Το διευρυμένο ωράριο που καταστρέφει τις εφημερίες & τα καρτέλ του κλάδου

Μάρτιος 30, 2015
jumbo-banner
Αλήθειες που καίνε για τον κλάδο, στοχοποιώντας ιδιαίτερα μία ομάδα συναδέλφων του, οι οποίοι εφαρμόζοντας το διευρυμένο ωράριο διέλυσαν τις εφημερίες, είπε σε εκπομπή του Mega την Κυριακή, ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Γιάννης Δαγρές.

Καλεσμένος της εκπομπής MEGA Σαββατοκύριακο και των δημοσιογράφων Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη, εκτός από τον κ. Δαγρέ, ήταν και ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Το ωράριο άλλωστε αποτελεί αυτή τη στιγμή το...

... νούμερο ένα θέμα και προτεραιότητα των φαρμακοποιών, οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένο ωράριο με κανόνες, όχι διευρυμένο, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι εφημερίες και να μην διαλυθεί περαιτέρω το σύστημα.

Ο κ. Δαγρές τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί ο θεσμός της πολυϊδιοκτησίας στα φαρμακεία γιατί δημιουργεί καρτέλ, ενώ θα πρέπει να ρυθμιστεί και ένα σταθερό ωράριο λειτουργίας, ωράριο που έχει απορρυθμιστεί πλήρως μετά τις μνημονιακές διατάξεις Λοβέρδου-Γεωργιάδη. Οι προτάσεις αυτές βρίσκουν σύμφωνο τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Δαγρές είπε χαρακτηριστικά: «Ο θεσμός των διευρυμένων αυξάνει την ανεργία στον κλάδο των φαρμακείων, αφού κάνει αναδιανομή του πλούτου υπέρ των κεντρικών και εις βάρος των φαρμακείων της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, έχει καταστραφεί ο θεσμός των εφημεριών».
Όπως έχει τονίσει στο ONMED και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κων. Λουράντος, «δεν μπορούμε να προσφέρουμε διημερεύσεις και διακυκτερεύσεις όταν ένας φαρμακοποιός έρχεται, ανοίγει και κλείνει όποτε εκείνος θέλει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας, συνεχίζει, πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακό τους και για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς. Η επένδυση στην υγεία είναι ο ίδιος ο ασφαλισμένος και όχι μόνον οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις.

Θέλουμε να λυθεί το θέμα του ωραρίου, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ζητάμε συγκεκριμένο ωράριο προκειμένου να έχουμε κατ' επέκταση και αυξημένες εφημερίες, ώστε να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Το θέμα αυτό πάντως, όπως και η κατάργηση των πολλαπλών αδειών, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον υπουργό Υγείας, κάτι που τονίστηκε στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή. Μάλιστα, ο ΠΦΣ στην Γενική του Συνέλευση το Σάββατο ζήτησε την κατάργηση όλων των μνημονιακών διατάξεων, κάτι που πιθανότατα θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας για το φάρμακο.

onmed.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot