Λες αλήθειες στα Social Media; Μήπως τελικά δεν πρέπει;

Ιανουάριος 08, 2016
jumbo-banner

Άραγε αυτές οι «δηλώσεις» σε twitter και Facebook πόσο καλό μας κάνουν;

Όταν το Facebook σε ρωτάει «Πως νιώθεις σήμερα;» τι θέλεις να απαντήσεις; Τι απαντάς; Και γιατί;

Είναι γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας έχουν βάλει σε μια διαδικασία να αναλύουμε –θέλοντας και μη- τα συναισθήματά μας και την ψυχολογία μας, κάνοντας post εικόνες από την καθημερινότητά μας ή ακόμα και από τις πολύ προσωπικές μας στιγμές.

Έχεις όμως σκεφτεί ότι οι γύρω σου ή ακόμα και εσύ ο ίδιος «φουσκώνεις» τα γεγονότα για ένα παραπάνω Like, Favorite, Follow ή τέλος πάντων λίγη… διαδικτυακή προσοχή;
Στην σημερινή κοινωνία της Διαδικτυακής "ειλικρίνειας", όπου οι celebrities μοιράζονται τα μυστικά τους και κάνουν δηλώσεις- φωτιά μέσα από τους λογαριασμούς τους, ηθελημένα καταλήγουμε να μεγιστοποιούμε τα γεγονότα για να γίνουμε μέρος αυτού του εξελισσόμενου Social Media system.

Οι ψυχολόγοι και το faysbook.gr κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα κοινωνία με άτομα που χάνουν τον εαυτό τους μέσα από τα διάφορα προφίλ τους. Πιο αναλυτικά θεωρείται ότι υποβόσκει κίνδυνος το άτομο να καταλήξει να βασίζεται περισσότερο στον αντίκτυπο και τα σχόλια των υπόλοιπων χρηστών των Social Media και να χάνει την ουσία του κάθε γεγονότος που συμβαίνει στην προσωπική του ζωή.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που βρίσκεται στο μήνα του Μέλητος και ασχολείται περισσότερο με τα Like και τα σχόλια των φίλων του σε φωτογραφίες στο Instagram από το ταξίδι, καταφέρνει να «δείχνει» χαρούμενο μόνο μπροστά στο φακό του κινητού, αφού στην ουσία το ταξίδι τους έχει πλέον γίνει η αφορμή για να τραβήξουν λίγη παραπάνω… διαδικτυακή προσοχή.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot