Έρχεται το «The Transporter Refueled» (Trailer)

Νοέμβριος 18, 2015
jumbo-banner

Γρήγορα αυτοκίνητα. Θανάσιμα όπλα. Μία ληστεία που πάει στραβά. Οι παραγωγοί της τριλογίας «Taken» χτίζουν από την αρχή τον ανεξέλεγκτο και καταιγιστικό κόσμο του «Transporter» με έναν μυστηριώδη πράκτορα, ικανό να αλλάξει τον ορισμό της περιπέτειας!

Γνωστός στον υπόκοσμο ως ο καλύτερος οδηγός που θα μπορούσες ποτέ να ‘αγοράσεις’, ο χαμηλών τόνων πρώην στρατιώτης και νυν μισθοφόρος Φρανκ «The Transporter» Μάρτιν παραδίδει οποιοδήποτε «πακέτο» για μια συγκεκριμένη τιμή. Κινείται βάσει τριών κανόνων: όχι ονόματα, όχι ερωτήσεις και όχι επαναδιαπραγματεύσεις.

Αλλά οι κανόνες του ακυρώνονται όταν η πανέμορφη femme fatale, Άννα, τον παγιδεύει με αποτέλεσμα να καταλήξει συνεργός σε μια φιλόδοξη ληστεία τράπεζας. Χωρίς να το θέλει, ο Φρανκ μπλέκει σε ένα σχέδιο εναντίον του Γιούρι, ενός Ρώσου εμπόρου λευκής σαρκός που εξανάγκασε την Άννα στην πορνεία 15 χρόνια πριν.

Αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση, η Άννα και οι συνεργάτες της παίρνουν όμηρο τον πατέρα του Φρανκ για να βεβαιωθούν ότι ο Transporter θα κάνει ό, τι του πουν. Ο Φρανκ, ο οποίος για δικούς του λόγους αποφεύγει τα πυροβόλα όπλα με κάθε κόστος, χρησιμοποιεί διάφορα αυτοσχέδια όπλα και θανάσιμες street fighting κινήσεις για να αντιμετωπίσει τους μπράβους του Γιούρι, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη όταν η σχέση του με την Άννα εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο.

Νέος οδηγός. Νέα μπλεξίματα. Ακόμη περισσότερη δράση.

Η σειρά ταινιών «The Transporter» είναι ένα από τα πλέον πετυχημένα franchises δράσης και περιπέτειας που ανέδειξε του Τζέισον Στέιθαμ ως τον σύγχρονο διάδοχο των θρυλικών action stars των δεκαετιών ’80 και ’90. Πλέον, ο εμβληματικός ρόλος του Transporter είναι στα χέρια του Εντ Σκράιν, γνωστού από τον ρόλο του στο υπερ-επιτυχημένο «Game of Thrones» και την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Καμίλ Ντελαμάρ, ο οποίος συγκρίνει την νέα ιστορία με τον κόσμο του Τζέιμς Μποντ. «Είναι μια φοβερά διασκεδαστική ιστορία με εντυπωσιακή δράση αλλά και ανατροπές από μερικές πολυαγαπημένες κατασκοπικές ταινίες. Παρόλο που έχει άφθονες σκηνές πάλης και ριψοκίνδυνης οδήγησης που έχουν κάνει την σειρά τόσο διάσημη και δημοφιλή, η ταινία έχει επίσης μία σειρά φοβερών χαρακτήρων και αποκαλύψεων».

Για τον ρόλο του επαγγελματία οδηγού Φρανκ Μάρτιν, οι συντελεστές ήξεραν ότι χρειάζονταν έναν ταλαντούχο νεαρό ηθοποιό σε εξαιρετική φυσική κατάσταση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα απαιτητικά γυρίσματα. Ο Βρετανός Εντ Σκράιν κέρδισε τον ρόλο κυριολεκτικά με τον ιδρώτα του: οι τελικοί υποψήφιοι ηθοποιοί πέρασαν μερικές μέρες προπόνησης και δοκιμασιών με τον θρυλικό εκπαιδευτή και stuntman Άλεν Φίγκλαρζ, ο οποίος επέλεξε τον Σκράιν ως τον ιδανικότερο υποψήφιο.

Ένα βασικό κομμάτι της προετοιμασίας του ήταν η χορογραφία και τελειοποίηση των σκηνών πάλης, ειδικά δεδομένου ότι ο Φρανκ αρνείται να χρησιμοποιήσει πυροβόλα όπλα και, αντίθετα, πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό με κάθε είδους διαθέσιμο αντικείμενο: «Παλεύω με ένα iPhone, με μια τσάντα, με δύο πέτρες, με τα πόδια ενός ξύλινου τραπεζιού, αλλά ποτέ με όπλο», εξηγεί ο Σκράιν. «Ο Φρανκ προσπαθεί να διατηρήσει την ανθρωπιά του εν μέσω του υποκόσμου, η δουλειά του είναι να μεταφέρει, όχι να δολοφονεί».

Για να εκπαιδευθεί σωστά στο προσωπικό στιλ μάχης του Transporter, ένα μίγμα πολλών διαφορετικών τεχνικών που δείχνει πολύ σκληρότερο και εξελιγμένο από τις προηγούμενες ταινίες, ο Σκράιν προπονούνταν οκτώ ώρες τη μέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα για πολλούς μήνες. «Ήμουν ημι-επαγγελματίας κολυμβητής και αθλούμαι συχνά, αλλά δεν είχα ποτέ καμία επαφή με πολεμικές τέχνες. Όταν έφτασα την πρώτη μέρα στο γυμναστήριο, ήξερα ότι είχα μπροστά μου πάρα πολλή δουλειά. Ο Άλεν, όμως, είναι ιδιοφυΐα και έφτιαξε κάτι το μοναδικό για τον χαρακτήρα».

Δεν είναι βέβαια αυτό ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης όλων των αντιπάλων και των μεθόδων τους – και η μεγαλύτερη αντίπαλος του Φρανκ δεν είναι άλλη από την σέξι, μυστηριώδη Άννα, η οποία εμπλέκει τον Φρανκ στο σχέδιο της για εκδίκηση ενάντια στον προαγωγό της, μαζί με τρεις άλλες, εξίσου θανάσιμες γυναίκες.

Παρά τα νέα πρόσωπα και την διαφορετική ιστορία, το «The Transporter Refueled» δεν θα μπορούσε παρά να διατηρήσει το σήμα-κατατεθέν του franchise, δηλαδή τα πολυτελή αυτοκίνητα και -το κυριότερο- τις εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης και συγκρούσεων με τα αυτοκίνητα αυτά. «Επιδιώξαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χωρίς ειδικά εφέ», εξηγεί ο σκηνοθέτης, που έστειλε μάλιστα τον πρωταγωνιστή του σε ειδικά μαθήματα οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες. «Θέλαμε να έχουμε στην οθόνη πραγματικά λιωμένο μέταλλο, τους ήχους που κάνει μία σύγκρουση. Καταστρέψαμε δεκάδες αυτοκίνητα για τα γυρίσματα, αλλά πετύχαμε αυτό που θέλαμε!».

Σκηνοθεσία: Καμίλ Ντελαμάρ

Σενάριο: Μπιλ Κολάζ, Άνταμ Κούπερ

Παραγωγή: Λικ Μπεσόν, Μαρκ Γκάο

Ηθοποιοί: Εντ Σκράιν, Λόαν Σάμπανολ, Ρέι Στίβενσον, Γκαμπριέλα Ράιτ, Ραντιβόζ Μπούκβιτς, Τατιάνα Πάκοβιτς

Μοντάζ: Κάρλο Ρίζο

Φωτογραφία: Κριστόφ Κολέτ

Μουσική: Αλεξάντρ Αζάρια

Διάρκεια: 96’

Διανομή: Odeon


artsandthecity.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot