«Πώς θα Αλλάξω την Πρόσοψη στην Ντουλάπα Χωρίς να τη Βάψω;»

Οκτώβριος 07, 2015
jumbo-banner

Η φίλη μας Βασιλική Σχιστού από τη Θεσσαλονίκη θέλει να αλλάξει την όψη στην ντουλάπα του παιδικού δωματίου και μας ρωτάει: «Στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού που νοικιάζουμε υπάρχει μια τρίφυλλη ντουλάπα σε σκούρο καφέ χρώμα που πιάνει τον έναν τοίχο του δωματίου.

Δεν έχω βρει κάποια λύση γιατί δεν μπορώ να την βάψω και γενικώς να κάνω κάποια μόνιμη αλλαγή και γι’ αυτό μου είναι δύσκολο να διαμορφώσω το υπόλοιπο δωμάτιο αφού όλα μοιάζουν παράταιρα! Τι μπορώ να κάνω για να δώσω στην ντουλάπα μια πιο φωτεινή, χαρούμενη πρόσοψη;»

Είναι αλήθεια πως μια σκούρα ντουλάπα σε ένα παιδικό δωμάτιο μπορεί να επηρεάσει την εικόνα όλου του χώρου. Καταλαβαίνουμε πως στο σπίτι που νοικιάζετε δεν μπορείτε να επέμβετε στην ντουλάπα με χρώμα -δηλαδή με κάτι μόνιμο- αλλά έχουμε τη λύση που θα δώσει μια εντελώς διαφορετική όψη στην ντουλάπα και όσο χρώμα χρειάζεστε για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση του παιδικού δωματίου χωρίς να έχει κάτι παράταιρο.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επενδύσετε τα φύλλα της ντουλάπας με ταπετσαρία. Στο εμπόριο θα βρείτε αμέτρητα σχέδια και χρώματα. Η ταπετσαρία θα κολλήσει το ίδιο καλά στην ντουλάπα (αν όχι καλύτερα) όπως και στον τοίχο και μην σας απασχολεί η αφαίρεσή της όταν θα θελήσετε να δώσετε πάλι στην ταπετσαρία την αρχική της όψη γιατί μπορεί να αφαιρεθεί με πολύ απλό τρόπο όπως πχ. να τη βρέξετε λίγο με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και μετά να την τραβήξετε. Αυτός είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος που δεν θα βλάψει καθόλου τα φύλλα της ντουλάπας, αλλά επειδή η αφαίρεση της ταπετσαρίας κάποιες φορές εξαρτάται και από το υλικό της καλύτερα να ενημερωθείτε για τον τρόπο αφαίρεσής της πριν καταλήξετε στην αγορά της.

Σας προτείνουμε δύο τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία στην ντουλάπα. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία μόνο στα φύλλα της ντουλάπας για να κρύψετε το υπάρχον σκούρο χρώμα που σας ενοχλεί τόσο πολύ. Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την ίδια ταπετσαρία και στον διπλανό τοίχο για να μπορέσετε έτσι να εντάξετε την ντουλάπα στην γενικότερη διακόσμηση του δωματίου αλλά και να την κάνετε να «χαθεί» μέσα στον χώρο. Όποιον τρόπο και να επιλέξετε το σίγουρο είναι πως το πρόβλημα που έχετε τώρα θα έχει λυθεί με τον πιο σωστό και απλό τρόπο τόσο για εσάς όσο και για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού!

spirosoulis.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot