Menu
“Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομ…

Το Σάββατο το βράδυ ...

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυβέρνηση να «αναβάλλει»

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυ…

Την αναβολή της εφαρ...

To σημείωμα του μαγαζάτορα για τις διακοπές που έγινε viral (φωτο)

To σημείωμα του μαγαζάτορ…

Το γύρο του διαδικτύ...

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙ…

Με χρεωστική ή πιστω...

Επίσκεψη Βρετανικής προξενικής ομάδας στη Λέρο

Επίσκεψη Βρετανικής προξε…

Την Παρασκευή 25.8.2...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξε…

Την ανάλυση των 12...

Τι μπορείτε να πληρώσετε μέσω TAXISnet - Ποιους φόρους αφορά και ποια είναι η διαδικασία

Τι μπορείτε να πληρώσετε …

Όποιος φορολογούμε...

Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση Αρχιτεκτονικής του Δ. Χάμψα (φωτό-βίντεο)

Εγκαινιάστηκε η φωτογραφι…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Εκπληκτική η υποβρύχια έκθεση αεροφωτογραφίας του Μιχάλη Παττάκου στο Mattatoio (φωτό-βίντεο)

Εκπληκτική η υποβρύχια έκ…

Με μεγάλη επτυχία πρ...

«Θα είμαστε, με κάθε μέσον, δίπλα στις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών για τη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων που αναδεικνύουν τα νησιά μας»

«Θα είμαστε, με κάθε μέσο…

Την Πάτμο επισκέφτηκ...

Γλυκό ψυγείου με γεμιστά μπισκότα

Γλυκό ψυγείου με γεμιστά …

Εύκολο, γρήγορο και ...

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ 3η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ- “Η ΚΩΣ ΑΛΛΙΩΣ…ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙ-ΚΩΣ” (βίντεο)

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ 3η ΓΙΟ…

Με κεντρικό μήνυμα “...

Prev Next

Αυξητική στήθους και νέες ηλικίες -Ας μιλήσουμε για αυτό το ταμπού...

Αυξητική στήθους και νέες ηλικίες -Ας μιλήσουμε για αυτό το ταμπού...
jumbo-banner

Η σχέση με το σώμα είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό της διαδικασίας της εφηβείας: πρόκειται για μια περίοδο που η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η αυτοεκτίμηση είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την εικόνα του σώματος.

Δημοφιλής η πλαστική στήθους στις νέες ηλικίες
Σήμερα, όλο και περισσότερα νέα κορίτσια έχουν προβληματισμούς και ανησυχίες για το στήθος τους, που βέβαια διαφέρουν από αυτές των μεγαλύτερων ηλικιών. Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια με το στήθος τους είναι η ανισομαστία, οι σωληνωτοί μαστοί ή και το ιδιαίτερα μικρό στήθος. Τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας των εφήβων ή και να αναστείλουν την εξέλιξή τους. Γι’αυτό η πλαστική στήθους αναδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής στις νέες ηλικίες.

Αν και συστήνεται η αυξητική στήθους να γίνεται με την ενηλικίωση, θεωρητικά - επειδή η εφηβεία ολοκληρώνεται στη γυναίκα λίγο πιο νωρίς- θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και λίγο νωρίτερα, ιδιαίτερα όταν το πρόβλημα είναι έντονο, αλλά σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται η συγκατάθεση των γονιών.

Υποστηρικτικός ο ρόλος των γονιών
Οι γονείς χρειάζεται από την πρώτη στιγμή που θα γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, να είναι κοντά στην έφηβη κόρη τους, για να μην επηρεάσει αρνητικά τη ζωή της μέχρι να αντιμετωπιστεί. Ο ρόλος των γονιών είναι σημαντικός: οφείλουν να συζητήσουν ανοιχτά με το παιδί τους, να σεβαστούν τις επιθυμίες του και να το βοηθήσουν να πάρει τη σωστή απόφαση -αφού αυτές οι ηλικίες είναι περισσότερο ευάλωτες σε επιρροές από τρίτους (είτε του στενότερου περιβάλλοντος, π.χ. φίλοι είτε του ευρύτερου κοινωνικού, π.χ. εικόνες που προβάλλονται από τα ΜΜΕ).

Καθοριστικός ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού
Η έκθεση σε πρότυπα ομορφιάς και η ανάγκη για επιβεβαίωση και αποδοχή από τους συνομηλίκους και τους σημαντικούς άλλους μπορεί να βάλουν τη νέα κοπέλα στη διαδικασία συγκρίσεων. Εδώ αναδεικνύεται και ο σημαντικός ρόλος του πλαστικού χειρουργού τόσο στην προσέγγιση του προβλήματος της νεαρής ενδιαφερόμενης για αυξητική στήθους όσο και στη συνεργασία του με τους γονείς. Ο πλαστικός χειρουργός είναι εκείνος που είναι υπεύθυνος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, που έχουν σχέση με την επέμβαση κι αφορούν από τη μετεγχειρητική ανάρρωση και τις θεωρητικές επιπλοκές, μέχρι μακροπρόθεσμα θέματα όπως ο έλεγχος του μαστού και ο θηλασμός.

Στην προεγχειρητική συνεδρία, επίσης, ο πλαστικός χειρουργός είναι σημαντικό να εξηγήσει στη νεαρή υποψήφια ότι αν προσπαθήσει να κατασκευάσει την ταυτότητά της υιοθετώντας εικόνες τυποποιημένων σωμάτων ή αντιγράφοντας πρόσωπα του περιβάλλοντός της ή να υποβληθεί σε αυξητική στήθους για να ικανοποιήσει κάποιον άλλον η αισθητική χειρουργική θα την απογοητεύσει -αφού ακόμα και η τέλεια αποκατάσταση δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα τη βλέπουν οι άλλοι. Ενώ, αν η απόφασή της να υποβληθεί σε αυξητική στήθους είναι συνειδητοποιημένη, για να νιώσει η ίδια καλύτερα με το σώμα της, τότε η επιβεβαίωση και η αυτοπεποίθηση θα πηγάσουν από τη βελτιωμένη εικόνα του σώματός της και όχι από τα σχόλια των γύρω της.

Επιπρόσθετα, ο πλαστικός χειρουργός, εξετάζοντας με αντικειμενικότητα όλα τα δεδομένα, οφείλει να καθορίσει με σαφήνεια τα περιθώρια της αλλαγής, θέτοντας ρεαλιστικές προσδοκίες, έτσι ώστε η μετεγχειρητική ικανοποίηση τόσο της υποβληθείσης σε αυξητική στήθους όσο και του ιδίου να είναι στο μέγιστο βαθμό.

Άρης Νταμάγκας

Πλαστικός Χειρουργός

Αναπληρωτής Διευθυντής στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 ΓΝΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός