Απάντηση στο αιώνιο ερώτημα : Υπάρχει αληθινή φιλία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες;

Ιούλιος 22, 2015
jumbo-banner

Ένα φοβερό κλισέ το οποίο πετά κάποιος ελαφρά τη καρδία κάθε φορά που θα πεις για μια κοπέλα ή ένα αγόρι “μα αυτή είναι φίλη-ος μου”.

Αυτό είναι η άποψη περί φιλίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ένα κλισέ τόσο βαρετό όσο και η απαρχαιωμένη λογική που το συνοδεύει….

Θα χρειαστείς φίλους του αντίθετου φύλου στη ζωή σου. Άτομα που δεν θα θέλουν κάτι από εσένα. Που δεν θα σε νταντεύουν γιατί έχουν κάτι να κερδίσουν ή γιατί σε γουστάρουν. Άτομα διατεθειμένα να είναι δίπλα σου όταν τα χρειαστείς με την ίδια ανιδιοτελή αγάπη που μπορείς εσύ να αγαπάς την κολλητή σου.

Αν τον γουστάρεις, αν του αρέσεις, αν έχει γίνει το οτιδήποτε μεταξύ σας ή αν κάποιος από τους δύο θα ήθελε να γίνει κάτι κάποτε, δεν γίνεται να είστε πραγματικοί φίλοι. Γιατί το ερωτικό του θέματος δύσκολα φεύγει. Και όσο εσύ μπορείς να τον κοιτάς αδιάφορα και να του ανοίγεσαι, εκείνος μπορεί να τρέφει ελπίδες να είστε κάποτε μαζί. Και το ανάποδο φυσικά.

Το ερωτικό φέρνει προβλήματα σε μία εν δυνάμει φιλία. Φέρνει ζήλιες, αντιπάθειες και και δολοπλοκίες από μεριάς εκείνου που νιώθει το κάτι παραπάνω. Δεν γίνεται να είσαι φίλη με κάποιον πρώην σου που είχατε σοβαρή σχέση ή να είσαι πραγματικός φίλος με κάποιον που είχες κάνει κάτι στο παρελθόν.

Το να έχει κάποιος άνδρας γυναίκες φίλες είναι πιστεύω απαραίτητο. Συνήθως στα προσωπικά ζητήματα είναι που χρειάζεται να ακούσεις άλλη μία οπτική πέρα από εκείνη των ανδρών κολλητών σου καθώς μια γυναίκα θα σε βοηθήσει καλύτερα να μπεις στον ψυχισμό της γυναίκας που σε ενδιαφέρει.

Εκτός αν διαφωνείς ότι μία γυναίκα μπορεί να σου δώσει μία διαφορετική οπτική. Μία γυναίκα νιώθει, σκέφτεται και αντιλαμβάνεται πολύ διαφορετικά τα πράγματα από έναν άνδρα καλώς ή κακώς. Αντίστοιχα μια γυναίκα χρειάζεται ένα άνδρα φίλο ο οποίος θα της δείξει την ανδρική και συνήθως πιο ξεκάθαρη οπτική γωνία. Θα είναι κατά καιρούς ο “προστάτης” της όταν δε θα έχει αγόρι. Και το βασικότερο δε θα κολλάει σε κάθε παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να κολλάει μια γυναίκα.

Πιστεύω πως σαφέστατα μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών αρκεί να πληρούν τα παραπάνω κριτήρια!! Μεταξύ μας ίσως βρίσκουμε και καλύτερη συνεννόηση με άτομα του αντίθετου φύλου παρά με του ιδίου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot