Πότε να εμπιστευτείς τη γνώμη μιας πωλήτριας και πότε όχι

Νοέμβριος 03, 2015
jumbo-banner

Κι όμως, δεν νοιάζονται μόνο να πουλήσουν το εμπόρευμά τους.

Σύμφωνα με το followme.gr, πρέπει να υπάρχει υποχρεωτική θητεία για άντρες και γυναίκες 6 μήνες να δουλεύουν ως σερβιτόροι, 6 μήνες ως πωλητές στη λιανική πώληση. Εγώ έχω δουλέψει και στα δύο και πιστεύω ότι αυτό με έκανε άνθρωπο και να σέβομαι περισσότερο τους εργαζόμενους. Γιατί το λέω αυτό; Όσες φορές έχει τύχει να κάνω συζήτηση με κάποιον για τις πωλήτριες στα καταστήματα λιανικής πάντα μου λένε ότι απλά κοιτούν να πωλήσουν και να μην ακούς ποτέ τη γνώμη τους. Μεγάλο λάθος! Ναι, θέλουν να πωλήσουν αλλά υπάρχουν και καλές πωλήτριες που νοιάζονται. Πώς θα τις ξεχωρίσεις;

► Πρέπει να ξέρεις που πας. Αν πας στις πιο μικρές επιχειρήσεις και δεν μιλάω για τα συνοικιακά που δουλεύουν maximum δύο άτομα, μιλάω για εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν περίπου 11-20 άτομα και δεις πως με το που μπαίνεις όλες ρωτούν αν χρειάζεσαι βοήθεια μην περιμένεις την ειλικρινή τους απάντηση. Δεν φταίνε εκείνες όμως, φταίνε οι ιδιοκτήτες που δεν γνωρίζουν από σωστό marketing και πιστεύουν πως αν κυνηγάς τον πελάτη από πίσω θα το καταφέρεις να ψωνίσει.

► Ένα άλλο μίνι τεστ που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις την πωλήτρια αν σου ταιριάζει αυτό το σούπερ στενό ή μεγάλο t-shirt που δοκίμασες και μετά να της ζητήσεις έναν άλλο νούμερο. Αν εκείνη σου πει πως είναι πολύ ωραίο αλλά δεν έχει άλλο νούμερο να ξέρεις πως απλά προσπαθεί να σου το πουλήσει. Αν όμως έχει κι άλλο νούμερο στην ίδια ακριβώς μπλούζα αλλά επιμένει πως αυτό το στενό μπλουζάκι που φόρεσες σου πηγαίνει λέει πραγματικά την άποψή της. Δεν έχει να χάσει κάτι αν σου πουλήσει το small ή το medium!

► Χαιρέτησες όταν μπήκες; Δεν άνοιξες όλα τα μπλουζάκια από τα ράφια που ήταν διπλωμένα ενώ τα είχαν και κρεμασμένα; Ήσουν ευγενική όταν αρνήθηκες τη βοήθειά της; Τότε μάλλον δεν έχει λόγο να μην σου πει την αληθινή της άποψη γιατί σε συμπάθησε. Θα εκπλαγείς πόσο χαίρονται η πωλήτριες όταν οι πελάτες είναι ευγενικοί και πόσα μπορούν να καταφέρουν για σένα, μέχρι και έκπτωση!

► Μπήκες σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας όπου οι πολιτική της εταιρίας είναι να μην ενοχλούν τον κόσμο παρά να μαζεύουν και να εξυπηρετούν όταν το έχει ανάγκη ο πελάτης; Αν τις βλέπεις να τρέχουν γιατί έχει κόσμο το κατάστημα το πιο πιθανό είναι να σου πουν ό,τι θέλεις να ακούσεις για να ξεμπερδέψουν μαζί σου.

► Τέλος, κλείνει το κατάστημα σε 10 λεπτά; Μην περιμένεις την καλύτερη εξυπηρέτηση γιατί βρίσκεται ήδη 8 ώρες στo πόδι και το μόνο που θέλει να κάνει είναι να σχολάσει στην ώρα της. Αυτό σημαίνει πως για άλλη μια φορά θα σου πει ό,τι θέλεις να ακούσεις και δεν θα σου πει την πραγματική της γνώμη.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot