Το who’s who των πρώτων «εκλεκτών» της Αριστοτέλους

Απρίλιος 12, 2016
jumbo-banner

Συνταξιούχοι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με ενδιαφέροντα επαγγέλματα και όχι μόνο, οι πρώτοι 9 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που επέλεξε το Υπουργείο Υγείας φαίνεται πως δίνουν το στίγμα για την κατεύθυνση που θα κινηθεί η Αριστοτέλους στην επιλογή των επικεφαλής των Δημόσιων Νοσοκομείων (εδώ).

Αναζητήσαμε, λοιπόν, τα βιογραφικά τους και σας τα παρουσιάζουμε, με κάθε επιφύλαξη, βέβαια, λόγω των ελάχιστων πληροφοριών που είχαμε στη διάθεση μας.

Τη θέση της Διοικήτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αναλαμβάνει η Κατερίνα Χατζηστρατή, συνταξιούχος Οδοντίατρος του κλάδου Ιατρών ΕΣΥ.

xatzistrati

Μέχρι πρότινος διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Έμπωνας, η κ. Χατζηστρατή επιβεβαίωσε το διορισμό της στο Κόκκινο Ρόδου. Εκτός από το πτυχίο Οδοντιατρικής από το ΑΠΘ, διαθέτει Μεταπτυχιακά Διπλώματα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το ΕΑΠ και στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε για 27 ως Οδοντίατρος του ΕΣΥ και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της Διευθύντριας.

«Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και κενά που πρέπει να καλυφθούν. Θεωρώ ότι γίνονται προσπάθειες από την Κυβέρνηση να προκηρυ­χθούν οι θέσεις. Στην περίπτωση που θα καταληφθούν οι θέσεις –αυτό εξαρτάται και από τους ίδιους τους γιατρούς  που θα επιλέξουν την περιοχή μας-, θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη κατανομή των ιατρών στις εφημερίες, τις πρωινές βάρδιες κλπ. Αν δεν γίνει αυτό, αν δηλαδή δεν υπάρξει ενδιαφέρον για τις θέσεις, τότε με το υπάρχον προσωπικό θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη διαχείριση και για τους γιατρούς και για τους πολίτες και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο. Ο στόχος μου είναι με ό,τι υπάρχει, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε η κ. Χατζηστρατή.

«Εκείνο που δεν θα ήθελα να συμβεί στη δική μου θητεία είναι να παραβλέψω τα κακώς κείμενα, αν υπάρχουν , δεν είμαι από τους ανθρώπους που χαρίζομαι σ’ αυτό» προσέθεσε.

vasiliadis

Αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Ρόδου θα διατελέσει ο Σταμάτιος Βασιλειάδης, με πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Πανεπιστήμιο του San Diego των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί κατά το παρελθόν ως επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής δημόσιων φορέων επιμόρφωσης καθώς και ως ειδικός σύμβουλος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Γνωστός στην τοπική κοινωνία, συμμετείχε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές με την παράταξη Νησιώτικη Ανατροπή, του Σπ. Μπενέτου.

Ειδικά στη Δωδεκάνησο οι διορισμοί είχαν διαρρεύσει στα τοπικά μέσα. Το στοιχείο των μικρών κοινωνιών και των δομών υγείας σε σημεία που δύσκολα προσελκύουν υποψήφιους, ίσως εξηγεί την επιλογή μάλλον «αντισυμβατικών», σε κάποιες περιπτώσεις, υποψηφίων.

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών ο νέος αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.-Ν.Υ Καλύμνου Εμμανουήλ Βόλος. Απόφοιτος του ΕΜΠ, αλλά και της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση τη Δημόσια Διοίκηση και Διαχείριση.Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός-μηχανικός συστημάτων και σύμβουλος λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα.

manolisvolos

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, μαζί με το βιογραφικό του, τις εργασίες που αναλαμβάνει και τα δείγματα της δουλειάς του, φιλοξενούνται και οι …ευφάνταστες τηλεοπτικές διαφημίσεις του στα τοπικά κανάλια (http://manolisvolos.gr).

georgantis

Αναπληρωτή Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Κω διορίζεται ακόμη ένας Μηχανικός Υπολογιστών. Ο Νεκτάριος Γεωργαντής, Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως μόνιμος υπάλληλος Μηχανικός Υπολογιστών στο νησί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Ροδιακή, ο κ. Γεωργαντής διατέλεσε διευθυντής προγραμματισμού οργάνωσης και πληροφορικής του Δήμου της Κω, ενώ επί του παρόντος είναι διευθυντής του ΚΕΠ του νησιού. «Έχω πλήρη επίγνωση του βάρους της ευθύνης που αναλαμβάνω μετά την επιλογή μου από την επιτροπή αξιολόγησης, στην θέση του διοικητή του νοσοκομείου του νησιού», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΔΗΡΑΣ.

Η Ελένη-Λύδα Σαρίκα αναλαμβάνει το τιμόνι του ΚΘ-ΚΥ ΛΕΡΟΥ. Βιολόγος στο Α’ Ενδοκρινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», με διδακτορική Διατριβή στον Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας στο ΕΚΠΑ, MSc Ενδοκρινολογίας Διατροφής και Μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο Bordeaux 1, Γαλλίας. Μάλιστα, έχει διατελέσει υπεύθυνη στον τομέα Μοριακής Βιολογίας στο ενοποιημένο ενδοκρινολογικό εργαστήριο του «Αλεξάνδρα».

monokrousos

Τη θέση του αναπληρωτή διοικητή στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνουαναλαμβάνει ο Θεόδωρος Μονοκρούσος. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑΛήμνου και οικονομολόγος, συνταξιούχος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απόφοιτος του τμήματος «Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων»  της  ΑΒΣΠ, με Μεταπτυχιακό τίτλο στην «Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μονοκρούσος είχε υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους κυνηγούς του νησιού, όταν οι τελευταίοι είχαν καλέσει τα μέλη τους να μην ψηφίσουν το κόμμα στις εκλογές του περσινού Ιανουαρίου, όπως ανέφεραν τότε τα τοπικά μέσα (limnosfm100.gr). Χαρακτηρίζεται για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, καθώς έχει διατελέσει μέλος του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Λήμνου.

afisak

epist_syriza

Έχει εργαστεί για 8 έτη στον Τραπεζικό Τομέα, για 7 έτη σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου Τομέα και για 13 έτη ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, έχει εργαστεί ως αξιολογητής επενδυτικών προτάσεων στα προγράμματα LEADER της Λήμνου και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια κατάρτισης ενηλίκων.

Πλούσιο βιογραφικό έχει ο «εκλεκτός» της Αριστοτέλους για το Γενικό ΝοσοκομείοΣάμου-Ικαρίας. Ο Λάζαρος Θεόφιλος, χημικός που έχει εργαστεί ως Συνεργάτης του Κληροδοτήματος Π.Λ. Μουστάκα Άνδρου, ως Αναπληρωτής καθηγητής στη Σιβιτανίδειο Σχολή και ως Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε..

Ο κ. Θεόφιλος είναι πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει διατελέσει και στο παρελθόν διοικητής του νοσοκομείου Σάμου (2002-2004), αλλά και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου (1999-2002). Το όνομα του είχε ακουστεί το περασμένο καλοκαίρι για το νοσοκομείο της Σύρου ενώ έχει διατελέσει Αντινομάρχης Κυκλάδων και Έπαρχος Νάξου.

 lazaros

Πτυχιούχος Χημείας από το Παν. Αθηνών και πτυχιούχος Επόπτης Δημόσιας Υγείας, του ΚΑΤΕΕ Αθήνας, εκδότης της εφημερίδας Χωραΐτης (έκλεισε το 2014), ενώ είναι μεταπτυχιακός σπουδαστής στο ΕΑΠ στη Διαχείριση Αποβλήτων και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Είναι, όπως βλέπεται, ο δεύτερος μεταπτυχιακός φοιτητής του ΕΑΠ, μαζί με την κ. Χατζηστρατή. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο είναι καθηγητής ο Δημήτρης Νιάκας, εκ των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης των υποψήφιων Διοικητών, εγείροντας το ερώτημα αν ο κ. Νιάκας δήλωσε κώλυμα κατά την εξέταση της υποψηφιότητας τους.

Γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Β. Ελλάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκράτης, ησυνταξιούχος υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού στο τομέα της Υγείας Άννα Ζερβού, διορίζεται διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Πτυχιούχος της Νομικής του ΑΠΘ και του τμήματος Διοικητικών Διευθυντών της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 8 έτη στον ιδιωτικό τομέα και για περισσότερα από 20 έτη σε Νοσοκομεία ως Διοικητική Υπάλληλος και Προϊστάμενη Διοικητικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων.

Η Μαρία Βλάχου τίθεται επικεφαλής στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, πολιτικός μηχανικός με πολυετή προϋπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Είναι επιθεωρητής των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στο περιφερειακό γραφείο της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατάγεται από το Κιλκίς και είναι σύζυγος του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Θεοδωρίδη.

http://virus.com.gr/- Γράφει η Βασιλική Αγγουρίδη

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot