Πες μου το status σου να σου πω τι τύπος είσαι

Αύγουστος 19, 2015
jumbo-banner

Όσα ποστάρουμε στο facebook είναι ενδεικτικά της προσωπικότητάς μας για αυτό αν δεν θες να ξέρουν τα πάντα για σένα, σκέψου καλά πριν την επόμενη ανάρτηση.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Personality and Individual Differences και το clickatlife.gr, μια ενδελεχής ματιά στα status των χρηστών του facebook εμφανίζει επαναλήψεις που αποκαλύπτουν το πώς η προσωπικότητα αποτυπώνεται στα social media.

Στην έρευνα συμμετείχαν τα στάτους 555 ανθρώπων συγκριτικά με την προσωπικότητά τους όταν είναι offline. Τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά:
-Οι εξωστρεφείς άνθρωποι κάνουν συχνά posts που μάλιστα συνήθως αναφέρονται στην καθημερινή τους ζωή και τις συνήθεις τους δραστηριότητες.
-Εκείνοι που στην καθημερινότητά τους είναι θετικοί στο να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες, δημιουργούν posts με περιεχόμενο από την πολιτική και την ειδησεογραφία και αναδημοσιεύουν πληροφορίες για νέα πράγματα και νέα γνώση.
-Εκείνοι που στην κανονική ζωή χαρακτηρίζονται με χαμηλή αυτοεκτίμηση από την άλλη, κάνουν posts που αφορούν σημαντικά πρόσωπα.
-Οι νάρκισσοι τέλος, χαίρονται να δημοσιοποιούν πράγματα που αφορούν την δίαιτα και τη φυσική τους δραστηριότητα.

Το ήξερες;

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot