Κάντε τη Λεκάνη της Τουαλέτας σας να Αστράφτει για Καιρό με αυτή τη Σπιτική Συνταγή!

Απρίλιος 25, 2016
jumbo-banner

Η σωστή απολύμανση του μπάνιου είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, πολλές φορές δε είναι εύκολο να το καταφέρετε, αν και ξοδεύετε αρκετά χρήματα σε καθαριστικά τουαλέτας.

Πολλά από αυτά τα καθαριστικά μπορεί να έχουν επικίνδυνα συστατικά, όπως η χλωρίνη, που είναι επικίνδυνη για τους πνεύμονες. Η χλωρίνη αν συνδυαστεί με κάποιο άλλο οξύ, παράγει τοξικό αέριο.

Επιπλέον, αν αυτά τα καθαριστικά περιέχουν μεταξύ 10% και 50% υδροχλωρικό οξύ, που αν γίνει εισπνοή του, σχετίζεται με ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος και με βλάβη στα νεφρά.

Άλλα καθαριστικά περιέχουν αρωματικές ουσίες, που μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ερεθισμό των πνευμόνων ή αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ άλλα περιέχουν ουσίες που προκαλούν ορμονική διαταραχή. Ως εκ τούτου, είναι καλό να αποφεύγονται τέτοια προϊόντα.

Σας προτείνουμε όμως έναν εναλλακτικό τρόπο καθαρισμού της λεκάνης της τουαλέτας.

Θα χρειαστείτε:
½ κούπα κιτρικό οξύ
½ κούπα μαγειρική σόδα
25 σταγόνες αιθέρια έλαια. Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας, αλλά προτείνουμε πορτοκάλι και λεμόνι καθώς έχουν ισχυρές καθαριστικές ιδιότητας και προσφέρουν ευχάριστο άρωμα.
½ κούπα καλαμποκάλευρο
Νερό σε μπουκάλι σπρέι
Μεγάλη σακούλα που κλείνει
Εκμαγείο (κατά προτίμηση παγοκύστες)

Οδηγίες:
Προσθέστε όλα τα συστατικά, εκτός από το αιθέριο έλαιο στη σακούλα, κλείστε και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ανοίξτε, ψεκάστε 2-3 φορές νερό, κλείστε και ζυμώστε. Επαναλάβετε για 5-7 φορές.
Αν η σακούλα γεμίσει αέρα, απελευθερώστε τον αέρα, καθώς είναι αποτέλεσμα της ένωσης του κιτρικού οξέως και της μαγειρικής σόδας.
Ζυμώστε το μείγμα για να γίνει σαν ζυμάρι, προσθέστε τα αιθέρια έλαια και ζυμώστε ξανά. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε εκμαγείο, και αφήστε να στεγνώσει για μερικές μέρες.
Μετά από 2 μέρες αφαιρέστε από το εκμαγείο και τοποθετήστε σε στεγνό μέρος για μερικές μέρες ακόμα.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε σφραγισμένο δοχείο.

Πηγή: viralnet

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot