Στο εδώλιο γιατροί και στελέχη νοσοκομείων για μίζες από πασίγνωστη εταιρεία ορθοπεδικών ειδών – Έπαιρναν για... δώρο μέχρι και εκδρομές!

Μάρτιος 04, 2016
jumbo-banner
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπονται με βούλευμα του συμβουλίου εφετών της Αθήνας, 24 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τη βρετανική εταιρία προμήθειας ορθοπεδικού υλικού «De Puy».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η επίμαχη εταιρία πουλούσε σε ελληνικά νοσοκομεία υπερκοστολογημένο εξοπλισμό, δίνοντας, παράλληλα, μίζες σε γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων. Η θυγατρική εταιρία του αμερικανικού κολοσσού Johnson&Johnson η οποία φέρεται να έδρασε την περίοδο από το 2000 έως το 2006. Η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η δράση της επίμαχης εταιρίας στο ελληνικό δημόσιο ξεπερνάει τα 11.500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο η επίμαχη εταιρία υπερκοστολογούσε τα μηχανήματα κατά τουλάχιστον 35%. Συνολικά φέρεται να τα προμήθευσε σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Για να το πετύχει αυτό δωροδοκούσε μεγαλογιατρούς που φέρονται να έπαιρναν «μίζες» και «δώρα» από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.

Στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται να δικαστούν περιλαμβάνονται στελέχη της βρετανικής εταιρίας, οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους στην Ελλάδα, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομίων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DEPUY. 
Για έναν κατηγορούμενο το δικαστικό συμβούλιο διέταξε περαιτέρω ανάκριση για να διαπιστωθεί εάν έχει αποβιώσει. Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απάτης, της δωροδοκίας (ενεργητικής και παθητικής) και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Στη λίστα με τα 114 νοσοκομεία περιλαμβάνονται το «ΚΑΤ» και το «Παπανικολάου».

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας η οποία διενεργήθηκε από ανακριτές διαφθοράς εντοπίστηκαν σημεία και τέρατα! Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε περίπτωση γιατρού που εκτός από τις αμοιβές του πήρε και παροχές σε είδος όπως εισιτήρια για συνέδριο στο Ελσίνκι, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, εισιτήρια για συνέδριο στην Κούβα κ.ά.
Επίσης εντοπίστηκε ηλεκτρονικό μήνυμα ενός κατηγορουμένου προς Βρετανό κατηγορούμενου προς Βρετανό συγκατηγορούμενό του, στο οποίο αναφέρει επί λεξει: «Οπως γνωρίζεις, αυτά τα λεφτά είναι κίνητρα μετρητών και πληρώνονται καθαρά στους αποδέκτες...» ζητώντας ουσιαστικά συνολικό ποσό 1.600.000 δολαρίων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2001 για να το διανείμει.

newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot