Αυτά τα make up tutorials θα σε σοκάρουν και θα σε συγκινήσουν

Σεπτέμβριος 07, 2015
jumbo-banner

Η γυναίκα που σου μαθαίνει να βάζεις eyeliner και κραγιόν, έχει μια ιδιαιτερότητα. Ώρα να ευαισθητοποιηθούμε.

Αν ασχολείσαι λίγο με το μακιγιάζ και πολύ με το διαδίκτυο, το blogging και το Youtube, σίγουρα θα παρακολουθείς ή θα έχεις πέσει πάνω σε βίντεο διάφορων bloggers, οι οποίες μοιράζονται με τον κόσμο που τις ακολουθεί tips και τεχνικές για να πετύχει κανείς ένα τέλειο μακιγιάζ.
Ανάμεσα σε όλα αυτα τα κορίτσια, ίσως βρεις και τη Reshma. Τα βιντεάκια της Reshma όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά tutorials ομορφιάς. Η κοπέλα αυτή κατάγεται από την Ινδία και συγκεκριμένα από τη Βομβάη. Το 2004, σε ηλικία 18 μόλις χρονών, έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από τον κουνιάδο της, με αποτέλεσμα να έχει παραμορφωθεί όλο της το πρόσωπο.

Σήμερα η Reshma, είναι ακτιβίστρια και προσπαθεί με τη δράση του συλλόγου της ''Make Love not Scars'', να απαγορεύσει την πώληση οξέος σε απλούς ανθρώπους, από ένα σουπερ μάρκετ για παράδειγμα.

Ο πόνος που βιώνει ένα θύμα τέτοιας επίθεσης δεν έχει να κάνει μόνο με τα τραύματά του. Φυσικά εκτός από το ότι χάνουν το δέρμα τους, μέρος της όρασης και της ακοής τους, εκτίθενται τα οστά και οι χόνδροι τους, παθαίνουν θανατηφόρες λοιμώξεις, χάνουν τις αισθήσεις τους, υπόκεινται σε ακρωτηριασμούς, σε αντικατάσταση δέρματος και εύρεση μοσχευμάτων, πρέπει βασικά να ζουν μια ζωή με τον πόνο που τους προκαλεί να βλέπουν τα πρόσωπά τους παρμαορφωμένα.

Στα βίντεο που ακολουθούν από το ladylike.gr, η 29χρονη σου μαθαίνει πώς να βάζεις κραγιόν, eyeliner, ή να εξαλείψεις τους μαύρους πόρους από το πρόσωπό σου, όμως παράλληλα μοιράζεται μαζί μας την τραγική αλήθεια πως κάθε μέρα μία γυναίκα πέφτει θύμα επίθεσης με οξύ. Αυτό συμβαίνει, διότι στην Ινδία, μπορεί κανείς να αγοράσει πυκνό οξύ με μόλις 30 ρουπίες, δηλαδή 0.40 λεπτά του ευρώ. Γι' αυτό, μόλις δεις τα βιντεάκια της και ακούσεις όσα έχει να σου πει, υπόγραψε κι εσύ την αίτησή της για απαγόρευση της πώλησης οξέος στους κοινούς ανθρώπους.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot