Άντρες VS Γυναίκες: Μάθε ποιοι είναι αυθεντία στην απιστία!

Νοέμβριος 29, 2014
jumbo-banner
Μέχρι τώρα πιστεύαμε οτι η απιστία ήταν καθαρά ανδρική υπόθεση…

Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, οι γυναίκες είναι το ίδιο ένοχες με τους άντρες και –μάλιστα- την τελευταία δεκαετία απατούν …περισσότερο από ποτέ.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από ένα on-line ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν 918 άνδρες και γυναίκες. Βρέθηκε οτι 19% των γυναικών και 23% των ανδρών είχαν απιστήσει -ποσοστό αυξημένο κατά 5% και 4% , αντίστοιχα- σε σχέση με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 αναφέρει το faysbook.gr.
Παρ’ όλο, λοιπόν, που οι άντρες κρατούν ακόμα τα «σκήπτρα» στην απιστία, έστω και με μικρή διαφορά, το ανησυχητικό είναι οτι, και στα δύο φύλα, τα ποσοστά των «άπιστων» ανεβαίνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η Δρ Μάγιερ, συγγραφέας-σύμβουλος ζευγαριών, λέει πως δεν είναι η ακαταμάχητη γοητεία ενός άγνωστου που κάνει εμάς τις γυναίκες να πέφτουμε στην αγκαλιά του κρυφά από τον σύντροφό μας.

Οι συνηθέστερες αιτίες της απιστίας είναι:
Η έλλειψη επικοινωνίας με το σύντροφό μας,
η έλλειψη αγάπης και οικειότητας,
η ανία
η «χαλάρωση» της σεξουαλικής ζωής

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσίευσε πρόσφατα το επιστημονικό περιοδικό «Ορμόνες και Συμπεριφορά» έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα, παρέχοντας σε εμάς τις γυναίκες κι ένα μικρό «άλλωθι».

Η έρευνα αποκάλυψε πως ο κύκλος της έμμηνου ρύσης και οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας, επηρεάζουν τη συμπεριφορά προς τον σύντροφό μας. Έτσι, τείνουμε να εστιάζουμε στα ελαττώματα του συντρόφου μας περισσότερο στις γόνιμες μέρες του κύκλου μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πιο «μακριά» του και να είμαστε πιο επιρρεπείς στην απιστία. Γι’ αυτό, αν σε πιάσει στα πράσα πες… «Αγάπη μου δε φταίω εγώ…. οι ορμόνες» και θα έχεις σύμμαχο την επιστήμη!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot