×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 584

Τα προβιοτικά ρίχνουν την πίεση;

Ιούλιος 25, 2014
jumbo-banner
Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ένα δραστικό αντιυπερτασικό μπορεί να βρίσκεται μέσα στο ψυγείο μας!

Τα φιλικά μικρόβια – γνωστά ως προβιοτικά - που βρίσκονται σε γιαούρτια, τυριά και συμπληρώματα έχουν ευεργετική δράση στη ρύθμιση της πίεσης, σύμφωνα με την ανάλυση στοιχείων που προέρχονται από εννιά έρευνες και μελετούν τη σχέση ανάμεσα στη λήψη προβιοτικών και την υπέρταση. Οι έρευνες διεξήχθησαν σε 543 ενήλικες συνολικά με φυσιολογική ή υψηλή πίεση.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Hypertension και σύμφωνα με αυτά οι άνθρωποι που κατανάλωναν προβιοτικά είχαν κατά μέσο όρο μείωση της υψηλής πίεσης (συστολικής) κατά 3,6 mmHg και της διαστολικής (της μικρής) κατά 2,4 mmHg.

Τα οφέλη ήταν μεγαλύτερα για όσους είχαν υψηλή πίεση, καθώς και για όσους λάμβαναν προβιοτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα άνω των δυο μηνών.

Οι ερευνητές ωστόσο επισημαίνουν ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες αναφορικά με τη δράση των προβιοτικών βακτηρίων ως αντιυπερταστικών προκειμένου να δοθούν σαφείς οδηγίες στους ασθενείς με υπέρταση.

Πηγή: vita.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot