Σε φλερτάρει ή είναι ιδέα σου; Πώς θα το μάθεις;

Ιούλιος 02, 2015
jumbo-banner

Γιατί τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα, όπως στις ταινίες;

Είσαι σε ένα μπαρ με τις φίλες σου και πίνεις το ποτό σου. Ωραία, μοιραία, χαρούμενη και σέξι. Όταν βλέπεις εκείνον τον τύπο να σε κοιτάζει επίμονα. Σου αρέσει. Ανταποκρίνεσαι στο βλέμμα του. Του σκας κι ένα χαμόγελο, αν είσαι πιο τολμηρή. Κι εκείνος, όπως αρμόζει σε έναν σωστό και θαρραλέο άντρα που ξέρει να διεκδικεί, πλησιάζει πιο κοντά. Κι έρχεται να σου μιλήσει. Κι έτσι απλά ξεκινάει ένα καινούριο φλερτ. Ξεκάθαρα!

Για περισσότερα άρθρα σχετικά με το φλέρτ διάβασε εδώ...

Στην πραγματική ζωή όμως, μόνο το 28% των ανθρώπων αντιλαμβάνονται εξαρχής το φλερτ. Πολλές φορές πιστεύεις ότι απλά σε κοιτάει. Ίσως για να του χαρίσεις κι εσύ εκείνο το βλέμμα που περιμένει και που θα ικανοποιήσει τον ανδρισμό του. Και μέχρι εκεί. Δεν ενδιαφέρεται; Ή μήπως περιμένει από εσένα την πρώτη κίνηση, φοβούμενος την απόρριψη; Τα σημάδια που στέλει κάποιος όταν φλερτάρει μοιάζουν να είναι τόσο ξεκάθαρα. Στις ταινίες. Πως θα καταλάβεις όμως το πραγματικό φλερτ έξω από την οθόνη, στην πραγματική ζωή;

Σε φλερτάρει αν:
1. Μειώνει την απόσταση μεταξύ σας: Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αν σε πλησιάσει για να βρίσκεται πιο κοντά σου. Αν έρθει να σου μιλήσει. Και αν κατά τη διάρκεια που σου μιλάει σκύβει προς το μέρος σου, μην έχεις καμία αμφιβολία ότι του αρέσεις!

2. Μιμείται τη συμπεριφορά και τις κινήσεις σου: Είναι σαν να υπάρχει μεταξύ σας ένας καθρέφτης. Στέκεστε με τον ίδιο τρόπο. Κρατάτε και οι δύο το ποτό. Ή ακουμπάτε και οι δυο το ένα σας χέρι στο μπαρ. Παρατήρησέ το! Είναι κι αυτό ένα από τα σημάδια που λέει ξεκάθαρα ότι ο άλλος σε φλερτάρει. Αυτή η τάση να μιμούμαστε την στάση του συνομιλητή μας, είναι επίσης σημάδι καλής επικοινωνίας και δείχνει οικειότητα.

3. Είναι διακριτικός, σου φέρεται γλυκά και μιλάει με διαφορετικό τρόπο σε σένα και αλλίως στην παρέα σου και τους γύρω: Αυτή η διαφορετική συμπεριφορά δείχνει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το πρόσωπό σου. Αν έχει αυτή τη συμπεριφορά προς κάθε θυληκό που κινείται στο χώρο, μάλλον φλερτάρει γενικότερα. Πράγμα που σημαίνει ότι ο τύπος έιναι ό,τι να ναι και δε χρειάζεται να ασχοληθείς παραπάνω. Κάνε focus αλλού!

4. Σε αγγίζει με κάθε ευκαιρία: Οι ψυχολόγοι λένε ότι το άγγιγμα που μαρτυράει ότι σε φλερτάρει είναι το απαλό άγγιγμα στο πρόσωπο, στον ώμο, στην περιοχή κοντά στο στήθος και στο μπράτσο του χεριού. Αντίθετα, το απότομο άγγιγμα στον ώμο, που μοιάζει με σπρώξιμο και η χειραψία, δείχνουν κάτι φιλικό ή τυπικό. Αυτό δεν είναι σίγουρα φλερτ!

5. Ανήκει σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: Ο καθένας έχει τη δική του τακτική και το δικό του στυλ. Μπορεί να είναι:

Παραδοσιακός: Πιστεύει ότι ο άντρας είναι ο κυνηγός και εκείνος πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση. Θεωρεί ότι ο ρόλος των γυναικών πρέπει να είναι παθητικός.Θα σε πλησιάσει και θα σου δείξει ότι τον ενδιαφέρεις. Με αυτούς τους τύπους σπάνια αμφιβάλεις για τις προθέσεις τους, γιατί είναι ντόμπροι. Το ίδιο συμβαίνει με μια γυναίκα που είναι παραδοσιακή. Δεν θα κάνει ποτέ την πρώτη κίνηση. Αλλά θα σου δείξει ότι την ενδιαφέρεις διακριτικά, με τη γλώσσα του σώματος.

Ειλικρινής: Αυτός που αποκαλύπτει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σου τραβήξει την προσοχή.

Ευγενικός: Σου δείχνει ότι ενδιαφέρεται διακριτικά, τηρώντας όμως μια απόσταση μεταξύ σας από ευγένεια και μόνο. Οι κινήσεις του είναι προσεκτικές και λεπτές στην προσπάθειά του να μην ξεπεράσει τα όρια και να σου δείξει πως σε σέβεται. Ο τρόπος που σε πλησιάζει δείχνει ενδιαφέρον, δεν είναι όμως όσο ξεκάθαρο θα ήθελες, για να πειστείς ότι όντως σε φλερτάρει.

Ο χύμα: Σε φλερτάρει με το σώμα του και προσπαθεί να σε απομονώσει με την πρώτη ευκαιρία. Αυτή την αυτοπεποίθηση την νιώθει μόνο σε club και σε χώρους που υπάρχει πολύς κόσμος.

Δεν σε φλερτάρει αν:
1. Μένει μόνο στην οπτική επαφή και δεν κάνει καμιά άλλη κίνηση. Προφανώς, απλά παίζει!

2. Ανταλλάξατε μόνο μερικές κουβέντες και λίγα γελάκια. Αν αυτά συνοδεύονταν από τις κινήσεις του σώματος που αναλύσαμε παραπάνω, τότε ok. Αλλιώς, απλά είναι φιλικός. Λυπάμαι!

3. Έχει σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος την ώρα που σου μιλάει. Η γλώσσα του σώματος μαρτυράει πολλά. Κι αυτή η θέση άμυνας, δε δείχνει ότι ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω.
140803
followme.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot