Έρευνα: Ο ύπνος με τον/την σύντροφο σου σε κάνει πιο υγιή!

Μάρτιος 23, 2016
jumbo-banner

Πλέον αποδείχθηκε κι επιστημονικά πως το να πέφτουμε για ύπνο μόνοι δεν είναι καλό για την υγεία μας. Αν λοιπόν είσαι ελεύθερος, υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να κάνεις σχέση. Σίγουρα δεν είμαστε οι πρώτοι που σου λέμε ότι πρέπει να βρεις σύντροφο και μην το παίρνεις προσωπικά, αλλά τώρα μιλάει η επιστήμη!

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από τη The Wall Street Journal και το παρουσιάζει το neopolis.gr το να μοιράζεστε με το/τη σύντροφο σου το ίδιο κρεβάτι προσφέρει και στους δύο μια σειρά από οφέλη για την υγεία κι όχι μόνο. Η νέα αυτή έρευνα αμφισβητεί προηγούμενες μελέτες που έδειχναν πως οι γυναίκες δεν κοιμούνται καλά μαζί με κάποιον άλλο και πως και τα δύο φύλα είναι ανήσυχα όταν κοιμούνται μαζί και ο ύπνος τους διακόπτεται συχνά.

Ένας ακόμη λόγος για να αγαπάς το/τη σύντροφο σου είναι πως όταν κοιμάστε μαζί ενισχύεται το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο με τη σειρά του μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη του στρες. Έτσι, αν αισθάνεσαι αγχωμένος/η πριν από διάφορες εξετάσεις ή κάτι σημαντικό, έχεις μια δικαιολογία παραπάνω για να κοιμηθείς με τον/την αγαπημένο/η σου.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε μια σταθερή σχέση, κοιμούνται πιο γρήγορα και ξυπνούν λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αντίθεση με τις ελεύθερες γυναίκες ή αυτές που η προσωπική τους κατάσταση άλλαζε, ενώ διεξαγόταν η έρευνα. Οπότε, όταν αγκαλιάζεις το φίλο σου, βεβαιώσου πως τον κρατάς σφιχτά για να ...μη φύγει! Ειδάλλως, θα ξυπνάς μόνη και ...κουρασμένη.

Ωστόσο, η έρευνα δεν σταματά εδώ. Αν θέλεις να ενισχύσεις την ευτυχία της σχέσης σου, εσύ και ο/η σύντροφος σου θα πρέπει να κοιμάστε γυμνοί. Τελείως γυμνοί! Και αυτό γιατί; Αποδείχθηκε πως όταν κοιμάστε έτσι, αναπτύσσετε μεγαλύτερη οικειότητα μεταξύ σας, η οποία κάνει τη σχέση περισσότερο δυνατή. Μια δημοσκόπηση, που έγινε ανάμεσα σε 1000 Βρετανούς, αποκάλυψε πως το 57% των ζευγαριών που συμμετείχαν, κοιμούνται γυμνοί και είναι πολύ χαρούμενοι στη σχέση τους σε αντίθεση με αυτούς που κοιμούνται με πυτζάμες. Επομένως, την επόμενη φορά που θα κοιμηθείτε μαζί, προσπαθείστε να ξαπλώσετε γυμνοί στο κρεβάτι.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Κοιμηθείτε μαζί (γυμνοί) γιατί ...χανόμαστε!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot