Μπρούσκο: Ο Σήφης "δίνει" στην Αστυνομία τον Διαμαντή

Απρίλιος 23, 2015
jumbo-banner

Ο Σήφης είναι έντονα προβληματισμένος με τη σύλληψη του Πάτροκλου,

Έτσι αποφασίζει να ψάξει να βρει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον Πάτροκλο και τον Διαμαντή με την απαγωγή της Μελίνας και κατά συνέπεια με την καταστροφή τη δική του και του Αχιλλέα. Ο νεαρός ζητά από τον Μηνά να βρει μία δικαιολογία και να απασχολήσει τον Διαμαντή στα αμπέλια για λίγη ώρα προκειμένου να μπει στο σπίτι του και να ψάξει το χρηματοκιβώτιο του, αφού στη διάθεση του τον κωδικό του. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα τηλεφωνεί στον Μηνά και τον ενημερώνει πως οι προσπάθειες του ήταν άκαρπες. Ο επιχειρηματίας έχει αλλάξει τον κωδικό. Παρ' όλα αυτά ο Σήφης δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει έτσι εύκολα και την επόμενη μέρα προσπαθεί πάλι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Προκειμένου όμως να μην διατρέχει κίνδυνο να τον τσακώσει ο Διαμαντής ή ο Πάτροκλος, ο Μηνάς ζητά από τους δύο άντρες να πάνε στο Ηράκλειο για να αγοράσουν ένα καινούργιο ψεκαστικό μηχάνημα. Ο επιχειρηματίας δέχεται και έτσι ο Σήφης μπαίνει ξανά στο σπίτι. Όσο όμως περνά η ώρα απογοητεύεται. Και πάλι δεν καταφέρνει να βρει τον κωδικό. Αποχωρώντας ωστόσο από το σπίτι θυμάται μία συζήτηση που είχε με τον Διαμαντή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος του είχε εκμυστηρευθεί πως οι κωδικοί στις κάρτες του και στον συναγερμό του σπιτιού είναι οι ημερομηνίες γεννήσεων του Σήφη και της Αναστασίας. Τρέχοντας ανεβαίνει και πάλι στο γραφείο του επιχειρηματία.

Το χρηματοκιβωτίο ανοίγει και ο Σήφης, έχοντας μαζί του τις φωτογραφίες από τα χαρτονομίσματα από την απαγωγή της Μελίνας, τσεκάρει τα χρήματα που βρίσκει. Φανερά ταραγμένος, διαπιστώνει πως οι υποψίες του επιβεβαιώνονται. Αμέσως τηλεφωνεί στον Μηνά, ενημερώνοντάς τον πως έφυγε από το σπίτι, προκειμένου να επιστρέψουν με τον Διαμαντή. Λίγο αργότερα, Μηνάς και Σήφης συναντιούνται.

Σήφης: «Μηνά, τα χρήματα από την απαγωγή της Μελίνας είναι εδώ, στο χρηματοκιβώτιο του θείου μου. Καταλαβαίνεις; Έχω χάσει τη γη κάτω απ' τα πόδια μου. Το έκανε για να μας εξοντώσει οικονομικά και να μας έχει από κάτω, να μας κρατάει κι εμένα και τους Ματθαίους. Και ξέρεις τι σκέφτομαι τώρα, Μηνά; Όλα αυτά που μου είχε πει ο πατέρας μου για τον θείο, ότι μας δουλεύει τόσα χρόνια κι ότι δεν είναι καθαρός και παίζει παιχνίδια εξουσίας. Μάλλον έχει δίκιο ο πατέρας μου και τώρα θέλω να ξεσκεπάσω κι όλα τα υπόλοιπα. Τι είχε γίνει τότε με τη μάνα μου; Αν πραγματικά υπήρχαν χρέη. Γιατί μάλλον ο πατέρας μου λέει τελικά την αλήθεια και ο θείος μου έπαιξες με την ψυχή μας, μετα τα συναισθήματα μας, με τις ζωές μας. Έχει γκρεμιστεί ο κόσμος γύρω μου. Τον αγαπάω, αλλά, σ' το ορκίζομαι, θα τον δώσω στην Αστυνομία! Ξέρω ότι μετά θα θέλω να πεθάνω, να εξαφανιστώ, αλλά θα το κάνω».

allgrseries.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot