Ξεμυαλίστηκε; Κέρδισε τον ξανά!

Μάιος 07, 2015
jumbo-banner

Εκεί που νομίζεις πως η σχέση σου κυλά ωραίκα και καλά, τυχαία μαθαίνεις για τα τσιλημπουρδίσματα του καλού σου. Αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ, το θυμό και την απογοήτευση, αποφασίζεις ότι τον θέλεις πίσω. Ποιά βήματα πρέπει να κάνεις για να τον κερδίσεις ξανά; Σου έχουμε την απάντηση.

Βήμα πρώτο: Μια κατάδυση στην αυτογνωσία
Αναζητώντας να βρεις τι πήγε στραβά, μια πρώτη σκέψη σου θα είναι η σύγκριση της συμπεριφοράς του με τη δική σου αφοσίωση. «Κι εγώ δεν καλυπτόμουν απόλυτα από τη σχέση μας» ή «Κι εγώ είχα ευκαιρίες, αλλά του έμεινα πιστή». Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι μολονότι τα ξενοκοιτάγματα (και ό,τι επακολουθεί) δεν συνιστούν αποκλειστικά ανδρική συμπεριφορά, μια γυναίκα απιστεί, γιατί πρώτον, δεν είναι ικανοποιημένη από τη σχέση της και, δεύτερον, το διαπράττει συνήθως έχοντας συναισθηματική εμπλοκή και με κάποιον με τον οποίο πιστεύει ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πιο μόνιμη κατάσταση. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλουμε να βρει αλλού το σπιτικό των ονείρων του, αλλά να ξαναγυρίσει στο δικό μας, έτσι δεν είναι; Και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να καθαρίσουμε, να τακτοποιήσουμε και να αναμορφώσουμε αυτό το «σπιτικό». Και, όχι, δεν μιλάμε εδώ για το σπίτι που γράφει στο κουδούνι (και) το όνομά του. Μιλάμε καθαρά για το εσωτερικό μας σπιτικό, για εμάς τις ίδιες. Για οτιδήποτε επάνω μας που μπορεί να οδήγησε την κατάσταση εκεί, για όλα όσα κάναμε ή δεν κάναμε που σαμπόταραν τη σχέση μας.

Όχι στις ενοχές: το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη, αντικρίζοντας το πρησμένο από το κλάμα πρόσωπό σου, να τσιμπήσεις τα παχάκια γύρω από τη μέση σου και να καταραστείςτη μοίρα που δεν γεννηθήκες πανέμορφη, πανέξυπνη, πολύ τυχερή και, επιπλέον, δέκα χρόνια αργότερα. Ωραία, η πράξη του ισοδυναμεί με μια εν μέρει απόρριψη. Αλλά στο κάτω κάτω κι εσύ δεν πέρασες φάσεις στις οποίες αναρωτήθηκες τι του βρίσκεις ακόμα;Ακόμα και αν προς το παρόν εκείνος βρίσκει αλλού θέλγητρα που δεν βρίσκει μαζί σου, κάποτε σε είχε αγαπήσει ειλικρινά.

Τα επόμενα βήματα: Δώστου χρόνο και χώρο
Φυσικά και θα κλάψεις. Θα σας έρχεται να ουρλιάξεις και να βρίσεις, να μεθύσεις ή να αδειάσεις το ψυγείο. Κάντο. Αλλά όχι μπροστά του. Το μόνο που θα πετύχεις έτσι είναι να του υποδείξεις μια σχέση που μπροστά της η άλλη, η παράλληλη, θα φαίνεται δελεαστικά ισορροπημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλήσεις για όσα έχεις να του προσάψεις. Απλώς, κάντο ψυχρά και ειρωνικά. Ναι, είναι δύσκολο. Γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος και απόσταση για να «κρυώσει» ο θυμός σου.. Ποτέ μην κάνεις συζητήσεις ή ενεργείς εν θερμώ.

Μην τον παρακαλέσεις να ξαναγυρίσει: δεν υπάρχει τίποτα πιο απωθητικό όταν ο άλλος έχει ξελογιαστεί. Ακόμα και αν διστάσει μπροστά στον οίκτο και στις ενοχές ή υποκύψει προσωρινά σε ένα συναισθηματικό εκβιασμό, μάλλον θα συνεχίσει το διπλό παιχνίδι και όπου βγάλει.

Περιποιήσου τον εαυτό σου: άλλάξε κόμμωση, αγόρασε ρούχα και εσώρουχα (ξεχνώντας πού και πού ένα ολοκαίνουργιο δαντελωτό σλιπάκι στο μπάνιο), αύξησε τις εξόδους, όσο κι αν αισθάνεσαι πως θα προτιμούσες να καθίσεις να ξαναδείς τον «Τιτανικό» στο DVD θρηνώντας το ναυάγιο του έρωτά σας. Βγες ακόμα και μόνη σου. Ζόρισε τον εαυτό σου να δραστηριοποιείται και μη δίνεις αναφορά για τις κινήσεις σου. Διεκδίκησε βραδινές εξόδους και άφησε να δημιουργηθούν υπόνοιες πως κάτι ενδιαφέρον «τρέχει», χωρίς όμως να μιλήσεις για θαυμαστές.

Πάψε να του προσφέρεις οικιακή θαλπωρή: Αν δεν μένετε στο ίδιο σπίτι, εξαφανίσου στο δικό σου (παίρνοντας πίσω και τα κλειδιά που του είχες δώσει). Μην του απαντάς στα τηλέφωνα ή τα μηνύματα, μη δίνεις σημεία ζωής. Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να κολλάει σε επαναλαμβανόμενες αλυσίδες σκέψεων, ασχολήσου με κάτι άλλο. Μην ξύνεις την πληγή λέγοντας και ξαναλέγοντας την ίδια ιστορία δεξιά και αριστερά. Σου τρώει ενέργεια. Αντίθετα, δήλωσε πρώτη στους φίλους ότι δεν θέλεις να το συζητάς Στο μεταξύ, άφησε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του, να αποκαλύψει τις αδυναμίες στο ειδύλλιό του, να τον κάνει να σε νοσταλγήσει. Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και γρήγορο. Δεν είναι καν σίγουρο ότι θα πετύχει. Όμως, είναι ο μόνος τρόπος που έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας και σίγουρα θα σε βοηθήσει να κρατήσεις την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό σου άθικτα.

Ξαναβρές τα δικά σου κομμάτια
Οι σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις έχουν ένα κακό: συχνά μας παρασύρουν να χάνουμε τα ενδιαφέροντά μας. Κοινή ζωή σημαίνει κοινές συναναστροφές, στέκια, ασχολίες. Έτσι, πολλές φορές ο ένας καταλήγει να απαρνηθεί «κομμάτια» του εαυτού του. Αν έχεις κάνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί να ξαναβρείς τα νήματα των απολύτως δικών σου ενδιαφερόντων και γνωριμιών. Αν, πάλι, τα είχες διατηρήσει, αυτός ο δικός σου κόσμος θα γίνει ένα ήρεμο καταφύγιο μέσα στη θύελλα που περνάς. Ακόμα κι αν τελικά ξαναβρεθείς μαζί του, μην εγκαταλείψεις με τίποτα τις προσωπικές σου αγάπες, τα χόμπι, τις φιλίες.

Τι δεν πρέπει να κάνεις σε καμιά περίπτωση:
1. Μην επιχειρήσεις να τον ξανακερδίσεις με τα σεξουαλικά σου θέλγητρα (ή θα σε απορρίψει ή θα σε χρησιμοποιήσει). Αν με δική του πρωτοβουλία σε προσεγγίσει ερωτικά, μην τον αφήσεις.

2. Μην ασχολείσαι καθόλου με την «άλλη». Μη συγκρίνεσαι μαζί της και μην τη βρίζεις μπροστά του.

3. Μην του επιστρέψεις τα πράγματά του κατεστραμμένα. Μην του γρατσουνίσεις το αυτοκίνητο ή κάνεις ψαλιδιές στα παντελόνια του.

4. Μην ανταποδώσεις τα ίσα πηγαίνοντας με άλλον απλώς για αντίποινα, προπάντων με κοινό γνωστό.

5. Μη συχνάζεις στα μέρη όπου πηγαίνει με την καινούργια. Αν συναντηθείτε τυχαία, αδιαφόρησε και αποχώρησε.

6. Μην τον ρωτάς για τα προσωπικά ή τη ζωή του. Χαμογέλα ευγενικά και αδιάφορα.

7. Μην τον ρεζιλεύεις σε όλο τον περίγυρο, εφόσον σκοπεύεις να ξαναείσαι μαζί του.

8. Να ξέρεις ότι η μνησικακία, η πικρία, η αίσθηση ότι αδικήθηκες, η επιθυμία για εκδίκηση ή έστω ανταπόδοση μπλοκάρουν την ψυχική σου ενέργεια αλλά και τη δυναμική του σκοπού σου. Αν δεν συγχωρέσεις τον άντρα που επιθυμείς, είναι αδύνατον να προχωρήσεις, είτε μαζί του είτε μόνη σου.

9. Ακόμα κι αν οι όλες οι προσπάθειές δεν εξασφαλίσουν το γυρισμό του, η δουλειά που κάνεις μέσα σου αυτό το διάστημα, θα σε βοηθήσει να κερδίσεις πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου. Και αυτή είναι η καλύτερη εγγύηση για τη μελλοντική σου ευτυχία, μαζί του ή με κάποιον άλλον.

socialista.com.cy

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot