Menu
Θύμα απάτης έπεσαν ο Ανδρέας Γεωργίου και ο ΑLPHA [vid]

Θύμα απάτης έπεσαν ο Ανδρ…

Κάποιοι επιτήδει...

Στην Ελλάδα στις 5 Οκτωβρίου το Δ.Σ. της TUI -Ενισχύεται η Κως -Οι Πολωνοί τουρίστες στην Κω αναμένεται να φτάσουν στους 35.000

Στην Ελλάδα στις 5 Οκτωβρ…

Οι επενδύσεις της ...

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Κω για ναρκωτικά & πλαστογραφία

Συλλήψεις αλλοδαπών στην …

Σύλληψη αλλοδαπού ...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί καλλυντικά προϊόντα για πρόσωπο & σώμα (λίστα)

Ο ΕΟΦ ανακαλεί καλλυντικά…

Στην απαγόρευση δι...

Αυτό το βίντεο αποδεικνύει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το αληθινό! ΔΕΙΤΕ το

Αυτό το βίντεο αποδεικνύε…

Είναι γεγονός πως η ...

Τουρισμός: Γερμανοί, Βρετανοί και Ρώσοι ανέβασαν τις εισπράξεις τον Ιούλιο

Τουρισμός: Γερμανοί, Βρετ…

Την περίοδο Ιανουα...

Με την επίβλεψη του δήμου Kω ξεκίνησε η διαδικασία για την κατεδάφιση στο κτήριο της Ναυκλήρου

Με την επίβλεψη του δήμου…

Ξεκίνησαν Σήμερα οι ...

Νότης Μαριάς: Η αύξηση της φτώχειας και το «προσφυγικό» είναι οι κυριότερες αιτίες της ανόδου της άκρας δεξιάς στη Γερμανία

Νότης Μαριάς: Η αύξηση τη…

Η αύξηση της φτώχεια...

Το 2020 θα λειτουργήσει το νέο Robinson στην Κρήτη. Επένδυση και στην Κω

Το 2020 θα λειτουργήσει τ…

Παράλληλα, στην ιδιο...

Η απάντηση των ελληνικών Αρχών στην έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους μετανάστες

Η απάντηση των ελληνικών …

Οι αρμόδιες υπηρεσίε...

40ήμερο μνημόσυνο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

40ήμερο μνημόσυνο ΧΑΡΑΛΑΜ…

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Το Σάββα...

Δράσεις της Ενωσης Ξενοδόχων Κω για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Δράσεις της Ενωσης Ξενοδό…

Η Ένωση Ξενοδόχων Κω...

Prev Next

Ποιοι τύποι ανθρώπων χωρίζουν πιο εύκολα;

Ποιοι τύποι ανθρώπων χωρίζουν πιο εύκολα;
jumbo-banner

Αποτελέσματα ερευνών για τις δυτικές κοινωνίες, δείχνουν ότι εκείνοι που χωρίζουν νωρίτερα είναι γυναίκες οι οποίες εργάζονται έξω από το σπίτι,

έχουν πιο αξιόλογες θέσεις εργασίας με την προοπτική να εργάζονται καθόλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου, και των οποίων ο πατέρας είχε ένα υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν και έρευνες οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι ευνοϊκές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μειώνουν την πιθανότητα του διαζυγίου. Φαίνεται επίσης, ότι η χρονική στιγμή του διαζυγίου επηρεάζεται από την παρουσία παιδιών. Όσοι παντρεύτηκαν σε νεαρότερες ηλικίες χώρισαν νωρίτερα, ενώ τα ζευγάρια με παιδιά καθυστέρησαν το διαζύγιο περισσότερο από τα ζευγάρια που δεν είχαν παιδιά. Σχετικά με το θρησκευτικό προσανατολισμό, φάνηκε ότι καθολικές γυναίκες καθυστερούν περισσότερο το διαζύγιο από τις μη-καθολικές συζύγους. Όσον αφορά τη σεξουαλική ικανοποίηση, οι άνδρες με χαμηλότερα ποσοστά ικανοποίησης, χωρίζουν νωρίτερα. Επιπλέον, το διαζύγιο αναβάλλεται για περισσότερο χρόνο από άνδρες συζύγους με παραδοσιακές αξίες και από γυναίκες που έχουν υψηλότερα σκορ στην ισότητα. Αντίθετα, γυναίκες που υιοθετούν πιο μοντέρνες αντιλήψεις, φαίνεται να χωρίζουν νωρίτερα από ό, τι οι γυναίκες με χαμηλότερο σκορ στις ίδιες αντιλήψεις.

Στην Ελλάδα, οι πιο πιθανές ηλικίες για διαζύγιο είναι μεταξύ 45-65 έτη και εμφανίζονται σε γάμους με διάρκεια πάνω από τα δέκα έτη. Επίσης, περίπου το 20% των διαζευγμένων ανδρών, προχωρά σε νέο γάμο και στη δημιουργία νέας οικογένειας. Οι κύριοι λόγοι που οδηγούν τα ζευγάρια στο διαζύγιο περιλαμβάνουν τη διάψευση των προσδοκιών από το έτερον ήμισυ, την ανδρική απιστία, την ανία και τη ζήλια.

Οι επιπτώσεις του διαζυγίου

Μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι, από 11 διαφορετικές χώρες και πάνω από 755.000 διαζύγια, αποκάλυψε σημαντική αύξηση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο μεταξύ χωρισμένων / διαζευγμένων ενηλίκων σε σχέση με παντρεμένους ενήλικες. Οι άνδρες και οι νεότεροι ενήλικες αποδεικνύεται ότι έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο μετά από χωρισμό/ διαζύγιο από ό, τι οι γυναίκες και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Η συγκεκριμένη μελέτη επιχειρεί να αιτιολογήσει τα αποτελέσματα μέσω τεσσάρων πιθανών μηχανισμών δράσης: την κοινωνική επιλογή, τη διατάραξη των πόρων, τις αλλαγές στις συμπεριφορές υγείας, και το χρόνιο και ψυχολογικό distress.

Επιπλέον, το διαζύγιο μπορεί να αυξήσει τη μοναξιά και να μειώσει την ψυχολογική ευεξία. Και τα δύο αυτά, μπορεί να παίξουν ένα ρόλο διαμεσολαβητή που συνδέει το διαζύγιο με ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Όσον αφορά στις μελλοντικές επιδράσεις του διαζυγίου στα παιδιά, τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που προέρχονται από διαζευγμένες οικογένειες είναι πιο συχνά διαζευγμένοι οι ίδιοι ή σε διάσταση κατά την ηλικία των 32 ετών από ό, τι εκείνοι που προέρχονται από μη διαζευγμένες οικογένειες. Ωστόσο, το διαζύγιο γονέων σχετίζεται με φτωχότερη ποιότητα στενού δεσμού μόνο για τις γυναίκες. Οι γυναίκες από διαζευγμένες οικογένειες εμφανίζουν επίσης φτωχότερες σχέσεις με τον πατέρα και τη μητέρα τους κατά την εφηβεία, και χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση από την κοινωνική υποστήριξη κατά την ενήλικη ζωή από ό, τι οι γυναίκες που προέρχονταν από μη χωρισμένους γονείς. Ωστόσο, αυτές οι διαφορές δεν φαίνεται να υπάρχουν στους άνδρες. Ο αντίκτυπος του γονικού διαζυγίου στην ποιότητα του μελλοντικού στενού δεσμού και στην ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων για τις γυναίκες, εν μέρει σχετίζεται με τη σχέση μητέρας-κόρης, την αυτοεκτίμηση, και την ικανοποίηση από την κοινωνική υποστήριξη.

Φαίνεται επίσης, ότι ο πρόσφατος χωρισμός/διαζύγιο συνδέεται και με αυξημένο κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια, τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται σταδιακά, ιδιαίτερα εκείνα που προκαλούνται από την καθημερινή, συναισθηματική αναστάτωση των οδηγών, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ως μέσο ψυχολογικής αποφόρτισης.

boro.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός