Αυτά είναι τα πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε σχέση αλλά δεν πρέπει να σε ανησυχούν!

Αύγουστος 25, 2015
jumbo-banner

Αρχικά να ξεκινήσουμε με ένα βασικό μας "πιστεύω": Δεν έχουμε μία σχέση για να μας φορτώνει με έξτρα άγχη, αλλά για να μας αποφορτίζει από τα ήδη υπάρχοντα.

Σίγουρα πρόκειται για μία ανθρώπινη συναισθηματική ανταλλαγή που θέλει δουλειά για να λειτουργήσει σύμφωνα με το cosmopiltan. Στην πορεία της, σίγουρα θα εμφανιστούν μικροεπιπλοκές, αλλά δεν είναι ανάγκη να αναγάγουμε τα πάντα στην σφαίρα των "προβλημάτων" ή να γίνονται προκείμενες για λανθασμένα συμπεράσματα όπως " έχω ερωτευτεί το λάθος άνθρωπο".

Άλλωστε, όπως έχεις ήδη καταλάβει, έχουμε την τάση να φτιάχνουμε την πραγματικότητα κατά το δοκούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν με τα δικά μας σχέδια. Το να τέμνονται οι επιθυμίες σας είναι σίγουρα θεμιτό, αλλά όχι και προϋπόθεση για να κρατήσει η σχέση σας.

Γι' αυτό μην αγχώνεσαι αν:

1. Δεν έχει αλλάξει το relationship status του στο Facebook.
Γενικά, αν έχεις παρατηρήσει, αυτή η συνήθεια είναι γυναικείος θεσμός. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν άντρα (εκτός από αυτούς που έχουν κοινό προφίλ με την γυναίκα τους) που να δηλώνει -συνειδητά-την σχεσική του κατάσταση στο Facebook. Κι επίσης, χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο υπεράσπισης μπορεί να μην είναι καθεαυτό τύπος Facebook, δηλαδή τύπος που ανεβάζει φωτογραφίες, γράφει status, στέλνει "χρόνια πολλά", ανανεώνει το relationship status κ.α..

2. Δεν (ξέρει να) κάνει ωραία δώρα.
Σύμφωνα με πρόσφατες (προσωπικές) έρευνες, το 90% των ανδρών είναι γονιδιακά ανίκανοι να κάνουν ωραία δώρα. Γι' αυτό, όταν έρχεται η ώρα του δώρου δεν είναι ντροπή να στείλεις τις προτάσεις σου και να διευκολύνεις την κατάσταση.

Θα μας πεις, έτσι χάνεται το στοιχείο της έκπληξης, αλλά, πραγματικά τώρα, τι προτιμάς; Ένα προσποιητικό "μα τι όμορφο" μπροστά από ένα σαφώς άσχημο δώρο ή ένα προσχεδιασμένο αλλά φανταστικό δώρο;

3. Πηγαίνετε για ύπνο χωρίς να τα έχετε βρει.
Λένε πως τα ζευγάρια δεν πρέπει να κοιμούνται ενώ είναι ακόμα τσακωμένοι. Ανοησίες, απερίγραπτες ανοησίες. Με το να κοιμηθείς έχεις την ευκαιρία, όταν ξυπνήσεις, να δεις την κατάσταση με νέα προοπτική και λιγότερα νεύρα.

4. Είστε στον ίδιο χώρο και ασχολείστε με εντελώς διαφορετικά πράγματα
Όσο ερωτευμένοι κι αν είστε, δεν αναιρείται η ανάγκη για ατομικό χρόνο και χώρο. Οπότε, ναι, ακόμα κι αν κάθεστε στον ίδιο καναπέ, με ανοιχτά τα λαπ-τοπ, χωρίς να ανταλλάσσετε κουβέντα δεν χρειάζεται να τον λοξοκοιτάς.

5. Δεν σας αρέσουν τα ίδιες ταινίες.
Ή οι ίδιες σειρές. Ή η ίδια μουσική. Ναι οκ, μπορεί να είναι άτοπο να συζητήσετε για το επικό τέλος του Breaking Bad, να πάτε με την ίδια χαρά στο σινεμά για να δείτε το τελευταίο πόνημα του Nicholas Sparks ή να ανυπομονείτε και οι δύο για τους Black Keys (30/5, Terra Vibe), αλλά αυτό δεν μετριάζει την όρεξη σας να ανακαλύψετε καινούρια κοινά ενδιαφέροντα.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot