Δώδεκα πράγματα στη συμπεριφορά σας βάσει των οποίων σας κρίνουν οι άλλοι

Μάρτιος 06, 2016
jumbo-banner

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και αυτό ισχύει σχεδόν για τα πάντα ακόμη και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που μπορούν να μας κάνουν συμπαθείς ή αντιπαθείς σε μια καινούργια μας γνωριμία είτε προσωπική είτε επαγγελματική.

Ψυχολόγοι βάσει μελετών και παρατήρησης έχουν καταλήξει στις πιο συνηθισμένες συμπεριφορές που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας.

Η χειραψία 

people together

Δυνατές χειραψίες μαρτυρούν έναν ισχυρό και με αυτοπεποίθηση χαρακτήρα. Μια μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που κάνουν δυνατές χειραψίες (προσοχή στην προσποίηση) είναι εξωστρεφείς, εκφράζονται συναισθηματικά και συνήθως δεν είναι νευρωτικοί και ντροπαλοί. Αντίθετα μια χαλαρή χειραψία μαρτυρά το αντίθετο και εκτιμάται πως οι άνθρωποι αυτοί είναι φυγόπονοι.

Συνέπεια

clocks

Εάν καθυστερείτε στα ραντεβού σας λέει πολλά για την προσωπικότητά σας. Το να είσαι στην ώρα σου σημαίνει ότι έχεις κίνητρα, είσαι οργανωμένος και εκτιμάς τόσο το χρόνο το δικό σου όσο και των άλλων.

Ο τρόπος που συμπεριφέρεστε απέναντι στο προσωπικό των εστιατορίων

restaurant staff

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στο προσωπικό των εστιατορίων και πόσο το προσέχουν τόσο οι γυναίκες και οι άντρες που βγαίνουν ραντεβού αλλά και οι προϊστάμενοί όταν καλούν κάποιον από τους υφιστάμενούς τους για επαγγελματικό γεύμα.

Που κοιτάτε όταν πίνετε το καφέ σας 

drinking coffee

Ναι καλά διαβάσατε. Όπως εξηγούν ειδικοί ένας άνθρωπος που κοιτάζει μέσα στο φλιτζάνι την ώρα που ρουφάει τον καφέ του σημαίνει πως είναι ενδοσκοπικός, έχει αυτογνωσία,είναι ιδεαλιστής, και συγκεντρωμένος.
Όσον αφορά εκείνους που κοιτούν πάνω από το χείλος του φλιτζανιού τείνει να επηρεάζεται από τους άλλους, ευαισθητοποιημένος περιβαλλοντικά, ξέγνοιαστος, εξωστρεφής και έμπιστος.

Μήπως τρώτε τα νύχια σας;

bite nails

Εάν το κάνετε καλό είναι να το σταματήσετε. Συνήθως λένε γι΄αυτούς που τρώνε τα νύχια τους πως τρώγονται με τον εαυτό τους. Μελέτες λένε ότι όσοι τρώνε τα νύχια τους, τραβούν τις τρίχες των μαλιών τους είναι τελειομανείς και είναι αδύνατο να βρεθούν σε πλήρη ηρεμία.

Ο γραφικός σας χαρακτήρας

handwriting

Το έχετε ξανακούσει. Ο γραφικό σας χαρακτήρας λέει πολλά για την προσωπικότητά σας. Εάν κάποιος γράφει βαριά, δηλαδή ασκεί πολύ πίεση στο στυλό συνήθως είναι ξεροκέφαλος ή έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εάν τα γράμματά σας είναι μεγάλα σημαίνει ότι είστε κοινωνικός, ενώ μικρά γράμματα μαρτυρούν έναν εσωστρεφή χαρακτήρα. Γράμματα που έχουν κλίση προς τα δεξιά σημαίνει πως είστε συναισθηματικοί και φιλικοί. Όταν δεν υπάρχει κλίση τότε μάλλον πρόκειται για έναν χαρακτήρα πραγματιστή, αυτά με αριστερή κλίση αποδίδονται σε εσωστρεφείς χαρακτήρες.

Πόσο συχνά τσεκάρετε το κινητό σας 

check your phone

Απλά είναι πολύ άσχημο και δείχνει ασέβεια όταν το κάνετε συχνά ενώ είστε με παρέα. Ψυχολογικά σημαίνει ότι είστε συναισθηματικά ασταθής και προσπαθείτε με τεχνητό τρόπο να φτιάξετε τη διάθεσή σας.

Κοιτάζετε τον άλλον στα μάτια;

make eye contact

Μια χαλαρή χειραψία και αποφυγή να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτια σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη αυτοελέγχου, χαμηλή αυτοπεποίθηση, πρόβληματα στην κοινωνικότητα.

Selfies

selfie stick

Στις selfies που τραβάτε είστε μόνο εσείς ή είναι και άλλοι μαζί σας. Εάν η πλειονότητα των φωτογραφιών περιλαμβάνουν μόνο εσάς κάτι λέει για το χαρακτήρα σας.

Το αγαπημένο σας χρώμα

colour

Τα χρώματα συνδέονται άμεσα με την ψυχολογία μας. Ορισμένοι για παράδειγμα πιστεύουν πως όσοι προτιμούν το κόκκινο επιθυμούν να κάνουν ότι χρειάζεται για να νιώσουν ολοκληρωμένοι ως προσωπικότητες, ενώ όσοι προτιμούν το κίτρινο χρειάζονται τάξη στη λογική τους και εκτιμούν την ατομικότητα. Κάποιοι άλλοι λένε πως οι λάτρεις του κόκκινου είναι επίμονοι και αποφασιστικοί, ενώ οι λάτρεις του κίτρινου απολαμβάνουν να μαθαίνουν και βρίσκουν εύκολα τρόπους για να είναι ευτυχισμένοι.

Σας αρέσουν οι γάτες ή οι σκύλοι;

dog cat

Κάποιοι πιστεύουν πως αυτοί που δεν συμπαθούν τις γάτες έχουν ζητήματα ελέγχου και εξουσίας. Άλλοι προειδοποιούν τους άντρες να προσέχουν τις γυναίκες που έχουν μεγάλους σκύλους καθώς φέρονται να μην ενδιαφέρονται για μακροχρόνιες σχέσεις.

Βέβαια υπάρχει μια μελέτη σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που προτιμούν τα σκυλιά είναι πιο δραστήριοι και εξωστρεφείς, ενώ αυτοί που συμπαθούν περισσότερο τις γάτες τείνουν να είναι πιο εσωστρεφείς και συναισθηματικοί. Επίσης η ίδια μελέτη υποστήριξη πως οι ιδιοκτήτες γατών είναι πιο έξυπνοι συγκριτικά με τους κατόχους σκύλων.

Πόση ώρα χρειάζεται για να κάνετε μια ερώτηση;

microphone question

Ακόμη και εάν κάποιος δεν μιλά και δεν αποκαλύπτει τίποτα για το χαρακτήρα του δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να καταλάβετε κάτι για την προσωπικότητα του.

Ειδικοί συμβουλεύουν το εξής. Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά παρατηρήστε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να σας κάνει μια ερώτηση. Θα εκπλαγείτε γιατί από την ερώτηση που θα κάνει θα καταλάβετε εάν είναι δοτικός ή ιδιοτελής. Θα καταλάβετε εάν σας συμπαθεί επειδή σας συμπαθεί ή τα κίνητρα είναι άλλα.

huffingpost.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot