Menu
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ- Ευχαριστήρια επιστολή προς το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ ΚΩ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ- Ε…

Η Διεύθυνση και ο ...

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού για κλοπή στην Κω

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού…

Σύλληψη ημεδαπού γ...

AcTa - Θεατρικό Εργαστήρι Κω: "Κατερίνα Ισμαΐλοβα - Η Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ", Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου 2017

AcTa - Θεατρικό Εργαστήρι…

"Κατερίνα Ισμαΐλοβ...

Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω: «Ενημέρωση σχετικά με την καύση ξερών χόρτων εν όψει της θερινής περιόδου 2017

Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω:…

Στο πλαίσιο της εξ...

Στις 30 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα μπαράζ - Περαστικά από όλους στον Κώστα Γεωργαντά

Στις 30 Απριλίου θα ξεκιν…

Μετά από αίτημα του ...

Προς χρονιά ρεκόρ η γερμανική τουριστική βιομηχανία, στα ύψη η ζήτηση για Ελλάδα

Προς χρονιά ρεκόρ η γερμα…

Η γερμανική βιομηχαν...

Ellinair: 5 νέες συνδέσεις Ελλάδα- Ρωσία για το 2017

Ellinair: 5 νέες συνδέσει…

Πέντε νέες συνδέσε...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άμεση ανάγκη κάλυψης των αναγκών σε εποχικούς υπαλλήλους στα ΕΛΤΑ»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άμεση αν…

Το ζήτημα της άμεσ...

ΔΕΔΔΗΕ: ΝΕΕΣ Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 27/04: Δείτε σε ποιες περιοχές

ΔΕΔΔΗΕ: ΝΕΕΣ Προγραμματισ…

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχ...

Αυτή θα είναι η χορογραφία της Demy στη Eurovision [Βίντεο]

Αυτή θα είναι η χορογραφί…

Πέντε και σήμερα γ...

Τι δεν πρέπει να πεις όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά

Τι δεν πρέπει να πεις ότα…

Ο Άντι Γκαρσία είχ...

Εξελίξεις: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στη Νότια Κορέα [βίντεο]

Εξελίξεις: Οι ΗΠΑ μεταφέρ…

Ο αμερικανικός στρ...

Prev Next

Υγεία-Σημεία και τέρατα: Συνταγές σε… νεκρούς και εικονικές επισκέψεις

Υγεία-Σημεία και τέρατα: Συνταγές σε… νεκρούς και εικονικές επισκέψεις
jumbo-banner

Εικονικές επισκέψεις, μεταμεσονύκτια συνταγογράφηση αλλά και συνταγογράφηση σε αποβιώσαντες, είναι μερικές από τις παραβάσεις συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ που εντόπισε το 2015 η αρμόδια Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕ-ΥΦΚΑ).

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν σημαντικές παραβάσεις σε όλες τις κατηγορίες των παρόχων υγείας (γιατροί, φαρμακεία, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια) ενώ συνολικά η υπηρεσία επέβαλε χρηματικά πρόστιμα σε 148 παρόχους, ύψους 1.143.728,22.

Σοβαρά παραπτώματα καταγράφονται και το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις με χρηματικές ποινές και καταλογισμούς ζημίας του ΕΟΠΥΥ συνολικά 639.896,46 ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της ΥΠΕΔ ΥΦΚΑ για το 2015, που συνέταξε η γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας κ. Γεωργία Γεωργιάδου. Στην έκθεση παρουσιάζονται οι σημαντικότερες παραβάσεις από τους παρόχους υγείας. Ενδεικτικά:

• Σε φαρμακείο διαπιστώθηκε εκτέλεση συνταγών φαρμάκων (παρεντερικής διατροφής) μετά τον θάνατο των ασφαλισμένων και με τη διαμεσολάβηση της προμηθεύτριας εταιρείας, χωρίς οι ασφαλισμένοι να έχουν επισκεφθεί το φαρμακείο!


• Ορθοπεδικός ιατρός -ο οποίος διατηρούσε ιατρείο χωρίς την απαραίτητη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιατρείου- παρέπεμπε τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικό φυσιοθεραπευτήριο, το οποίο διατηρούσε ο ίδιος παρατύπως.
• Νεφροπαθής προμηθεύτηκε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων αιμοκάθαρσης προσκομίζοντας σε διάφορα φαρμακεία συνταγές συνταγογραφούμενες από διαφορετικούς ιατρούς. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ομοεθνής του, για τον οποίο συνταγογραφούνταν τα ίδια φάρμακα υψηλού κόστους, ενώ δεν ήταν νεφροπαθής, από διαφορετικούς ιατρούς. Η προσδιορισθείσα ζημία του ΕΟΠΥΥ προσεγγίστηκε στα 172.000 ευρώ.

• Γυναικολόγος γιατρός χρέωνε τον ΕΟΠΥΥ με εικονικές επισκέψεις, συνταγογραφώντας παράλληλα εξετάσεις που δεν εκτελούνταν, προκειμένου να δικαιολογήσει τις 200 επισκέψεις κάθε μήνα που χρέωνε στον ΕΟΠΥΥ.

• Παθολόγος γιατρός συνταγογράφησε εν αγνοία ασφαλισμένου 32 συνταγές αξίας 7.524,8 ευρώ και ο φαρμακοποιός δεν παρέδωσε τα σκευάσματα των τριάντα δύο συνταγών στον ασφαλισμένο. Η επιβάρυνση του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των 6.068,2€ ενώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου επί των τριάντα δύο (32) συνταγών ανέρχεται στο ποσό των 702,9 €.

Ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης
Σοβαρές παραβάσεις εντόπισε η ΥΠΕΔ ΦΚΑ κατά τον έλεγχο σε ιδιωτικές κλινικές, μετά από καταγγελίες ασφαλισμένων. Σε μία περίπτωση, διερευνήθηκε καταγγελία σχετικά με τη νοσηλεία του ασφαλισμένου σε ιδιωτική κλινική, η οποία προέβη σε καταχρηστική χρέωση στον ασφαλισμένο ύψους 5.000 ευρώ για τη νοσηλεία του.

Ασφαλισμένος χρεώθηκε από ιδιωτική κλινική με το ποσό ων 8.924,63 ευρώ ενώ όπως προέκυψε από τον έλεγχο θα έπρεπε να χρεωθεί με το ποσό των 1.493,46 ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση άλλου ασφαλισμένου ο οποίος χρεώθηκε με 8.924,63 ευρώ ενώ μετά την επεξεργασία των στοιχείων θα έπρεπε να χρεωθεί 1.493,46 ευρώ.

Μεγαλύτερο «καπέλο» έβαλε ιδιωτική κλινική σε ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι χρεώθηκε με 81.997,71 ευρώ ενώ μετά την επεξεργασία των στοιχείων θα έπρεπε να χρεωθεί 9.448 ευρώ!

Άλλος ασφαλισμένος χρεώθηκε με 2.400 ευρώ, ενώ δεν έπρεπε να χρεωθεί καθόλου γιατί επρόκειτο για καρδιοχειρουργική επέμβαση. Επίσης ασφαλισμένος χρεώθηκε με 32.592,37 ευρώ ενώ μετά την επεξεργασία των στοιχείων η οφειλή του θα έπρεπε να περιοριστεί στο ποσό των 2.230,59 ευρώ. Τέλος, διερευνήθηκε καταγγελία σχετικά με τη νοσηλεία ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ σε Ιδιωτική Κλινική και διαπιστώθηκε ότι χρεώθηκε 4.588,40 ευρώ, ενώ μετά την επεξεργασία των στοιχείων η οφειλή του θα έπρεπε να περιοριστεί στο ποσό των 264,68 ευρώ.

«Πάρτι» με το υγειονομικό υλικό

Παραβάσεις με τα παραστατικά των επιθεμάτων κατακλίσεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, εντόπισαν:

• αποζημίωση επιθεμάτων από τον ΕΟΠΥΥ σε τιμές μεγαλύτερες της λιανικής πώλησης ή του διαδικτύου (65 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και 25 ευρώ λιανική, 65 ευρώ στο ΕΟΠΥΥ και 15,20 ευρώ στο διαδίκτυο, 23 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και 18,05 ευρώ στο διαδίκτυο).

• τυποποιημένες ιατρικές γνωματεύσεις από τον ίδιο ιατρό, με ίδια διάγνωση και για το ίδιο είδος υλικού.

• Ελλιπή παραστατικά, χωρίς να φέρουν καμία χειρόγραφη συμπλήρωση από τον ασφαλισμένο στην υπεύθυνη δήλωση για την παραλαβή των υλικών, του αριθμού των εμβαλλαγίων του σκευάσματος που παρέ-λαβε.

• Υπερσυνταγογράφηση επιθεμάτων.

• Οι ασφαλισμένοι κατήγγειλαν ότι χρεώθηκαν επιθέματα που δεν χρειάζονταν και παρελήφθησαν μετά την επούλωση των τραυμάτων τους.

Μάλιστα οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι εκπρόσωποι εταιρειών κατακλύζουν δημόσια νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές, συνεννοούνται απευθείας με τους ιατρούς, λαμβάνουν τα στοιχεία των ασφαλισμένων και τα βιβλιάριά τους και ο ασφαλισμένος παραλαμβάνει «προϊόντα» χωρίς να γνωρίζει τι του έχει γράψει ο ιατρός, τι έχει εγκρίνει ο ελεγκτής και τι παραλαμβάνει, με την απευθείας διαμεσολάβηση του προμηθευτή και βέβαια δεν γνωρίζει τι έχει επιβαρυνθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Διαγνωστικά εργαστήρια
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε αρκετά διαγνωστικά εργαστήρια στα οποία παρατηρήθηκε το φαινόμενο επιπλέον χρεώσεων των ασφαλισμένων, πέραν της νόμιμης συμμετοχής τους, ισχυριζόμενοι ότι αφορούν εξετάσεις υψηλής καινοτομίας.

Ημερησία

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός