Πασχαλινά αυγά: πανεύκολες και πρωτότυπες ιδέες για να τα διακοσμήσεις!

Απρίλιος 03, 2015
jumbo-banner

Το Πάσχα είναι κυριολεκτικά προ των πυλών και φυσικά μία από τις δουλειές που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις τα παραδοσιακά πασχαλινά αυγά.

Αν και η παράδοση προστάζει να είναι απλώς κόκκινα και καλογυαλισμένα, σίγουρα θα θέλεις να ξεφύγεις από τα στενά αυτά όρια και να πρωτοτυπήσεις αλλά χωρίς κόπο και φυσικά χωρίς περιττά έξοδα! Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ! Παρακάτω θα βρεις τις πιο χαριτωμένες, πρωτότυπες και πανεύκολες ιδέες για να διακοσμήσεις τα πασχαλινά σου αυγά με στιλ και να στολίσεις ένα σούπερ τραπέζι!

Και για bonus: σου έχουμε μια σούπερ απλή πρόταση για πουά πασχαλινά αυγά και πώς θα τα φτιάξεις βήμα-βήμα σε 6 απλά βήματα.
egg1

Τα μουστάκια είναι της μόδας και γιατί να μην στολίσουν τα αυγά σου; Χρειάζεσαι μόνο ένα μαύρο μαρκαδοράκι και βραστά αυγά! Ζωγράφισε προσεκτικά το σχέδιο της φωτογραφίας πάνω σε κάθε αυγό ή αυτοσχεδίασε!
egg2

Αν θέλεις αυγά με... glitter, βράσε πρώτα τα αυγά σου, άφησέ τα να κρυώσουν καλά και μετά πέρασε την επιφάνειά τους με κάποια κόλλα μη τοξική. Όσο η κόλλα είναι υγρή, πασπάλισε την επιφάνεια του αυγού με glitter που θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών.
egg3

Η πιο απλή, φυσική πρόταση για στόλισμα είναι αυτή. Χρειάζεσαι μόνο λεπτό σπαγγάκι και φύλλα ή και άνθη από ό,τι βρεις στον κήπο, στο μπαλκόνι σου ή σε μια εξόρμηση στην εκδρομή!
egg4

Βάψε τα αυγουλάκια σου σε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση (δηλαδή μην τα αφήσεις πολλή ώρα στη βαφή). Όταν είναι έτοιμα, χρησιμοποίησε έναν χρυσό ή ασημί μαρκαδόρο που θα αγοράσεις από βιβλιοπωλείο και κάνε σχέδια ανάλογα με τα γούστα και την έμπνευσή σου!
egg5

Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για παιδιά! Βάψε τα αυγά σου σε διαφορετικά χρώματα και χρησιμοποιώντας τις ειδικές βαφές-κόλλες με glitter ή χωρίς που θα βρεις στα βιβλιοπωλεία, κάνε διάφορα σχέδια πάνω σε κάθε αυγό. Προσεκτικά άσε να στεγνώσει καλά η κόλλα ώστε να γίνουν ανάγλυφα.
egg6

Τα αυγά.... Pollock είναι επίσης απλά στην κατασκευή! Θα χρειαστείς μαύρο χρώμα (νερομπογιά, τέμπερα κλπ). Άπλωσε τα αυγά σου σε επιφάνεια που έχεις καλύψει με εφημερίδα. Βούτα ένα πινέλο στη μπογιά και κατάβρεξε την επιφάνεια των αυγών σου όσες φορές χρειαστεί. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά.
egg7

Για τα ασπρόμαυρα αυγά θα χρειαστεί να βράσεις λευκά αυγά και αφού κρυώσουν να τα ζωγραφίσεις με μαύρο μαρκαδόρο!
egg8

Αυτά τα αυγουλάκια είναι λίγο πιο περίτεχνα αλλά εξίσου εύκολα. Βράσε λευκά αυγά. Βάψε μόνο 2-3 σε χρώμα που σου αρέσει. Άφησε να στεγνώσει η βαφή. Καθάρισε προσεκτικά τα βαμμένα αυγά και κράτα τα τσόφλια. Άπλωσε τα τσόφλια πάνω σε καθαρή επιφάνεια με το βαμμένο μέρος τους προς τα κάτω. Πέρασε κάθε λευκό αυγό με κολλητική ουσία και μετά ρολάρισε το αυγό πάνω από τα τσόφλια ώστε να κολλήσουν σαν μωσαϊκό πάνω στην επιφάνειά του τα τσόφλια!
egg9

Αυγά ombre; Πανεύκολο! Απλώς δεν θα αφήσεις όλα τα αυγά σου τον ίδιο χρόνο μέσα στη βαφή! Όσο πιο σκούρα τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να τα αφήσεις μέσα στη βαφή. Sos tip: τα αυγά πρέπει να είναι λευκά για να βγει το αποτέλεσμα που βλέπεις.
egg10

Αν πάλι θέλεις αυγά με πολλά σχέδια και χρώματα δεν έχεις παρά να κολλήσεις στην επιφάνειά τους διάφορα κομμάτια υφάσματος ή χρωματιστού χαρτιού. Βέβαια, αυτά τα αυγά δεν θα είναι για... σπάσιμο, τουλάχιστον όμως θα είναι πρωτότυπα!

tlife.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot