Σεξ: Η μυρωδιά της γυναίκας που τρελαίνει τον άνδρα είναι...

Δεκέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Εάν είστε άνδρας και αναρωτιέστε ποια είναι η πιο γόνιμη φάση της ερωμένης σας, δεν έχετε παρά να... μυρίσετε το φανελάκι που φορά στο κρεβάτι.

Ίσως να ακούγεται περίεργο σε μερικούς από εσάς, αλλά η μέθοδος δοκιμάστηκε με επιτυχία από ερευνητές του University of Texas στο Όστιν των ΗΠΑ.

Στη μελέτη συμμετείχαν 17 γυναίκες, από τις οποίες οι επιστήμονες ζήτησαν να φορέσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες το ίδιο φανελάκι κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών τους και ένα άλλο ύφασμα σε διαφορετική φάση του κύκλου τους.

Παράλληλα, τους απαγόρευσαν να χρησιμοποιούν άρωμα, αρωματικά σαπούνια ή πούδρες, να φάνε πικάντικες τροφές, να κάνουν σεξ και να χρησιμοποιήσουν το αντισυλληπτικό χάπι.

Στη συνέχεια, τα ρούχα τους δόθηκαν σε 52 άντρες, από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν πόσο έντονη, ευχάριστη και ερωτική ήταν η μυρωδιά τους.

Οι ερευνητές χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα της έρευνας εντυπωσιακά, καθώς οι άνδρες έδειξαν εμφανή προτίμηση στα Τ-shirt που είχαν φορεθεί κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες υπόκεινται σε σημαντικές ορμονικές αλλαγές στο πλαίσιο του έμμηνου κύκλου τους, δεν είναι αξιοπερίεργο που οι σωματικές οσμές μεταβάλλονται ανάλογα με τη φάση του κύκλου.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το BBC, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενισχύουν τα στοιχεία ανεξάρτητων μελετών που έχουν καταδείξει ότι το γυναικείο σώμα κάνει "σινιάλο" κατά την περίοδο της ωορρηξίας.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως τις γόνιμες ημέρες μία γυναίκα έχει πιο λαμπερή επιδερμίδα, ενώ τα στήθη της φαίνονται πιο συμμετρικά.

Μάλιστα, σε άλλη έρευνα υποστηρίχθηκε ότι εκείνες τις μέρες του μήνα οι γυναίκες τείνουν -χωρίς να το πράττουν συνειδητά- να ντύνονται με πιο "τολμηρά" ρούχα απ΄ ό,τι συνήθως.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society. health.in.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot