Τα απλά συμπτώματα που δείχνουν ουρολοίμωξη

Ιανουάριος 11, 2015
jumbo-banner

Το ουροποιητικό είναι το σύστημα που δημιουργεί τα ούρα και τα μεταφέρει έξω από το σώμα σας. Περιλαμβάνει την κύστη, τα νεφρά σας και τους σωλήνες που τα συνδέουν.

Όταν μικρόβια εισέλθουν σε αυτό το σύστημα, μπορούν να προκαλέσουν μια λοίμωξη.
Οι περισσότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

Μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης συνήθως δεν είναι σοβαρή, αν αντιμετωπιστεί άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά σας. Μια λοίμωξη των νεφρών είναι σοβαρή και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Συνήθως, τα μικρόβια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα μέσω της ουρήθρας, δηλαδή του σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη έξω από το σώμα σας. Τα μικρόβια που συνήθως προκαλούν αυτές τις λοιμώξεις ζουν στο παχύ έντερο και βρίσκονται στα κόπρανα σας. Αν αυτά τα μικρόβια περάσουν μέσα στην ουρήθρα σας, μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά σας και να προκαλέσουν λοίμωξη.

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν:
-Πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση.
-Ανάγκη για συχνή ούρηση, αλλά υπάρχει πολύ μικρή ποσότητα ούρων κάθε φορά.
-Πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα.
-Ούρα που είναι θολά, με ροζ ή κόκκινη απόχρωση, ή μυρίζουν άσχημα.
-Πόνο στα πλευρά, ο οποίος γίνεται αισθητός ακριβώς κάτω από το θώρακα και πάνω από τη μέση στη μία ή και στις δύο πλευρές της πλάτης.
-Πυρετό και ρίγη.
-Ναυτία και έμετο.

Μερικοί άνθρωποι έχουν βακτήρια στο ουροποιητικό τους σύστημα χωρίς να έχουν κανένα σύμπτωμα. Αυτό ονομάζεται ασυμπτωματική βακτηριουρία.

Αρκετές άλλες παθήσεις, όπως οι κολπικές μολύνσεις ή η ευερέθιστη κύστη, προκαλούν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της ουρολοίμωξης.

onmed.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot