Ποδόλουτρο για κουρασμένα πόδια

Φεβρουάριος 20, 2014
jumbo-banner

Είστε όλη μέρα στο δρόμο και όταν επιστρέφετε στο σπίτι διαπιστώνετε ότι τα πόδια σας είναι κουρασμένα και πρησμένα; Υπάρχει λύση . Ενα αποτελεσματικό , εύκολο και απολαυστικό ποδόλουτρο, σίγουρα θα ξεκουράσει τα βαριά σας πόδια . Παρακάτω μπορείτε να βρείτε εύκολες και γρήγορες λύσεις που θα σας φανούν χρήσιμες ιδίως τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

1. Σε μια λεκάνη ρίχνεις βραστό νερό μέχρι την μέση. Στην συνέχεια ρίχνεις 2 κούπες ζεστό τσάι του βουνού που θα έχεις βράσει νωρίτερα. Μπορείς να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο και αρκετή ζάχαρη. Αυτό που θα πετύχεις είναι από την μία ένα ελαφρύ scrub με την ζάχαρη και από την άλλη μια αληθινή χαλάρωση με το τσάι.

2. Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίξτε μία χούφτα χοντρό βιολογικό αλάτι. Tο αλάτι βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα και απομακρύνει το γαλακτικό οξύ, που αποτελεί το προϊόν καύσης των μυών, με αποτέλεσμα να νιώθουμε τα πόδια μας ξεκούραστα. Eπιπλέον, το ιώδιο που περιέχει βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

3. Kάντε σκοτσέζικο ντους! Bάλτε τα πόδια σας στην μπανιέρα και ρίξτε εναλλάξ δροσερό και χλιαρό νερό. Kάθε εναλλαγή σας πρέπει να κρατάει τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. H εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού «εκγυμνάζει» τα αγγεία των ποδιών, καθώς συστέλλονται και διαστέλλονται και έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

4. Eναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια. Σε μια λεκάνη με νερό, προσθέστε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο αμαμελίδα και αφήστε μέσα τα πόδια σας για 15 λεπτά.

5. Κάντε ποδόλουτρο με ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει θαλασσινό αλάτι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από μέντα και δεντρολίβανο. Θα σας ξεκουράσει και θα κάνει το δέρμα σας πολύ απαλό.

Πηγή: lifestar.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot