Βάζεις ηλεκτρική και μυρίζει το σπίτι; Εδώ είναι η λύση!

Δεκέμβριος 29, 2014
jumbo-banner

Μπορεί η ηλεκτρική σκούπα να είναι σύμμαχός μας στο καθάρισμα, αλλά με τα χρόνια και την πολλή χρήση μπορεί να αποτελέσει εστία μικροβίων και να αναδίδει άσχημες μυρωδιές. Γι’ αυτό μην παραμελείς και το δικό της καθάρισμα!

Με σωστή συντήρηση η ηλεκτρική σου σκούπα θα διατηρείται σαν καινούρια, θα λειτουργεί καλύτερα και θα μυρίζει τέλεια! Πώς θα την καθαρίσεις; Τα βήματα είναι απλά:

1. Ρίξε λίγο υγρό καθαριστικό σε ένα βρεγμένο πανάκι και χρησιμοποίησέ το για να καθαρίσεις το εξωτερικό της σκούπας και να αφαιρέσεις τη σκόνη.

2. Βγάλε το σωλήνα απορρόφησης και ξέπλυνέ τον στη μπανιέρα με άφθονο χλιαρό νερό. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγο υγρό απορρυπαντικό. Μην τον χρησιμοποιήσεις μέχρι το εσωτερικό του να στεγνώσει εντελώς.

3. Βάλε το στόμιο της σκούπας μέσα σε μια λεκάνη με νερό και υγρό σαπούνι και άφησέ το για λίγα λεπτά. Ξέπλυνέ το καλά και άφησέ το να στεγνώσει.

4. Άνοιξε το καπάκι της σκούπας και αφαίρεσε τη σακούλα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε διαφορετικό πανάκι για να καθαρίσεις το εσωτερικό της. Δοκίμασε να ρίξεις 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια στο χώρο αποθήκευσης της σακούλας. Ο αέρας που θα περνάει θα αρωματίζεται, δίνοντας ένα ευχάριστο άρωμα στο χώρο, καθώς σκουπίζεις.

5. Τοποθέτησε καινούρια σακούλα. Γενικά, καλό είναι να τις αλλάζουμε συχνά, δηλαδή να τις αντικαθιστούμε όταν γεμίζουν μέχρι τη μέση, καθώς γίνονται εστία μικροβίων. Ένα ωραίο tip για να εξουδετερωθούν οι δυσάρεστες οσμές, είναι να ρίξεις στο εσωτερικό της σακούλας μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

6. Τέλος, καθάρισε (ή αν, χρειάζεται, άλλαξε) τα φίλτρα αέρα της σκούπας , καθώς εκεί συγκεντρώνονται πολλά, επικίνδυνα για την υγεία μας, αλλεργιογόνα.

Όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε να μη βραχούν καθόλου τα ηλεκτρικά μέρη της σκούπας όπως το μοτέρ, το καλώδιο κ.τ.λ.

faysbook.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot