Φοράτε γόβες; Δείτε τι μπορείτε να πάθετε...

Οκτώβριος 25, 2014
jumbo-banner
Η καταπόνηση των ποδιών κάθε φορά που φοράτε παπούτσια με ψηλό τακούνι είναι πολύ μεγάλη.

Και αν ο πόνος που νιώθετε κάθε φορά που στέκεστε για αρκετή ώρα στα τακούνια δεν είναι αρκετός για να συνειδητοποιήσετε πόσο κακό κάνετε στα κόκαλα του πέλματός σας, τότε αυτές οι φωτογραφίες ίσως σας αλλάξουν άποψη.
Δείτε τις πιο σημαντικές παθήσεις που προκαλείτε στα πόδια σας όταν φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια που μάθαμε από το onmed.gr:

Οστεώδης "κόμπος" στην φτέρνα
kompos stin fterna
Η συνεχής τριβή στο παπούτσι σε εκείνο το σημείο σε συνδυασμό με την πίεση στο κόκαλο από το βάρος του σώματος, προκαλεί αρχικά φουσκάλες, στη συνέχεια πρήξιμο και θυλακίτιδα και μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον αχίλλειο τένοντα.

Αφύσικη θέση ποδιού
afisiki thesi
Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αναγκάζουν το βάρος σας να εστιάζεται σε λίγα μόνο ευαίσθητα οστά στο μπροστινό μέρος του πέλματος ακριβώς πίσω από τα δάχτυλα. Η πίεση προκαλεί φλεγμονή στα οστά και τα νεύρα εκείνης της περιοχής. Η χρόνια πίεση με αυτό τον τρόπο οδηγεί ακόμα και σε τριχοειδής ρωγμές στα οστά.

Διάστρεμμα στον αστράγαλο
diastrema ston astragalo
Το να παραπατήσει κανείς επάνω σε τακούνια είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Όταν συμβαίνει αυτό ασκείται απότομα πολύ μεγάλη τάση στους τένοντες που συγκρατούν το πόδι και προκαλείται διάστρεμμα. Ο κίνδυνος ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας αυξάνεται με κάθε σοβαρό διάστρεμμα ή κάταγμα του αστραγάλου.

Πελματιαία απονευρωσίτιδα
aponeyrotitida
Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν εμφανίζεται μόνο από την υπερβολική χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών, αλλά και από τη χρήση ίσιας σαγιονάρας. Ένας συγκεκριμένος ιστός που ονομάζεται πελματιαία περιτονία (plantar fascia) εκτείνεται κατά μήκος του κάτω μέρος του πέλματος. Αυτός ο ιστός λειτουργεί καλύτερα με τη σωστή καμάρα στο πόδι σας. Το περπάτημα χωρίς παπούτσια, ή με παπούτσια χωρίς επαρκή υποστήριξη καμάρας (όπως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια), μπορεί να επιβαρύνει υπερβολικά, να προκαλέσει σχισίματα, ή και φλεγμονή στην πελματιαία περιτονία.

Κάλοι
kaloi
Ένας κάλος είναι ένα επώδυνο εξόγκωμα στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, το οποίο μπορεί να κάνει το δάχτυλο να λυγίσει με αφύσικο τρόπο. Σχηματίζεται όταν ο ιστός ή το οστό στη βάση του πέλματος μετατοπίζεται. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από μεγάλο διάστημα μη φυσιολογικής πίεσης σε εκείνο το σημείο και από το αφύσικο τρόπο περπατήματος.

Τελικά μπορείς να είσαι πολύ θηλυκή γυναίκα και χωρίς γόβες!
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot