Πως να φροντίσεις τον σκύλο σου τις ημέρες που έχει κρύο

Δεκέμβριος 23, 2015
jumbo-banner

Μερικά tips για να περνάνε καλύτερα οι τετράποδοι φίλοι μας, τις κρύες μέρες του χρόνου.

Το Doggrin, η πρώτη σύγχρονη online υπηρεσία για να βρεις ταίρι στο σκύλο σου, ξέρει πως να προσέξεις τον σκύλο σου, τις μέρες που έχει λίγο παραπάνω κρύο.
Ο χειμωνιάτικος καιρός είναι δύσκολος τόσο για εμάς όσο και για τον σκύλο μας. Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις ενός ψυχρού, ξηρού και συνάμα βροχερού καιρού. Τα σκυλιά κρυώνουν όπως κρυώνουμε εμείς, και παθαίνουν υποθερμία όπως εμείς.

Η φυσιολογική θερμοκρασία του σκύλου μας θα πρέπει να είναι 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε ο σκύλος σας να είναι σε περιβάλλον προστατευμένο από τον αέρα, τη βροχή και το κρύο.

Συμβουλές από τους ειδικούς:
- Κρατήστε το σπίτι σας ζεστό, και έχετε πάντα μια πετσέτα για να στεγνώσετε το κατοικίδιο σας από τη βόλτα του, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια του και ανάμεσα στα δάχτυλα. Αφαιρέστε τυχόν χιόνι και υγρασία από τα πόδια του.

- Ποτέ μην κουρεύετε τον σκύλο σας πολύ, καθώς το τρίχωμά του, του δίνει τη θερμοκρασία που χρειάζεται. Αν ο σκύλος σας είναι μικρόσωμος ή έχει κοντό τρίχωμα ίσως ένα παλτό του προσφέρει τη ζεστασιά που έχει ανάγκη. Αν όμως, ο σκύλος σας έχει μακρύ τρίχωμα, απλά κόψετε ελάχιστα από το μήκος για να στεγνώνει πιο γρήγορα και να μην κρατά υγρασία από τυχόν το χιόνι- βροχή.

- Λούστε τα κατοικίδια σας όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια του ψύχους. Το συχνό πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα απαραίτητα συστατικά του δέρματος και να αυξήσει την πιθανότητα ξηροδερμίας.

- Να θυμάστε πως οι πατούσες του σκύλου σας είναι ευαίσθητες τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Ένα tip για να προστατεύσετε τις πατούσες του, είναι να τις τρίψετε με βαζελίνη ή κρέμα πριν βγείτε έξω βόλτα. Επίσης τα μποτάκια για σκύλους παρέχουν ακόμα περισσότερη κάλυψη από το κρύο το χιόνι και τη βροχή.

- Η διατροφή του σκύλου σας, ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες όπου ζείτε. Έτσι αν το μέρος όπου κατοικείτε είναι ψυχρό και παγερό καλό θα ήταν να αυξήσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνει ο σκύλος σας, αφού θα καίει περισσότερη ενέργεια για να παραμείνει ζεστός. Μην ξεχνάτε την ανάγκη του για φρέσκο καθαρό νερό που τον θα βοηθήσει να κρατήσει καλά ενυδατωμένο το δέρμα του.

- Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας, έχει ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθεί.

- Να θυμάστε, πως αν έχει πολύ κρύο για σας, πιθανώς έχει πάρα πολύ κρύο για το κατοικίδιο σας, γι 'αυτό κρατήστε τον σκύλο σας εντός. Ειδικά τα ηλικιωμένα σκυλιά δεν είναι καλό να εκτίθενται στο κρύο λόγω των διαφόρων παθήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζουν όπως καρδιά ή αρθριτικά.

- Μην αφήνετε τον σκύλο σας ποτέ μόνο του στο αυτοκίνητο! Κατά τη διάρκεια του κρύου και του παγετού, το αυτοκίνητο θα λειτουργήσει όπως ακριβώς ένα ψυγείο!!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot