Μόνο μία κατηγορία ανθρώπων μπορούν να γαργαλήσουν τον εαυτό τους!

Μάρτιος 26, 2016
jumbo-banner

Έρευνα αποκαλύπτει ποιοι άνθρωποι μπορούν να αυτο-γαργαληθούν

Έχετε ποτέ προσπαθήσει να γαργαλήσετε τον εαυτό σας; Η ερώτηση φαντάζει απλή όμως οι σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δεν μπορεί να αυτογαργαληθεί. Την απάντηση δίνει ο Christian Jarrett από την Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία που εξηγεί ότι ο εγκέφαλος προβλέπει τις αισθητικές συνέπειες των πράξεών μας και τις ακυρώνει επειδή ακολουθεί μια «τακτική επιβίωσης» που έχει στόχο να επικεντρώνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Υπάρχει ωστόσο μία κατηγορία ανθρώπων που μπορεί να αυτογαργαληθεί: Ομάδα ψυχολόγων από τη Γαλλία διεξήγαγε ένα πείραμα και κατέδειξε τη σχέση των ατόμων με σημάδια σχιζοφρένειας και την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να γαργαλήσει τον εαυτό του. Οι Γάλλοι επιστήμονες έδωσαν σε 397 φοιτητές ένα ερωτηματολόγιο προσωπικότητας το οποίο ανιχνεύει σημάδια σχιζοφρένειας.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων στην έρευνα οι 27 είχαν πολύ υψηλά σκορ και άλλοι 27 πολύ χαμηλά αποτελέσματα. Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα με σχιζοφρενικές τάσεις ένιωσαν πολύ πιο έντονα το γαργαλητό που έκαναν στον εαυτό τους από τα άτομα που σημείωσαν χαμηλά επίπεδα σκορ στο σχετικό ερωτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι με τάσεις και σημάδια σχιζοφρένειας λόγω των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων που βιώνουν αισθάνονται το γαργαλητό πιο έντονα από τα υπόλοιπα άτομα.

Οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δεν είναι ακόμα οριστικά, αλλά συμβάλουν στην κατανόηση της σχιζοφρένειας, μιας ασθένειας που ακόμα προβληματίζει τους ψυχολόγους.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot