Καθυστερούν τα γυρίσματα του νέου κύκλου“House of Cards”

Μάρτιος 05, 2014
jumbo-banner

Οι παραγωγοί της σειράς καθυστερούν το ξεκίνημα των γυρισμάτων της 3ης σεζόν και αυτό λόγω...φορολογίας.

Συγκεκριμένα, στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών όπου γίνονται τα γυρίσματα, υπάρχουν δυο νομοσχέδια σχετικά με τους φόρους των τηλεοπτικών παραγωγών που δεσμεύουν την παραγωγή καθώς το αν θα εφαρμοστούν τελικά ή όχι θα γίνει γνωστό στα μέσα του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία παραγωγής Media Rights Capital έχει στείλει ένα γράμμα στον κυβερνήτη της πολιτείας, Martin O'Malley, απαιτώντας επιστροφή φόρου ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων και απειλώντας να πάρει όλα τα σκηνικά και τα γραφεία που υπάρχουν εκεί και να μετακινήσει τα γυρίσματα σε άλλη πολιτεία αν δεν λάβει τα χρήματα.

Όπως αναφέρεται στο γράμμα από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Charlie Goldstein, “θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να ψάξουμε και σε άλλες πολιτείες για να πραγματοποιήσουμε τα γυρίσματα στην περίπτωση που η νομοθεσία δεν περάσει ή στην περίπτωση που δεν μας καλύπτει για την επιστροφή φόρου που ζητάμε.”

Για την ιστορία, η παραγωγή έλαβε επιστροφή φόρου 11 και 15 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα για τις σεζόν 1 και 2. Η πολιτεία έχει δαπανήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια ως “κίνητρο” για να γυρίζονται εκεί κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν της σειράς είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές της άνοιξης.  

Πηγή: artsandthecity.gr από την Έφη Φλώρου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot