Τα «ΟΧΙ» που πρέπει να λέμε στην καθημερινότητά μας για να γίνουμε πιο ευτυχισμένες!

Νοέμβριος 23, 2015
jumbo-banner

Διάβασέ τα και λάβε δράση

Έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολα λες ναι στην καθημερινότητά σου και πόσο δύσκολο σου είναι να πεις ένα ωραιότατο όχι; Το όχι είναι αρκετά παρεξηγημένο και ήρθε η ώρα (με αφορμή την σημερινή ημέρα) να μάθουμε να το λέμε πιο συχνά.

Την προηγούμενη Παρασκευή, λοιπόν, μου ήρθε στο μυαλό το συγκεκριμένο θέμα και αμέσως ρώτησα τις συναδέλφους μου (και φίλες μου πια) να μου πουν σε τι θα πρέπει να αρχίσει η καθεμιά ξεχωριστά να λέει όχι.

Διάβασε τις προτάσεις από το queen.gr και... πάρε τροφή για σκέψη:

- ΌΧΙ σε ό,τι μας καταπιέζει και μας κάνει την ζωή δυσκολότερη: Αρνήσου ευγενικά κάτι που δε σε ικανοποιεί και προπάντων θα δυσκολέψει το πρόγραμμά σου. Πες όχι σε μια καταπιεστική πρόταση και νιώσε αμέσως πιο ελεύθερη.

- ΌΧΙ στα θέλω των άλλων αν δεν είναι δική μας προτεραιότητα: Δε λέμε να μην υποχωρείς ποτέ και να μην κάνεις τα χατίρια κανενός, αλλά ΟΚ, καλό θα ήταν να σκέφτεσαι τι ικανοποιεί εσένα πρώτα και έπειτα τη φίλη, ξαδέρφη, συνάδελφό σου. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πρώτα καλή σχέση με τον εαυτό σου και μετά με όλους τους υπόλοιπους.

- ΟΧΙ στις τοξικές σχέσεις: Ήρθε η ώρα να λήξεις όποια σχέση σου προκαλεί μόνο στενοχώρια. Τι κι αν για παράδειγμα είσαστε φίλες 10 χρόνια; Αν αυτός ο άνθρωπος τελικά δε σε αγαπά πραγματικά, αν σε ζηλεύει και δεν έχει μια καλή κουβέντα να πει για εσένα δεν έχει λόγο ύπαρξης στη ζωή σου. Τελεία και παύλα! Η συνήθεια είναι δύσκολη θα μας πεις... κι εμείς θα σου απαντήσουμε πως όλα ξεπερνιούνται.

- ΌΧΙ στο ψέμα: Βάλε τέλος στις ψεύτικες σχέσεις της ζωής σου. Αν μια φίλη σε χρησιμοποιεί για να μη νιώθει μόνη, αν αντιλαμβάνεσαι πως ο σύντροφός σου δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου και προσποιείται, ποιος ο λόγος να συνεχίζεις να ρίχνεις στάχτη στα ματάκια σου; Ώρα για αλήθειες, λοιπόν!

- ΌΧΙ στην συνήθεια: Αν νιώθεις πως η καθημερινότητά σου σε σκοτώνει κάνε κάτι για αυτό και μην κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Πες ένα ηχηρό όχι στην συνήθεια και δοκίμασε νέα πράγματα που θα δώσουν αέρα ανανέωσης στην καθημερινότητά σου. Ακόμη και μια μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

- ΌΧΙ στο όχι όταν θέλουμε να είναι ναι: Σε μπερδέψαμε σίγουρα. Τα πράγματα είναι απλά, σταμάτα να λες όχι σε πράγματα που θες. Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη και σταμάτα να παίζεις παιχνίδια στις σχέσεις σου. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, εμείς τα περιπλέκουμε –δυστυχώς-.

- ΌΧΙ στην εμμονή μας με την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς: Θα πρέπει να σταματήσεις να νοιάζεσαι για το τι λένε οι άλλοι για εσένα, πώς σε βλέπουν, αν αρέσεις, αν ντύνεσαι σωστά, αν διαθέτεις ωραίο κορμί, αν... αν... αν! Ασχολήσου με τον εαυτό σου και με το πώς εσύ αισθάνεσαι με αυτόν. Αν έχεις αυτοπεποίθηση και την εκπέμπεις στους άλλους θα δεις πόσο διαφορετική θα γίνει η ζωή σου.

- ΌΧΙ στην καταπίεση: Καταπίεση από το σύζυγο, τη φίλη, τους γονείς, τον εαυτό μας; Από όποιον κι αν προέρχεται η καταπίεση ποτέ δεν είναι καλή. Μάθε να βάζεις stop σε ό,τι σε χαλάει.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot