Πώς επηρεάζει η οικονομική ανασφάλεια τη σχέση ενός ζευγαριού με κοινό πορτοφόλι;

Ιούνιος 10, 2015
jumbo-banner

Είναι σαφές πως η οικονομική ανασφάλεια έχει προκαλέσει ανησυχία, άγχος, αγωνία αλλά και φόβο σε πολλά ζευγάρια και οικογένειες.

Το «κοινό πορτοφόλι», όταν είναι μια αμοιβαία συμφωνημένη κατάσταση από το ζευγάρι, φανερώνει μια συμμαχική διάθεση που τις περισσότερες φορές προυπήρχε της οικονομικής κρίσης. Σε μια σχέση που είναι συμπαγής, που έχει μάθει να λειτουργεί στο πλαίσιο ομάδας και στην οποία οι σύντροφοι προγραμματίζουν από κοινού τις οικονομικές υποχρεώσεις, οι κραδασμοί της οικονομικής κρίσης μπορούν να απορροφηθούν και να απειλήσουν λιγότερο το ζευγάρι, στο συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο.

Ακόμη κι αν τα πρακτικά κομμάτια της καθημερινότητας διεκπεραιώνονται με μεγαλύτερη δυσκολία, ακόμη κι αν τα υλικά αγαθά είναι λιγότερο προσβάσιμα, ένα ζευγάρι που στέκει ενωμένο απέναντι στην οικονομική ανασφάλεια έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει εναλλακτικές λύσεις αφού είναι περισσότερο «οχυρωμένο», ευέλικτο και δυνατό απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες.

Αντίθετα, για δύο συντρόφους που είχαν μάθει να λειτουργούν ως μονάδες όσον αφορά τα οικονομικά, η οικονομική ανασφάλεια ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερο ψυχικό κόστος αφού το «κοινό πορτοφόλι» γίνεται πλέον επιβεβλημένη ανάγκη για την οικονομική τους επιβίωση και βιώνεται συχνά σαν μια ακόμη απώλεια αναφέρει το socialista.com.cy. Φυσικά, επιπλέον τριγμοί δημιουργούνται όταν το «κοινό ταμείο» προκύπτει από ένα «πρέπει» και όχι από ένα «θέλω» ενώ πολλές φορές η εκούσια συμμαχική οικονομική διαχείριση φανερώνει μια συνολικά καλύτερη επικοινωνία και σχέση του ζευγαριού.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot