είναι δυνατόν να ρισκάρεις τόσο πολύ τη φυλάκιση; Καμία άλλη φορά να μη συμβεί αυτό. Οι παντόφλες πάντα αφράτες και καθαρές να περιμένουν τον καλό σου, μόλις μπαίνει στο σπίτι. Κι αν δεν είσαι εσύ στο σπίτι όταν γυρίζει - πράγμα που σηκώνει από μόνο του ισόβια- μη ξεχάσεις ΠΟΤΕ να τις έχεις έτοιμες.

2. Φτιάχνεις φασολάκια μια φορά τη βδομάδα
800px FasolakiaPrasinaLadera

Μη, μη μιλάς για τα οφέλη που έχουν στην υγεία τα φασολάκια. Αφού δεν αρέσουν στον άντρα σου, είναι κάτι που πραγματικά απαγορεύεται να κάνεις. Γιατί δεν του αρέσει, πάει και τελείωσε.

3. Δεν καθαρίζεις τα τζάμια με εφημερίδες
news.medium
Ξέρουμε όλες πάρα πολύ καλά, ότι τα τζάμια με απλό χαρτί αφήνουν στάμπες. Η σωστή η πρακτική είναι καθαριστικό τζαμιών με εφημερίδα και αν κάνεις κάτι διαφορετικό θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Να πέφτει ο ήλιος πάνω και να βλέπει ξαφνικά ο άντρας σου, εκεί που ξεκουράζεται, θαμπάδα; Είσαι με τα καλά σου που του κρύβεις τον ήλιο; Δε θα σε κατηγορήσει μόνο για παραμέληση της οικογένειας αλλά και για την πρόκληση βαριάς ψυχολογικής βλάβης.

4. Δεν σιδερώνεις κάθε πρωί τα πουκάμισα του
sideroma

Πας εσύ και σιδερώνεις όλη τη μπουγάδα μαζί και τα βολεύεις όλα στη ντουλάπα. Να βάλει ο άνθρωπος πουκάμισο με αχνή τσάκιση να τον πουν και γύφτο. Να μη ξαναγίνει, αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά και θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα του.

5. Του ζητάς να ψήσει αυγό
abga

Εδώ μιλάμε για μεγάλο ρίσκο, όχι μόνο για τη δική σου σωματική ακεραιότητα αλλά και τη δική του. Εσύ θα βρεθείς στη φυλακή και αυτός με υπερκόπωση. Τι κι αν δουλεύετε και οι δύο. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μην προλαβαίνεις να του μαγειρεύεις, πόσο μάλλον να του ζητάς να φτιάξει αυγά.

6. Δε σκουπίζεις κάθε μέρα
d503b79bddae5a3eeed71620c726e5d6 XL

ντάξει, είναι από τους άντρες που δεν του αρέσει να φοράει παντόφλες. Θέλει να κυκλοφορεί στο σπίτι με παπούτσια τα οποία φορούσε στη δουλειά. Οφείλεις να το δεχτείς, να μη γκρινιάζεις και κυρίως να σκουπίζεις κάθε μέρα ώστε να μην γεμίζει βρομιές ο τόπος όλος.

7. Να χρησιμοποιείς πλυντήριο πιάτων
Vinilo lavavajillas Luces rosas
Καις ρεύμα. Κατάλαβε το, στο δικαστήριο μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ για παραμέληση οικογενειακού προϋπολογισμού. Τι θα πάθεις δηλαδή αν πλύνεις όλα τα πιάτα με το χέρι; Σιγά, τι έκαναν πριν ανακαλυφθούν τα πλυντήρια πιάτων;

+ άλλα πολλά, πολλά, πάρα πολλά...
Θα μπορούσαμε να κάνουμε τη λίστα πολύ μεγαλύτερη, αλλά είμαστε σίγουρες ότι έχεις πιάσει το νόημα. Οι γείτονες έδειξαν τον δρόμο! Όχι μόνο πρέπει να είμαστε καλές στις δουλειές μας, πρέπει να είμαστε και δούλες και κυρές γιατί αλλιώς θα τιμωρηθούμε.

Σοβαρά τώρα, δε ξέρουμε τι ακριβώς έπαιξε με τη συγκεκριμένη περίπτωση στη γείτονα, αλλά καλό είναι να κάνουμε έτσι ακόμα μια φορά σαφές, ότι στο σπίτι από τη στιγμή που δουλεύουν και οι δύο, οι δουλειές δεν είναι μόνο γυναικείες. Τα οικιακά είναι δουλειά από μόνη της και το λιγότερο που μπορεί να ζητήσει μια γυναίκα είναι κατανόηση όταν καλείται να τα βγάλει πέρα με δύο καριέρες.

Στην περίπτωση που ο άντρας δουλεύει και η γυναίκα μένει στο σπίτι, ναι βέβαια καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις, αλλά και πάλι οικογένεια θα πει και ομάδα και ομάδα θα πει, ο ένας στηρίζει τον άλλον. Τέλος, αν δουλεύει η γυναίκα και όχι ο άντρας, μάντεψε ποια δε θα απαιτήσει να έχει παντόφλες...

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot