Από την Bουλή στον... πλαστικό!

Μάιος 27, 2014 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Η χειρουργός Χριστίνα Τάκη, σύζυγος του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., μιλάει στα «Π» για τις "ατέλειες"...
Της Ματίνας Σπυροπούλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Εντυπωσιακή, όμορφη, χαμογελαστή, μητέρα δύο αγοριών, η Χριστίνα Τάκη είναι η σύζυγος του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλη Οικονόμου.
Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη ως σύζυγος του βουλευτή, αφού επιλέγει να στέκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να στηρίζει τον άνδρα της σιωπηλά και πιο ουσιαστικά, αλλά ως γιατρός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό όνομα και η δουλειά της να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα!

Υστερα από χρόνια σπουδών και μελέτης σε Ελλάδα και εξωτερικό, από το 2004 διατηρεί το δικό της Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι και επιστημονική υπεύθυνη στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής «Γένεσις Αθηνών» και συνεργάζεται και με διάφορα κέντρα λέιζερ στην Αθήνα.
29622 509640082387183 863353701 n

Πριν από κάποια χρόνια, η ειδικότητα του πλαστικού χειρουργού αποτελούσε ταμπού και μια υπηρεσία για λίγους… Καθώς, όμως, τα χρόνια περνούν και η τεχνολογία προοδεύει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι «αναβαθμίζουν» την εικόνα τους, επισκεπτόμενοι τους πλαστικούς. Αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει και η ίδια η γιατρός, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε να επισκεφτούν τον πλαστικό ούτε να τολμήσουν κάποια μικρή ή μεγάλη αλλαγή ούτε, όμως, και να το ομολογήσουν».

Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα απελευθέρωσης από οποιονδήποτε δισταγμό είναι όταν ζευγάρια επισκέπτονται μαζί την πλαστικό. «Παρατηρώ αυτήν τη μόδα του εξωτερικού να περνάει με πολύ γρήγορους ρυθμούς στη χώρα μας», θα πει η γιατρός και θα προσθέσει: «Βλέπω ζευγάρια να έρχονται μαζί στο ιατρείο και να κάνουν τα ίδια πράγματα, την ίδια στιγμή… χωρίς αναστολές και χωρίς τον φόβο της έκθεσης στον/στη σύντροφό τους».

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

Ο πλαστικός χειρουργός και οι γιατροί που ασχολούνται αμιγώς με θέματα εικόνας και ομορφιάς πολλές φορές αντιμετωπίζονται σαν… ψυχολόγοι, καθώς η ψυχολογία του ανθρώπου είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξωτερική του εμφάνιση.

Ρωτήσαμε τη Χριστίνα Τάκη αν η Πλαστική Χειρουργική είναι για λίγους και αν έχει ταυτότητα, καθώς ο πλαστικός, στο υποσυνείδητό μας, έχει συνδεθεί με το γυναικείο φύλο. «Σε καμία περίπτωση! Ούτε οι τιμές για μια πλαστική επέμβαση ούτε ο τρόπος απευθύνονται πλέον σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Η Πλαστική Χειρουργική είναι μια χειρουργική ειδικότητα της Ιατρικής, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική. Σκοπός της είναι να επανορθώσει ή να επιδιορθώσει ατέλειες και, ως εκ τούτου, να βελτιώσει την εμφάνιση και την ψυχολογία του κάθε ατόμου. Αυτό δεν μπορεί να έχει όρια. Είναι για όλους -για όσους μπορούν και για όσους το θέλουν», απάντησε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».
379031 502081693143022 1280593332 n

Στο πελατολόγιό της, βέβαια, υπάρχουν και πιο γνωστά πρόσωπα, που συχνά συναντάμε μπροστά από τις κάμερες -στην ελληνική τηλεόραση και όχι μόνο. Το ιατρικό απόρρητο δεν της επιτρέπει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα άτομα, αλλά μας αποκαλύπτει πως «και οι άνθρωποι της τηλεόρασης άνθρωποι είναι και μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση, τόσο περισσότερες ανασφάλειες έρχονται στην επιφάνεια… Είναι, λοιπόν, αρκετά συχνό φαινόμενο να βλέπουμε αναγνωρίσιμα πρόσωπα να θέλουν κάποια επέμβαση για αισθητικούς αλλά και για επαγγελματικούς λόγους. Η εμφάνιση παραμένει μεγάλο συν σε αρκετά επαγγέλματα!».

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, δεν είναι δύσκολο για τη Χριστίνα Τάκη να αναγνωρίζει ποια πρόσωπα έχουν «πειραχτεί». «Δυστυχώς, στον χώρο συναντάμε επεμβάσεις πλαστικών που γίνονται εύκολα αντιληπτές λόγω του κακού αποτελέσματος, ενώ άλλες, βέβαια, είναι πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμες. Το σημαντικό είναι να μη φτάνουμε σε υπερβολές και το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και καλαίσθητο».

Η ΒΟΥΛΗ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος από τους πελάτες της την επισκέφτηκε κρατώντας τη φωτογραφία ενός αγαπημένου διάσημου ηθοποιού ή τραγουδιστή. Πώς, όμως, αντιδρά η ίδια σε κάτι τέτοιο; «Δεν το βρίσκω παράλογο. Κανένας πλαστικός, νομίζω. Είναι αρκετά λογικό και συνηθισμένο να βλέπεις κάτι ωραίο και να θες να το έχεις και εσύ, αν μπορείς. Αν, όμως, το ζητούμενο υπερβαίνει τα όρια, έχουμε τον τρόπο να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κατανοήσουν τι είναι το ωραίο και τι το ακραίο».
Ως σύζυγος βουλευτή, το μάτι της έχει εστιάσει και στα έδρανα της Βουλής. Ανάμεσα στα καθίσματα πολύ συχνά βλέπει πρόσωπα ανδρών και γυναικών που φρόντισαν να επιδιορθώσουν ατέλειες με κάποια επέμβαση ή με ένα απλό Botox ή και με υαλουρονικό οξύ. Είναι, άλλωστε, και αυτοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη την καλή εικόνα και, σύμφωνα με τη γιατρό, είναι εξίσου σημαντικό για έναν πολιτικό όπως και για έναν παρουσιαστή να είναι συμπαθητικός στην όψη και να μη γίνεται αποκρουστικός αισθητικά!

Who is who...
557666 500146303336561 359445665 n
Η Χριστίνα Tάκη-Οικονόμου το 1994 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης. Το 1996 παρακολούθησε για δύο έτη την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο Κ.Α.Τ., ενώ το 1998 μετέβη στο Βέλγιο όπου και έλαβε την ειδικότητα Μικροχειρουργικής από το Université Libre de Bruxelles (Prof.A.DeMey). Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βέλγιο εκπαιδεύτηκε και εργάσθηκε στα νοσοκομεία Brugmann, Institut Bordet και Erasme. Επιπρόσθετα, συμμετείχε στον 1ο κύκλο μαθημάτων της Πλαστικής Χειρουργικής Ειδικότητας του Πανεπιστημίου του Βελγίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους συμμετείχε επιτυχώς στις εξετάσεις του υπουργείου Υγείας για τον αντίστοιχο κύκλο εκπαίδευσης. Το 1999 μετέβη στη Γαλλία όπου και παρακολούθησε σεμινάριο Χειρουργικής Μαστών στο Πανεπιστήμιο Τουλούζης, ενώ το 2000 έλαβε το Δίπλωμα. Η διαμονή στη Γαλλία συνεχίστηκε έως και το 2001, οπότε εξειδικεύτηκε στην Πλαστική Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική, αλλά και στη Χειρουργική Ακρας Χείρας στο πανεπιστημιακό Hôpital Le Tondu, δίπλα στους καθηγητές Prof. J. Baudet και Prof. D. Martin. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εξειδικεύτηκε στην Επανορθωτική Χειρουργική (Πλαστική Χειρουργική και Εγκαυμα) στο «Γ. Γεννηματάς» (καθ. Ι. Ιωάννοβιτς). Το 2003 απέκτησε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot