Γιατί ο μπαμπάς μας είναι ο μόνος άντρας που σίγουρα θα αγαπάμε για πάντα!

Ιούνιος 19, 2015
jumbo-banner

Αφιέρωμα στο μοναδικό άνδρα που θα αγαπάμε για πάντα, δεν θα μας προδώσει ποτέ, δεν θα μας πει ποτέ ψέματα και θα θέλει πάντα τα καλύτερα για εμάς!

Παίρνοντας έμπνευση από το άρθρο στο any-news.gr, αυτό το κείμενο είναι γραμμένο σε β’ ενικό μόνο που αυτή τη φορά το «εσύ» δεν απευθύνεται σε εσένα, αλλά στον μπαμπά σου (ή σε κάποιον μελλοντικό μπαμπά) με όλα όσα πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να ξέρει ώστε η επιρροή του σε ένα κορίτσι που μεγαλώνει να είναι η καλύτερη δυνατή.

1. Από την στιγμή που είσαι άντρας και αποκτάς κόρη, φυσικά και θα είναι το κοριτσάκι σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλέψεις για να κρατήσεις αυτή την ισορροπία.


2. Μην προδικάζεις αστόχαστα τα ενδιαφέροντά της από το γεγονός ότι είναι κορίτσι. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένας ολόκληρος, πολύ πιο ενδιαφέρων κόσμος εκεί που τελειώνουν οι κούκλες και τα μωρά που μιλάνε. Δειξ΄ τον της.

3. Άφησε την ή μάθε της να σε βοηθάει στις «αντρικές δουλειές». Είναι καλύτερο να ξέρει να τις κάνει μόνη της από το να εξαρτάται από την βοήθεια των άλλων. Και με αυτό τον τρόπο θα μπολιάσεις και άλλους τομείς της προσωπικότητας της με αυτοπεποίθηση.

4. Μίλα στη μητέρα της σαν ίση, όχι σαν να είναι κατώτερη. Έτσι, μελλοντικά, δεν θα δέχεται καμία συμπεριφορά που την μειώνει.

5. Δείξε της την ευαίσθητη πλευρά σου. Θα καταλάβει ότι το να είναι ευαίσθητη δεν την κάνει αυτόματα και αδύναμη.

6. Ανάπτυξε μαζί της ένα δικό σας κώδικα επικοινωνίας, όπως αστεία ή παιχνίδια που θα τα γνωρίζετε μόνο οι δυο σας. Θα τα θυμάται για πάντα.Αλήθεια.

7. Ενθάρρυνε την να κάνει πράγματα που τη φοβίζουν.

8. Όταν της υπόσχεσαι κάτι, (προσπάθησε) να το τηρείς. Μην την κάνεις να σου πει με απογοητευμένο βλέμμα «μα μου το υποσχέθηκες».

9. Μάθε της πράγματα που ξέρεις να κάνεις καλά. Και άφησε κι εκείνη να σου μάθει όσα ξέρει και εσύ όχι.

10. Κάνε μία προσπάθεια να καταλάβεις τα ενδιαφέροντά της. Έτσι θα της δείξεις ότι –όποια και αν είναι αυτά- είναι σημαντικά.

11. Αν έρθει να σου εκφράσει ένα πρόβλημά της, μην την στείλεις να το πει στη μητέρα της. Άκουσέ την.

12. Μην σχολιάζεις αρνητικά ή κάνεις εντελώς χονδροειδή σχόλια για το σώμα της που αλλάζει ή ακόμα και για την σεξουαλικότητα της. Γιατί απλώς θα της μάθεις να ντρέπεται γι αυτό.

13. Μίλα της για γυναίκες –όχι μόνο για άντρες- που έχουν κάνει ή κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και δείξε της ότι δεν είναι πάρα πολύ σπάνιες εξαιρέσεις ανθρώπων, αλλά καθημερινές περιπτώσεις που απλώς ενδιαφέρθηκαν για όσα οι άλλοι επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια. Θα την εμπνεύσεις και θα της μάθεις πως αν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, μπορεί.

14. Μην λες συνεχώς ότι κανείς δεν είναι καλός για εκείνη. Την ενθαρρύνεις να μην έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Και αυτό ίσως της στερήσει τη δυνατότητα να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες και να πάρει μαθήματα από τα λάθη της

15. Αντί να την αποδοκιμάζεις, άφησε την να κάνει λάθη την και πες της ότι θα είσαι εκεί όταν θα πληγωθεί είτε από ανθρώπους, είτε από καταστάσεις.

16. Δίδαξέ της ότι ο μόνος άνθρωπος που είναι υπεύθυνος και παίρνει αποφάσεις για το σώμα της είναι εκείνη.

17. Κάνε της κοπλιμέντα. Το ίδιο και στην μητέρα της.

18. Μην ξεχνάς να της λες ότι την αγαπάς.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot