Στο βιβλίο των ρεκόρ ο «Νώε» του Aronofsky

Αύγουστος 12, 2014
jumbo-banner
Η ταινία «Νώε» του Darren Aronofsky για πολλούς ήταν μια τεράστια απογοήτευση αφού δεν πρόσφερε τις αναμενόμενες συγκινήσεις στους σινεφίλ, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει θέση στο βιβλίο της ιστορίας του παγκόσμιου κινηματογράφου σαν κάποιο ιδιαίτερο επίτευγμα.

Παρόλα αυτά, ο «Νώε» έσπασε ένα ιδιόμορφο ρεκόρ, το οποίο δύσκολα θα καταρριφθεί. Για μία μόνο λήψη, στη θεαματική σκηνή της καταιγίδας, χρησιμοποιήθηκαν 5.000 γαλόνια νερού (18.927 λίτρα).
Τόσο νερό έριξαν, χρησιμοποιώντας φυσικά τις μηχανές τεχνητής βροχής, στα γυρίσματα της σκηνής. Επίδοση που καταρρίπτει κάθε ρεκόρ προηγούμενων ανάλογων γυρισμάτων στην ιστορία του σινεμά.
2010 black swan 010
Ο σκηνοθέτης του «Μαύρου κύκνου» έδωσε τη δική του εκδοχή στη γνωστή βιβλική ιστορία, με εντυπωσιακά εφέ, τους - βραβευμένους με Oscar- Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins και τους  Ray Winstone, Emma Watson, Logan Lerman, Douglas Booth, Nick Nolte κ.λπ αλλά και τη μουσική του μόνιμου συνεργάτη του Clint Mansell.
russell-crowe-as-noah-014-noah-s-russell-crowe-says-that-banning-was-to-be-expected
Έχοντας διαβάσει - εκτός από τις λίγες σελίδες της Γένεσης της Βίβλου που αναφέρονται στον Νώε - τους Παπύρους  της Νεκράς Θάλασσας, το Βιβλίο του Ενώχ, το Βιβλίο των Ιωβηλαίων, αλλά και ιστορικές και σύγχρονες αναλύσεις θεολόγων και ιστορικών, ο σκηνοθέτης αυτοσχεδίασε δημιουργώντας την πρώτη πραγματική κινηματογραφική απεικόνιση της ιστορίας, η οποία προβλήθηκε και σε τρισδιάστατη έκδοση, εστιάζοντας στην αδυναμία, τις αποτυχίες των ανθρώπων και την απόλυτη συγχώρεση.
Η δημιουργία του Αμερικανού σκηνοθέτη μπορεί να μην κατάφερε  να κλέψει τις εντυπώσεις, κέρδισε όμως μια θέση στο βιβλίο Γκίνες με το ρεκόρ που σημείωσε. μέσα από πληροφορίες του nafteboriki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot