Οι Ελληνίδες με τα καυτά σορτσάκια

Απρίλιος 29, 2014
jumbo-banner

Βγαίνουν κάθε άνοιξη σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή. Σε αντίθεση, όμως, με τα σαλιγκάρια, τρέχουν τα δικά μας σάλια όταν τις βλέπουμε.
Πάνε 35 χρόνια από τότε που η Catherine Bach φόρεσε για πρώτη φορά το θρυλικό σορτσάκι της ως Daisy Duke στο τηλεοπτικό The Dukes of Hazzard. Μια μόδα που, ευτυχώς, δεν λέει να 'καταλαγιάσει'. Αυτές είναι οι Ελληνίδες που την διαδέχθηκαν επάξια.
sortakia1

Η αφορμή
To πρόσφατο topless εξώφυλλο της Rihanna στη βραζιλιάνικη έκδοση της Vogue, αυτό που φοράει κάτι στα μαλλιά, πολλά βραχιόλια στα χέρια, ένα καυτό χρυσό σορτσάκι και βασικά τίποτε άλλο, ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε για το απόλυτο στιλιστικό αξεσουάρ της σεζόν.
sortakia2
Αν και, επειδή δεν το παίζουμε στιλίστες, δεν πρόκειται να αναλύσουμε ιδιαίτερα ούτε τα είδη που υπάρχουν (μακρύ, παρτό, τζιν, λαμέ, αθλητικό), ούτε με τι μπορέσεις να το φορέσεις καλύτερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επισημάνουμε ότι εκείνη η ξένη που το έχει φορέσει καλύτερα από όλες είναι η Gisele Bundchen, πριν μερικά χρόνια, σε ένα εξώφυλλο του περιοδικού μόδας V. Εκτός και αν διαφωνείτε.
sortsakia3
H αλήθεια είναι ότι αυτές που φορούν τα σορτσάκια καλύτερα είναι, όπως είναι λογικό, αυτές που διαθέτουν τα καλύτερα, πιο λαχταριστά, καλλίγραμμα και 'τόσο όσο πρέπει' γυμνασμένα πόδια της πιάτσας. Δηλαδή αυτές εδώ. Οπότε είναι φυσικό και επακόλουθο να υπάρχει κάποια 'διπλοκάλυψη' σε περιπτώσεις όπως της Έλενας Παπαβασιλείου.
sortsakia4
Μια γυναίκα, τα πόδια της οποίας, χωρίς να αγγίζουν την τελειότητα, ούτε να είναι τα πιο μακριά που υπάρχουν, να μοιάζουν φτιαγμένα για να κυκλοφορούν μέσα σε σορτσάκια. Και, συχνά πυκνά, να προκαλούν εμφράγματα. Ίδια περίπτωση δηλαδή με την Κατερίνα Στικούδη, που, όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική εικόνα, 'τρώει' την Daisy Duke για πρωινό και μετά φτύνει τα κουκούτσια. Kαι, φυσικά, διαθέτει το ιδανικό κορμί για να φορέσει σορτσάκι. Όσο πιο κοντό και εφαρμοστό, τόσο καλύτερα.


Επίσης κάποια διπλοκάλυψη υπάρχει και με τα κορίτσια-λαμπάδες. Λογικό όταν μιλάμε για περιπτώσεις όπως την Κατερίνα Λέχου η οποία, αν και δεν προτιμά -λόγω σοβαρότητας και ηλικίας- τα σορτσάκια, όταν το κάνει δείχνει ότι ξέρει πως να τα φορέσει.
sortakia5
Τέλος ειδική μνεία οφείλει να γίνει στο είδος της 'σορτσο-τραγουδίστριας'. Εδώ ανήκει τόσο η Δέσποινα Βανδή που προτιμά τα σορτσάκια κατά κύριο λόγο στις καθημερινές της εμφανίσεις και συχνά πυκνά αναδεικνύεται πρώτη σε σχετικές λίστες γυναικείων sites και περιοδικών για το 'ποια τα φοράει καλύτερα'
sortakia6
Όσο και η Χριστίνα Κολέτσα που έχει κάνει μεγαλειώδεις εμφανίσεις σε πίστα (και, ενίοτε, φωτογραφήσεις περιοδικών) φορώντας σορτσάκια. Ενώ, αν θυμάστε, σορτσάκι φόρεσε και σε αρκετές από τις εμφανίσεις της πάνω στη σκηνή του Fame Story. Εκεί που πρωτο-εκτιμήσαμε όλα όσα έχει να μας προσφέρει.
sortakia7
Η αληθινή αφορμή
Όλα τα παραπάνω όμως ήταν απλά 'ορντέρβ' για να έρθουμε στο κυρίως θέμα. Στις δυο δηλαδή γυναίκες (και οι δυο τραγουδίστριες), τα σορτσάκια των οποίων οφείλουμε να βάλουμε σε κάποιο σχετικό Hall of Fame που θα φτιάξουμε για αυτό τον λόγο και μόνο.

H πρώτη είναι η Έλενα Παπαρίζου η οποία τα 'τίμησε' δεόντως στο πρώτο μπαράζ φωτογραφήσεων που μας χάρισε, στην αρχή της δεκαετίας του 2000, όταν είχε πρωτοσκάσει μύτη στην πιάτσα και δεν ήταν ακόμη αρκετά σταρ ώστε να φοράει πιο εξεζητημένα πράγματα.
sortakia8
Και η δεύτερη η Έλλη Κοκκίνου, η πρώτη φωτογράφηση της οποίας τόσο στο Nitro όσο και στο Esquire είχε ένα σορτσάκι στο επίκεντρο.
sortsakia9
Αναμνήσεις από μια πιο 'ανέμελη' εποχή. Και, κατά τη γνώμη μου, αξεπέραστες. Με τη μοναδική 'λαμπρή' εξαίρεση της Φαίης Σκορδά. Όχι της σημερινής εκδοχής της, αλλά της πιο ανέμελης, εκείνης από την εποχή που, ως παρουσιάστρια του πρωινάδικου στο TV Μακεδονία, έβγαινε ζωντανή σύνδεση από κάτι νεροτσουλήθρες φορώντας απίστευτα καυτά σορτσάκια (λευκά, ροζ, μαύρα) που έκοβαν την ανάσα. Για την ακρίβεια φορώντας το με πραγματικά υποδειγματικό τρόπο.

Πηγή: oneman.gr



ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot