Συμφωνία μεταξύ Pfizer και MSD για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα

Σεπτέμβριος 02, 2014
jumbo-banner
Μία νέα συμφωνία σχετικά με τη διερεύνηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων και την αξιολόγηση νέων πιθανών θεραπευτικών σχημάτων για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές Pfizer και η MSD (γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά).
 
Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά τη διερεύνηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων του συνδυασμού του crizotinib της Pfizer και του pembrolizumab, του υπό διερεύνηση anti-PD-1 αντισώματος της MSD. Η κλινική μελέτη Φάσης 1b θα αξιολογήσει την ασφάλεια και ανεκτικότητα του παραπάνω συνδυασμού σε ασθενείς με προχωρημένο ή μεταστατικό ALK-θετικό, μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Να σημειωθεί πως αυτή η ανοιχτή, πολυκεντρική μελέτη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2015 και θα διεξαχθεί από τη Pfizer.
 
Τα όσα δήλωσαν οι επικεφαλής της κλινικής μελέτης για την αντιμετώπιση μίας εκ των δυσκολότερων μορφών καρκίνου, είναι ενδεικτικά της σημασίας που αποδίδουν οι εταιρίες στη συνεργασία αυτή αλλά και στις θεραπευτικές δυνατότητες που προκύπτουν.
Όπως ανέφερε ο Dr. Mace Rothenberg, Α΄ Αντιπρόεδρος του Τμήματος Clinical Development and Medical Affairs και Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος στο Τμήμα Ογκολογίας της Pfizer, «Η συνεργασία μεταξύ της Pfizer και της MSD αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα της προθυμίας των δύο εταιρειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια για την επίτευξη στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο δύσκολες στη θεραπεία μορφές καρκίνου». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «η κατανόηση των επιδράσεων που θα έχει ο συνδυασμός του crizotinib, το οποίο αναστέλλει ένα μη φυσιολογικά ενεργοποιημένο ένζυμο σε ασθενείς με ALK-θετικό μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα, με το υπό διερεύνηση pembrolizumab, το οποίο αξιοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για την καταπολέμηση του καρκίνου, είναι ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα».

Από την πλευρά του ο Dr. Eric Rubin, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ογκολογίας των Merck Research Laboratories, ανέφερε πως «Είμαστε ικανοποιημένοι που βασιζόμαστε στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με την Pfizer για την αξιολόγηση πιθανού συνδυασμού φαρμάκων των δύο εταιρειών, περιλαμβάνοντας το pembrolizumab, το υπό έρευνα ανοσοθεραπευτικό φάρμακο της MSD». Και συνέχισε «Εξάλλου, τα στοιχεία από τις πρώτες μελέτες μονοθεραπείας με pembrolizumab μαζί με την αποδεδειγμένα στοχευμένη θεραπευτική προσέγγιση του crizotinib, παρέχουν το επιστημονικό υπόβαθρο για την αξιολόγηση του συνδυασμού των δύο φαρμάκων για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα».

Και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν προηγουμένως τα σχέδιά τους να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του pembrolizumab σε συνδυασμό με axitinib, τον μικρομοριακό αναστολέα κινάσης της Pfizer, σε ασθενείς με νεφροκυτταρικό καρκίνωμα. Επιπλέον, η θεραπευτική αγωγή με pembrolizumab και PF-05082566 (PF-2566), έναν υπό έρευνα ανοσο-ογκολογικό  παράγοντα της Pfizer, που στοχεύει στον ανθρώπινο υποδοχέα 4-1BB, θα αξιολογηθεί σε πολλούς τύπους καρκίνου. Η εισαγωγή ασθενών σε αυτές τις μελέτες αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στο έτος.

www.iatrikostypos.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot