Πως δέχεται το κάθε ζώδιο την αποτυχία;

Ιανουάριος 17, 2016
jumbo-banner
Όλοι θέλουμε στην ζωή μας να κυλάνε όμορφα αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα, πως συμπεριφέρονται όταν τα 12 ζώδια αποτυγχάνουν;

ΚΡΙΟΣ
Ήταν ο υπέρτατος θρίαμβος, φυσικά. Ένας Κριός δεν γίνεται να γνωρίζει τίποτα άλλο. Είναι γεννημένος για την πρωτιά (γι’ αυτό άλλωστε ξεφύτρωσε βιαστικός-βιαστικός με το πρώτο ζώδιο στη σειρά) και θα έρχεται πάντα νικητής. Έτσι, ό,τι και να ήταν το εγχείρημά του, ερωτική υπόθεση, μια παρουσίαση στη δουλειά, εξετάσεις στη σχολή, ένα παιχνίδι μπάσκετ με την παρέα, εκείνος έσκισε. Ήταν ο καλύτερος, ακόμα κι αν μάθεις μετά πως έφαγε χυλόπιτα, κόπηκε, νικήθηκε. Το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σημασία. Κι εδώ που τα λέμε, μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι κι άσχημη. Εκπροσωπεί απόλυτα το χαρακτηριστικό του Κριού να μην πτοείται με τίποτα.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι πολύ περήφανος για να παραδεχτεί ότι δεν τα πήγε καλά σε κάτι που προσπάθησε. Αν δεν τον ρωτήσουν, δεν θα σκάψει τον λάκκο του μόνος του. Θα το αποσιωπήσει. Αν πρέπει να μιλήσει γι’ αυτό, θα τα μασήσει και θα αλλάξει θέμα. Στο κάτω-κάτω, ακόμα τίποτα δεν έχει χαθεί. Αυτό το πεισματάρικο ζώδιο δεν εγκαταλείπει εύκολα. Έτσι, το να μη μιλήσει δεν θα είναι υπεκφυγή. Απλώς θα είναι πρόωρο, βρε παιδιά, αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει η υπόθεση. Θα μάθετε όταν το θέμα φτάσει στην ευτυχή για εκείνον κατάληξη. Που θα φτάσει, αργά ή γρήγορα, σε αυτήν ή σε κάποια επόμενη ζωή.
 
 ΔΙΔΥΜΟΙ
Για τον Δίδυμο η καλύτερη λέξη για να περιγράφει καταστάσεις όπου δεν θα λέγαμε κι ότι έσκισε, είναι «πανωλεθρίαμβος». Όποιος βγάλει άκρη από τα λεγόμενά του, κερδίζει δώρο ένα ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν. Από δω θα τα φέρει, από κει θα τα γυρίσει, θα το κάνει να φανεί πως όλα πήγαν μια χαρά, απλώς στο τέλος έχασε, δηλαδή μια μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια. Ο Δίδυμος μπορεί να σου δείχνει ένα λασπωμένο μπλουζάκι και να σου εκθειάζει το κάτασπρο χρώμα του –κάπως σαν εκπρόσωπος τύπου κυβερνώντος κόμματος. Να σε μπερδέψει τόσο πολύ, που τελικά να μην καταλάβεις αν έγινε ή δεν έγινε η δουλειά. Άσε λοιπόν, μην το ψάχνεις.
 
 ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος βλέπει καταστροφές εκεί που δεν υπάρχουν, φαντάσου λοιπόν να υπάρχουν κιόλας. Μπορεί να είναι αρκετά μυστικοπαθής τύπος, αλλά δεν θα χάσει την ευκαιρία να περιγράψει αναλυτικά πώς για άλλη μια φορά το σύμπαν τον αδίκησε και όλες οι ατυχίες συνασπίστηκαν εναντίον του. Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την απόλαυση να μοιράζεσαι τον πόνο σου και να κάνεις περιβόλι την καρδιά του άλλου που σε ακούει. Παράλληλα, θα είναι μια ευκαιρία να εκμαιεύσει για άλλη μια φορά κομπλιμέντα για το πόσο άξιος είναι κατά βάθος, παρά την ατυχία του, και να εξασφαλίσει ότι θα τον αγαπούν έστω κι αν μερικές φορές την πατάει.
 
ΛΕΩΝ
Στη ζωή του Λέοντα δεν υπάρχει χώρος παρά μόνο για επιτυχίες. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα γεγονότα, πιο ανώδυνα κι από το φθινοπωρινό πέσιμο των φύλλων. Το ωραίο μαζί του είναι ότι δεν θα αποκρύψει ένα επεισόδιο που δεν τον τιμά. Θα το αναφέρει δίνοντάς του όμως την αληθινή κατά τη γνώμη του διάσταση, που μετά βίας αγγίζει μερικά χιλιοστά. Τι είναι μερικά χιλιοστά μπροστά στο τεράστιο ανάστημα ενός λιονταριού; Ο Λέων είναι και θα είναι θριαμβευτής ακόμα και ηττημένος. Με ψηλά το κεφάλι μπαίνει στην αρένα, και έτσι θα βγει. Όσοι θέλετε αυτόγραφα, περάστε στα καμαρίνια και μη σπρώχνεστε.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος δεν κοροϊδεύει τον εαυτό του και συνήθως ούτε τους άλλους. Άμα την πάτησε, την πάτησε, με τα λόγια θα παίζουμε; Η αποτυχία είναι ο μεγαλύτερος φόβος του, τόσο που να τον αποτρέπει ακόμα και από το να προσπαθεί. Όταν λοιπόν επιβεβαιωθεί και πραγματοποιηθεί το απευκταίο, θα βιώσει την πανωλεθρία σε όλο της το μεγαλείο. Θα αποφύγει βέβαια να τη μοιραστεί. Την πάθαμε, αλλά όχι και να το κάνουμε βούκινο. Το πρόβλημά του είναι ότι, καθώς λατρεύει την ακριβολογία, δεν του πάει καθόλου ούτε να μπλοφάρει, ούτε να ωραιοποιεί. Τελικά θα το ομολογήσει. Ε, λοιπόν ναι, έχασε, ικανοποιηθήκατε τώρα;
 
ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός δεν είναι βέβαιος σε ποιο βαθμό μπορεί να θεωρήσει μια έκβαση των πραγμάτων ως αποτυχία. Δεδομένου ότι όλα είναι σχετικά, και ένα ποτήρι με νερό μέχρι τη μέση θεωρείται εξίσου σωστά μισοάδειο ή μισογεμάτο, ο ίδιος μάλλον θα καταλήξει ότι δεν τα πήγε κι άσχημα. Έστω κι αν απέτυχε. Στον αρμονικό κόσμο που θέλει να βλέπει, οι περιπέτειές του οφείλουν να έχουν όλες happy end και σαν τέτοιες του αρέσει να τις παρουσιάζει. Οπότε, μην περιμένεις από τον Ζυγό να έρθει να κλαφτεί. Θα παρουσιάσει τα γεγονότα με ένα χαμόγελο αξιοπρέπειας, διατηρώντας τη χάρη του ακόμα και στις πιο αμήχανες στιγμές.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε στον εαυτό του. Κι ούτε ωραιοποιεί καταστάσεις. Θα κάνει όμως ό,τι περνά από το χέρι του για να μη μαθευτεί σε όλη της την έκταση η αποτυχία του. Είναι που είναι ο τύπος που θέλει να θολώνει τα νερά, εδώ πια θα δώσει ρέστα στη συγκάλυψη. Το τι ακριβώς έγινε, μπορεί να παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό και κανείς να μη μάθει όλες τις ταπεινωτικές, κατά τη γνώμη του, λεπτομέρειες. Στην καλύτερη, θα αφήσει να διαρρεύσουν όσες πλευρές δεν τον ντροπιάζουν, όπως το πόσο καλά χειρίστηκε το θέμα. Κι όσο για το τελικό αποτέλεσμα, μη ρωτάς, δεν είναι απαραίτητο.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης βλέπει τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, και όσων έγιναν και όσων θα γίνουν. Ακόμα κι αν χάσει, θα βρει πολλούς λόγους να αισθάνεται κερδισμένος. Μπορεί να μην κρύψει τις ντροπιαστικές λεπτομέρειες της ήττας, αλλά θα τονίσει την απόλαυση της εμπειρίας. Θα την κάνει να φαίνεται σχεδόν θριαμβευτική. Μπορεί και να σου απαριθμήσει τα όσα αποκόμισε, μια που κατάφερε να βρει διαμάντια στις στάχτες. Σχεδόν θα σε κάνει να θαυμάσεις τον τρόπο που το αντιμετωπίζει. Αλλά έτσι είναι αυτός, αν δεν πετύχει τον θαυμασμό των άλλων κερδίζοντας, θα τον πετύχει χάνοντας. Είναι κι αυτό μια νίκη.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Κανονικά ο Αιγόκερως θα έπρεπε να γνωρίζει μόνο θριάμβους. Κάπως έτσι το βλέπει ο ίδιος. Αλλά ποιος είπε πως η ζωή είναι δίκαιη; Και αν συμβεί το κακό, θα προσπαθήσει να το παρουσιάσει στον περίγυρό του διπλωματικά, με εκφράσεις όπως «έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια και την επόμενη φορά θα επιτύχουμε το καλύτερο», λες και κάνει απολογισμό των πεπραγμένων σε καμιά συνέλευση. Έστω κι αν πρόκειται για τους πιο στενούς του ανθρώπους. Ο Αιγόκερως θέλει πάντα να δείχνει ότι είναι δυνατός και κρατά γερά τον έλεγχο της κατάστασης. Ακόμα κι όταν του έχει φύγει εντελώς από τα χέρια. Αλλά θα την ξαναπιάσει, πού θα του πάει.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Όταν ο Υδροχόος αισθανθεί πως μια κατάσταση παίρνει μέσα του μεγάλη συναισθηματική έκταση, θα υψώσει αγκαθωτά συρματοπλέγματα και δεν θα αφήσει κανέναν να πλησιάσει. Δεν θέλει να δείξει τις αδυναμίες του, πολύ απλά. Έτσι και αν πρόκειται για κάποιο γεγονός που τον ενόχλησε, όπως μια αποτυχία, θα την πακετάρει μέσα σε ένα αδιάφορο «έλα μωρέ, και τι έγινε» και θα την πετάξει κατευθείαν στα σκουπίδια (ούτε καν στην ανακύκλωση). Αυτό θα σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι ακροατές δεν θα μάθουν ποτέ τον συναισθηματικό αντίκτυπο του γεγονότος, το οποίο ο Υδροχόος θα μειώσει, θα υποτιμήσει ή θα γελοιοποιήσει όσο δεν παίρνει άλλο.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς είναι ευαίσθητος τύπος και δεν αντέχει τα χτυπήματα της ζωής. Μεταξύ μας, μπορεί να θεωρεί χτυπήματα και μερικά απλά… χαστουκάκια, αλλά μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει το αντίστροφο. Μια πραγματική πανωλεθρία να εκληφθεί από εκείνον σαν ένα ασήμαντο συμβάν. Γενικά μια τάση να ωραιοποιεί τα πράγματα την έχει. Πάντως, δεν το κάνει για να παραπλανήσει τους άλλους ή να ικανοποιήσει τον πληγωμένο του εγωισμό. Απλώς έτσι το βλέπει. Αλλά αυτό δεν είναι και ο κανόνας, γιατί μπορεί να το δει και εντελώς ανάποδα. Και να πέσει στη μαύρη απελπισία, την οποία φυσικά θα μοιραστεί γενναιόδωρα με όλους τους γύρω του.
astrologos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot