Νότης Σφακιανάκης: Τα σχόλια για την κυβέρνηση και την ...παρακμή του Παντελίδη (Video)

Απρίλιος 23, 2015
jumbo-banner

«Το Άξιον Εστί να το ξανατραγουδήσω; Αυτό είναι ιεροσυλία.»
Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο Νότης Σφακιανάκης στον Χρήστο Νέζο και στο "MEGA με ΜΙΑ". Ο τραγουδιστής απάντησε για το πως βλέπει τη νέα κυβέρνηση, ενώ τοποθετήθηκε πάνω στον μαξιλαροπόλεμο που έγινε στον Παντελίδη και δήλωσε αν θα τραγουδούσε εκείνος το «Άξιον Εστί».

Για τους μετανάστες...
«Γιατί να είμαστε εμείς η χωματερή ψυχών της Ευρώπης. Όταν τα σύνορα της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που φυσικά δεν υπάρχει, είναι παραμύθι, ότι μπήκαμε εμείς στην Ευρώπη. Εμείς οι πρώτοι Ευρωπαίοι μπήκαμε στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι ελληνική λέξη. Γιατί λοιπόν η Ευρώπη που είναι τα σύνορά της η Ελλάδα και οι άλλες χώρες δεν υποστηρίζει τα σύνορα της. Σου έχουν περάσει μέσα στο πνεύμα σου ότι η Τουρκία και το Ισραήλ είναι μέσα στα σύνορα της Ευρώπης γιατί συμμετέχουν στα ποδόσφαιρα και στους διαγωνισμούς τραγουδιού. Με τα τρία πόδια είναι η Τουρκία στην Ευρώπη, με το ένα με το άλλο και το μεσαίο. Γιατί δεν πηγαίνουν λοιπόν εκεί οι Ευρωπαίοι να προασπίσουν τα σύνορα της Ευρώπης που ξεκινούν από την Ελλάδα ας υποθέσουμε, να σταματήσουν τις ορδές των ανθρώπων που έρχονται. Οι δικοί μας οι άνθρωποι όταν φύγαν και πήγαν στην Αμερική, πριν μπορέσουν να βγούνε έξω στο αμερικάνικο έδαφος περνούσαν από το Ellis Island, περνούσαν από έλεγχο.»

Πως βλέπει τη νέα κυβέρνηση;
«Βλέπω ότι κάτι πάει να γίνει. Δεν είναι ελεύθερα τα πράγματα, έχεις άλλους οι οποίοι διαφεντεύουν και σου αφήνουν περιθώρια πολιτικής. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν που έχει τώρα δυο τρεις μήνες στα πράγματα δεν μπορεί να κριθεί. Και επειδή της την έχουν πέσει όλοι και από την Ελλάδα και από παντού γιατί τους χαλάει τώρα λίγο τη μανέστρα, είμαι μαζί τους. Είμαι με την κυβέρνηση της πατρίδας μου και εύχομαι να τα καταφέρουν.»

Για τον πρωθυπουργό...
«Επιβάλλεται ο τσαμπουκάς του πρωθυπουργού. Όταν βγαίνει ο πρωθυπουργός της πατρίδας μας και πηγαίνει το το αεροπλάνο που γράφει επάνω Ελληνική Δημοκρατία και όχι Greece κάτι σημαίνει. Και όταν του την πέφτουν από παντού και πάει στη Ρωσία και αυτό κάτι δείχνει. Όλα σημαίνουν κάτι.»

Για τον μαξιλαροπόλεμο στον Παντελίδη...
«Δεν τα παρακολουθώ, αλλά για να καταλάβω είμαστε το βράδυ και εκεί που τραγουδάω μου πετάτε τα μαξιλάρια και τις καρέκλες; Έχουμε γίνει αναίσχυντοι, έχουμε χάσει το μέτρο. Αμετροέπεια. Χάνω την αίσθηση του ορίου. Οι άνθρωποι που έρχονται να δουν εμάς δε θα το έκαναν, είναι σοβαροί άνθρωποι. Την παρακμή μου ανέφερες τώρα. Παρακμιακά μου λες»

Θα τραγουδούσε ξανά το «Άξιον Εστί»;
«Με μεγάλη χαρά θα συμμετείχα στο να πω κάποια τραγούδια του μέγιστου Θεοδωράκη και του οποιουδήποτε εγώ αγαπώ και θεωρώ μέγιστο γιατί με έμαθαν να τραγουδάω και να μιλώ και να σκέφτομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το «Άξιον Εστί» να το ξανατραγουδήσω; Αυτό είναι ιεροσυλία. Μα τα έχει τραγουδήσει ο Μπιθικώτσης. ΆΛλο να πεις δυο τραγούδια αγαπημένα σου. Δε το ξέρω όλο το έργο. Πρέπει λοιπόν να το κάνεις πραγματικά δικό σου για να το αποδώσεις και πάλι για ειδική περίπτωση, μήπως και επειδή εσύ είσαι πιο «σημερινός» ας πούμε μπορείς να το περάσεις στη νεότερη γενιά. Οτιδήποτε άλλο κι αν γίνει από εκεί και πέρα θα με ακούω και δε θα μου αρέσω.»


zappit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot