Menu
Λεοντόψαρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Τελένδου Καλύμνου

Λεοντόψαρο εντοπίστηκε στ…

Το λεοντόψαρο βρέθηκ...

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου τουρίστα στην Κω

Μεγάλη επιχείρηση για τον…

Τα ίχνη τουρίστα ο ο...

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη στην Κω

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένη …

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περι...

17 σημάδια ότι μια γυναίκα πραγματικά σε… θέλει!

17 σημάδια ότι μια γυναίκ…

Πώς μπορεί να κατα...

Τα ζώδια σήμερα 24 Ιουνίου: Κριέ, ο περίγυρος σου και οι δημόσιες σχέσεις παραμένουν στο προσκήνιο και σήμερα.

Τα ζώδια σήμερα 24 Ιουνίο…

Τι λένε για σήμε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ Οικογένειας Δημητρίου Κατσαρού

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ Οικο…

Θα θέλαμε να ευχαρ...

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Τελικό σχέδιο – Πόσα θα πληρώσετε ανάλογα με τον κυβισμό

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Τε…

Πόσα θα πληρώσετε ...

“Όρθιος ο 17χρονος απο την Κω που κόντεψε να πεθάνει στο χειρουργείο”

“Όρθιος ο 17χρονος απο τη…

Η ιστορία του μικρ...

Με πολύ κόσμο το έθιμο του Φανού και του Κλήδονα από το Λύκειο Ελληνίδων Κω (Βίντεο-Φώτο)

Με πολύ κόσμο το έθιμο το…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε Ελληνοκύπριους ψαράδες

Τουρκικό σκάφος παρενόχλη…

Τουρκικό φουσκωτό σκ...

Νέα ρύθμιση την Δευτέρα για τους συμβασιούχους έβγαλε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Νέα ρύθμιση την Δευτέρα γ…

Ολοκληρώθηκε πριν ...

Θερινά Ιπποκράτεια 2017 - Δείτε το πρόγραμμα

Θερινά Ιπποκράτεια 2017 -…

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ...

Prev Next

Τέλος στη χρόνια παράλυση προσώπου βάζει η επανορθωτική πλαστική μικροχειρουργική

Τέλος στη χρόνια παράλυση προσώπου βάζει η επανορθωτική πλαστική μικροχειρουργική
jumbo-banner
Χαμόγελο και πάλι στα χείλη ανθρώπων με χρόνια παράλυση προσώπου χαρίζει η σύγχρονη Επανορθωτική Πλαστική  Μικροχειρουργική και στην χώρα μας!

Η αποκατάσταση,  που έχει στόχο τη λειτουργική και αισθητική βελτίωση του προσώπου, επιτυγχάνεται   με μικροχειρουργική μεταμόσχευση μυόςκαι εξασφαλίζει την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη του ασθενούς.
Προτεραιότητα  των Επανορθωτικών Χειρουργών είναι  το κλείσιμο του βλέφαρου του ματιού (για την προστασία του κερατοειδούς χιτώνα)  και η δυναμική αποκατάσταση του χαμόγελου. Το τελευταίο έχει επίσης ευεργετική επίδραση στην ομιλία, στη διαχείριση τροφής και του σάλιου από τον ασθενή.

«Πράγματι τα αποτελέσματα με την μέθοδο «του ενός σταδίου» που εφαρμόζουμε στην κλινική μας είναι άμεσα και βοηθούν τους ασθενείς μέσα σε 3 με 4 μήνες στην κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη»αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός- μικροχειρουργός της πλαστικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών   «Γ Γεννηματάς», Δρ Ανδρέας  Γραββάνης.
 1

Τα τελευταία χρόνια  η χειρουργική μέθοδος με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην αποκατάσταση προσώπου με χρόνια παράλυση είναι αυτή «του ενός σταδίου», η οποία πλεονεκτεί  έναντι της «παραδοσιακής των  2 σταδίων με νεύρο δότη το ετερόπλευρο προσωπικό νεύρο» και εφαρμόζεταιμε επιτυχία στην πλαστική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών   «Γ Γεννηματάς».

«Η παράλυση του στόματος, με την μέθοδο «του ενός σταδίου»   αποκαθίσταται με την μικροχειρουργική μεταμόσχευση μυός ισχνού προσαγωγού του οποίου η επανανεύρωση επιτυγχάνεται με την απευθείας συρραφή του νεύρου του με το νεύρο του μασητήρα μυός»προσθέτει ο  Δρ Γραββάνης.
figure3 2

Η μέθοδος αυτή κερδίζει διεθνώς διαρκώς έδαφος  έναντι της «παραδοσιακής των  2 σταδίων», διότι δίνει λύση στον ασθενή με ένα χειρουργείο , ενώ η κίνηση στο πρόσωπο επανέρχεται ήδη από τον 3ο με 4ο μήνα. Δεν χειρουργείται η υγιής πλευρά του προσώπου , αποφεύγονται οι επιπλέον ουλές, ενώ εξασφαλίζει ένα ισχυρό χαμόγελο το οποίο όμως μπορεί να υστερεί σε αυθορμητικότητα.

«Αυτό οφείλεται στο ότι το νεύρο δότης είναι  νεύρο «μάσησης» και χρειάζεται να «επανεκπαιδευτεί» ο εγκέφαλος του ασθενούς για να συμπεριφερθεί ως νεύρο χαμόγελου και συναισθήματος»εξηγεί  ο Δρ Γραββάνης.
Σύμφωνα με την εμπειρία του Δρ Γραββάνη και των γιατρών της πλαστικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών   «Γ Γεννηματάς», που εφαρμόζουν την  μέθοδο του «ενός σταδίου» ο ασθενής εξασφαλίζει ένα «κοινωνικό» χαμόγελο, με την έννοια ότι  στο χώρο εργασίας και στις κοινωνικές εκδηλώσεις μπορεί να εμφανίζει ένα συμμετρικό, λειτουργικό πρόσωπο με ισχυρό χαμόγελο.  Τα νέα άτομα μπορούν να εκπαιδευτούν σε μεγαλύτερο βαθμό έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερο συγχρονισμό και αυτοματισμό στις κινήσεις τους.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ  ΜΥΩΝ
Σύμφωνα με τους Επανορθωτικούς Πλαστικούς Μικροχειρουργούς για την αποκατάσταση της χρόνιας παράλυσης του προσώπου απαιτείται η μεταφορά λειτουργικών μυών, οι οποίοι θα αποκαταστήσουν τους μόνιμα παραλυμένους μύες του προσώπου σε  δυο ή περισσότερα χειρουργικά στάδια.
Με την  παραδοσιακή μέθοδο «2 σταδίων»  για την νεύρωση του προς μεταφορά μυός, χρησιμοποιείται σε ένα πρώτο στάδιο το αντίπλευρο υγιές προσωπικό νεύρο, το οποίο για να αναγεννηθεί μέχρι την παράλυτη πλευρά του προσώπου χρησιμοποιείται νευρικό μόσχευμα, συνήθως το γαστροκνήμιο.
apokatastash2
Στο δεύτερο στάδιο μετά την παρέλευση 6-9 μηνών, διάστημα ικανό για την νευρική αναγέννηση, γίνεται η μικροχειρουργική μεταμόσχευση του μυός του οποίου η δυναμική κίνηση θα εξασφαλισθεί από την συρραφή του νεύρου του με το αναγεννημένο νευρικό μόσχευμα.
apokatastash3
Πλεονέκτημα της μεθόδου το αρκετά συγχρονισμένο χαμόγελο με την υγιή πλευρά, αλλά κάποιες φορές όχι αρκετά δυνατό. Μειονεκτήματα τα δύο χειρουργεία, επιπλέον ουλές στο υγιές πρόσωπο και κάποια νοσηρότητα (υπαισθησία) από την λήψη του νευρικού μοσχεύματος. Επίσης, απαιτείται μεγάλος χρόνος αποκατάστασης της παράλυσης (περί τον ενάμιση χρόνο).

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΑΡΑΛΥΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Τα αίτια που προκαλούν την χρόνια παράλυση προσώπου είναι συνήθως:
Παθολογικά( ιδιοπαθής παράλυση του Bell, ιώσεις, εγκεφαλικά)
Χειρουργικά (αφαίρεση ενδοκρανιακών όγκων, ακουστικό νευρίνωμα, όγκοι παρωτίδας )
Τραύματα

Τον περασμένο χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 43,184 άνθρωποι προσβλήθηκαν από παράλυση προσώπου, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι είχαμε περίπου1500 περιπτώσεις.
Η συχνότητα της πάρεσης του προσωπικού νεύρου είναι 7 με 20 ασθενείς ανά 1000 άτομα, το ποσοστό ανδρών και γυναικών είναι ίδιο, υποτροπιάζει το 7% των ασθενών.
Η παράλυση εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά του προσώπου σε ποσοστό 63%, και ομάδες υψηλού κινδύνου είναι οι διαβητικοί και οι έγκυες γυναίκες.
«Πρόκειται για μία δυσβάσταχτη κατάσταση για τον ασθενή τόσο λειτουργικά όσο και συναισθηματικά, ενώ τα αποτελέσματα διεθνώς απέχουν από την τέλεια αποκατάσταση»κατέληξε ο Δρ Γραββάνης.
 
 www.athensmicrosurgery.gr. Tηλ: 69444 555 75

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός