Κοινωνικό πείραμα: Τι συμβαίνει σε μία αβοήθητη γυναίκα που κυκλοφορεί στο δρόμο μεθυσμένη; (Βίντεο)

Οκτώβριος 30, 2015
jumbo-banner

Πολλά ερωτηματικά για την συμπεριφορά των ανθρώπων δημιουργεί το βίντεο που ακολουθεί και δείχνει μία γυναίκα που έχει μεθύσει και βρίσκεται μόνη στους δρόμους μίας μεγαλούπολης.

Το κοινωνικό πείραμα έγινε σε συνθήκες ασφάλειας, καθώς γίνει σε μία πόλη όπως η Μαδρίτη (που δεν φημίζεται για την εγκληματικότητά της) και σε φως ημέρας και όχι νύχτας όπου μάλλον τα πράγματα θα είχαν χρειαστεί την επέμβαση της αστυνομίας.

Στο βίντεο φαίνεται πως όλοι ανεξαιρέτως οι άνδρες που πλησίασαν την «μεθυσμένη» ηθοποιό δεν είχαν κάποιο αγαθό σκοπό να την βοηθήσουν, αλλά όλοι, μηδενός εξαιρουμένου είχαν δεύτερες και τρίτες σκέψεις στο μυαλό τους. Όπως μάλιστα αναφέρει ο εμπνευστής του βίντεο, στην πράξη δεν χρειάστηκε καν να μοντάρουν τις σκηνές καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας που να ήθελε να βοηθήσει πραγματικά την γυναίκα.


Οι εμπνευστές υποστηρίζουν ότι έμειναν μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς σε ολόκληρη την διάρκεια του πειράματος υπήρξαν ακόμα χειρότερες παρεκτροπές οι οποίες δεν άξιζαν να προβληθούν.

Σε μία δε περίπτωση (δείτε περίπου στο 8ο λεπτό) ένας από τους «καλούς Σαμαρείτες», όχι απλά ξεμονάχιασε την κυρία, αλλά της επιτέθηκε και σεξουαλικά, αναγκάζοντας μέλος του γκρουπ που συμμετείχε στο γύρισμα να επέμβει και να αποφευχθούν τα χειρότερα, δημιουργώντας ένα μικρο-επεισόδιο με τον συγκεκριμένο κύριο.

Το πείραμα αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, καθώς δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο την δύσκολη θέση που βρίσκεται μία γυναίκα μόνη σε μία μεγαλούπολη αν έχει πιει λίγο παραπάνω.

Και όπως λένε οι υπεύθυνοι του πειράματος, αν όλα αυτά συμβαίνουν μέρα μεσημέρι στη Μαδρίτη, με μία ενήλικη γυναίκα, δεν θέλει κανείς να φανταστεί σε πόσο δύσκολη θέση θα μπορούσε να βρεθεί μία (πιο επιρρεπής στο ποτό) έφηβη σε νυχτερινές ώρες, σε πόλεις του κόσμου με πολύ πιο υψηλή εγκληματικότητα απ' ότι η Ισπανική πρωτεύουσα.


koolnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot